REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
5
Šiaurės Korėjos kariams buvo pranešta, jog „karas yra neišvengiamas“ (nuotr. SCANPIX)
5

 

Šiaurės Korėjoje atliktas vandenilinės bombos bandymas, kuris buvo „visiškai sėkmingas“, pranešė Pchenjano televizija, pabrėžusi, kad naująją bombą galima įtaisyti tarpžemyninėje balistinėje raketoje.

 

„Vandenilinės bombos bandymas buvo visiška sėkmė“, – sakė televizijos KCNA pranešėjas, dar pridūręs, kad bandymą atlikti įsakęs šalies vadovas Kim Jong Unas.

Tuo tarpu Seulo orų agentūra nurodė, kad „dirbtinis drebėjimas“ buvęs penkis ar šešis kartus stipresnis už drebėjimą per penktąjį branduolinį bandymą.

JAV geologijos tarnyba USGS nurodė, kad prie Šiaurės Korėjos Pungjė branduolinių bandymų poligono užfiksuotas 6,3 balo stiprumo žemės drebėjimas.

„Energijos lygis buvo penkis ar šešis kartus didesnis negu per penktąjį branduolinį bandymą“, – sakė Pietų Korėjos meteorologijos administracijos Žemės drebėjimų ir ugnikalnių centro vadovas

REKLAMA
REKLAMA

Šiaurės Korėjoje pirmasis branduolinis bandymas vyko 2006-aisiais; manoma, kad juo ir kitais sprogdinimais tikrinta tobulinama bombos konstrukcija, didinamas galingumas.

REKLAMA

Penktasis bandymas atliktas pernai rugsėjį, sukėlė 5,3 balo stiprumo žemės drebėjimas, nurodė Seulas. spėdamas, kad to sprogmens galia siekė 10 kilotonų; beje, Hirosimoje 1945 metais buvo susprogdinta 15 kilotonų JAV bomba.

Anksčiau sekmadienį buvo pranešta apie 6,3 balo stiprumo žemės drebėjimą, kurį netoli Šiaurės Korėjos branduolinių bandymų poligono nustatė JAV stebėtojai, o Seulo gynybos ministerija pareiškė įtarianti, jog tai buvo šeštasis branduolinis Pchenjano atliktas bandymas.

Pietų Korėjos meteorologijos agentūra ir Generalinis karinių pajėgų štabas pranešė, kad 5,6 balo stiprumo žemės drebėjimas įvyko 0 val. 29 min. vietos laiku Kildžu vietovėje Šiaurės Hamjongo provincijoje. JAV geologijos tarnyba USGS nurodė, kad būta 6,3 balo stiprumo požeminio smūgio.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų