REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
16
Omri Casspi  (nuotr. SCANPIX)

Tik vienas aukšto lygio krepšininkas, trumpas atsarginių žaidėjų suolas, ūgio trūkumas. Taip galima apibūdinti Izraelio rinktinę, su kuria šiandien Europos čempionato rungtynėse jėgas išbandys Lietuvos krepšininkai.

16

Tik vienas aukšto lygio krepšininkas, trumpas atsarginių žaidėjų suolas, ūgio trūkumas. Taip galima apibūdinti Izraelio rinktinę, su kuria šiandien Europos čempionato rungtynėse jėgas išbandys Lietuvos krepšininkai.

REKLAMA

Lietuviai, turintys nepalyginamai galingesnę sudėtį, tiesiog privalo įveikti varžybų šeimininkus. Kitu atveju mūsiškiai užsitrauktų didelę gėdą. Izraelio krepšininkai itin graudžiai atrodė pirmajame mače, kai net 48:69 nusileido italams. Antroje tos dvikovos dalyje žydai sukrapštė vos 16 taškelių!

Net gausūs ir triukšmingi sirgaliai nė kiek neįpūtė gyvybės ir energijos savo tėvynainiams. Trečiajame ir ketvirtajame kėlinyje jie atrodė kaip krepšinio pradinukai. Tose rungtynėse izraeliečiai pataikė tik 1 tritaškį iš 14.

Abu pagrindiniai šeimininkų įžaidėjai Galis Mekelis ir Yogevas Ohayonas yra prasti metikai. Kur kas geriau iš distancijos atakuoja Guy Pnini ir Yoatamas Halperinas, bet jie yra lėti žaidėjai, veteranai, silpnai ginasi, todėl jie tikriausiai nepraleis daug laiko aikštėje.

REKLAMA
REKLAMA

G. Mekelis, Y. Ohayonas neblogai veržiasi prie krepšio, todėl mūsiškiams bus svarbu neutralizuoti šį jų ginklą. Būtina uždaryti G. Mekelio prasiveržimą į dešinę pusę, o Y. Ohayono – į kairę.

REKLAMA

Izraelio rinktinėje – tik vienas asas. Tai NBA lygoje rungtyniaujantis puolėjas Omri Casspi. Jis į italų krepšį įmetė 18 taškų, atkovojo 9 kamuolius. Visi kiti Izraelio ekipos žaidėjai puldami atrodė beviltiškai.

Manau, kad O. Casspi, kuris žaidžia ir lengvuoju, ir sunkiuoju puolėju, lietuviams yra lengviau sustabdomas oponentas nei gruzinas Tornike Šengelija, nors pastarasis ir nerungtyniauja NBA. O. Casspi nėra toks fiziškai stiprus kaip T. Šengelija, be to, nežaidžia gerai stovėdamas nugara į krepšį. Izraelietis taip pat nėra labai geras snaiperis, nors pataikyti tikrai gali.

REKLAMA
REKLAMA

Kita Izraelio komandos bėda – centimetrų trūkumas. Aukščiausi žaidėjai – natūralizuotas amerikietis Richardas Howellas ir Idanas Zalmansonas. Jų ūgis tik 206 cm. I. Zalmansonas dar labai žalias krepšininkas. Mače su italais jis nuo suolo nepakilo ir realu, kad nepasirodys aikštėje šiandien. R. Howellas –ribotų sugebėjimų krepšininkas, kuris iki šiol žaidė Izraelio vidutiniokų klubuose. Žydai kovą dėl atšokusių kamuolių italams pralaimėjo 32:43.

Kaip ir Gruzijos ekipa, Izraelis negali pasigirti ilgu atsarginių krepšininkų suolu. Iš esmės tik septyni žaidėjai šeimininkams gali duoti apčiuopiamos naudos. Spėju, kad šįkart, skirtingai nei per akistatą su gruzinais, lietuviai bandys agresyviau gintis, gal net spausti varžovus visoje aikštėje, kad juos išsekintų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Izraelio rinktinė, šios šalies klubai niekada nepasižymėjo kokybiška gynyba. Tikėtina, kad šeštadienį šeimininkai spausis po krepšiu, tankins gynybą baudos aikštelėje, kad sustabdytų Joną Valančiūną, Donatą Motiejūną, Artūrą Gudaitį.

Tokiu atveju atsirištų rankos mūsų antrosios linijos žaidėjams. Manau, kad rungtynių rezultatas labai priklausys nuo to, kaip iš toli seksis atakuoti Lietuvos rinktinės metikams. Tikiu, kad šiandien jie iššaus.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų