REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius šeštadienį išvyksta vizito į Izraelį.

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius šeštadienį išvyksta vizito į Izraelį.

REKLAMA

Keturių dienų vizito programoje numatyti susitikimai su Izraelio prezidentu, premjeru, Kneseto pirmininku, gynybos ministru.

REKLAMA
REKLAMA

„Susitikimų metu bus aptartos Lietuvos ir Izraelio tolesnio bendradarbiavimo perspektyvos, ryšių aukštųjų technologijų sektoriuose (biotechnologijų, farmacijos, Fintech) plėtojimo potencialas, pristatyti žydų paveldo įamžinimo Lietuvoje projektai, apsikeista nuomonėmis apie bendradarbiavimą tarptautinėse organizacijose, aptarta saugumo situacija Lietuvos ir Izraelio kaimynystėje, bendradarbiavimas kovojant su terorizmo grėsme“, - BNS informavo Užsienio reikalų ministerija.

REKLAMA

Ministras L.Linkevičius skaitys paskaitą Izraelio Užsienio reikalų tarybos ir Pasaulio žydų kongreso renginyje Jeruzalėje, dalyvaus susitikimuose su litvakų organizacijų nariais ir Izraelio lietuvių bendruomene „Nerija”. Jis taip pat susitiks su rugsėjo 6-7 dienomis Tel Avivo skaitmeninei konferencijai besirengiančiais startuolių atstovais iš Lietuvos ir Izraelio.

Lietuva tarptautinėje diplomatijoje yra viena iš tvirčiausių Izraelio remėjų Europoje. 2011 metais Lietuva buvo viena iš vos 14 valstybių, balsavusių prieš Palestinos narystę UNESCO, šiemet gegužę šioje organizacijoje balsavo prieš rezoliuciją, smerkiančią Izraelio veiksmus Jeruzalėje ir Gazos ruože.

Izraelio kompanija „Rafael“ yra gavusi didelį užsakymą iš Lietuvos kariuomenės - jį įrengs bokštelius vokiškiems šarvuočiams „Boxer“.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų