REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Premjeras Saulius Skvernelis, ketvirtadienį susitikęs su opozicinės Tėvynės sąjungos - Lietuvos krikščionių demokratų partijos pirmininku Gabrieliumi Landsbergiu, sako, kad tol, kol veikia socialdemokratų ir „valstiečių“ koalicija, nėra reikalo ieškoti kitų partijų paramos Vyriausybei.

Premjeras Saulius Skvernelis, ketvirtadienį susitikęs su opozicinės Tėvynės sąjungos - Lietuvos krikščionių demokratų partijos pirmininku Gabrieliumi Landsbergiu, sako, kad tol, kol veikia socialdemokratų ir „valstiečių“ koalicija, nėra reikalo ieškoti kitų partijų paramos Vyriausybei.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Kalbant apie galimos paramos reikalingumą ar ne, tai klausimas kol kas yra ankstyvas, nes šiandien mes turime galiojančią ir veikiančią sutartį su koalicijos partneriais“, - teigė premjeras.

REKLAMA

„Mes nekalbėjome apie paramą Vyriausybei, kadangi kol kas ta parama nėra reikalinga, kaip minėjau, yra koalicija, yra dauguma, jinai šiuo metu yra tokia egzistuojanti. Mes kalbėjome šiek tiek plačiau apie tuos darbus, pagrindinius, esminius dalykus, kas reikalinga valstybei ir rudens sesijai“, - sakė S.Skvernelis.

S.Skvernelis taip pat aiškino, kad kol kas nėra prielaidų pirmalaikiams rinkimams.

„Nemanau šiandien jokių prielaidų pirmalaikiams rinkimams, net teorinių (...). Jeigu nebebus koalicijos, tada, matyt, prasidės visai kitas etapas ir būtų visiškai kitos kalbos apie tai, kaip padaryti, kad valstybėje veiktų stabili Vyriausybė ir Seime būtų priimami sprendimai. Tai neužbėkime į priekį kol kas“, - dėstė premjeras.

REKLAMA
REKLAMA

Jis teigė, kad su socialdemokratais vyksta įprastas bendravimas ir artėjančios sesijos darbai su jais aptariami frakcijoje, koalicinėje taryboje.

„Vakar aš kalbėjau su trim socialdemokratų frakcijos nariais“, - teigė jis, neatskleidęs, su kuriais politikai buvo kalbama.

G.Landsbergis savo ruožtu teigė, jog nemato galimybės sudaryti naujos valdančiosios koalicijos iš „valstiečių“ ir konservatorių, nors neatmetė, kad galimi susitarimai dėl paramos atskirais klausimais. Tuo metu dabartinės Vyriausybės elgesį jis lygino su važiavimu rogutėmis nuo kalno be stabdžių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Partijoje nemanau kad būtų šiandien pritarimas sudaryti bendrą koaliciją su Valstiečių ir žaliųjų frakcija“, - sakė G.Landsbergis.

Jis aiškino, kad nesant garantijų dėl valdančiosios koalicijos stabilumo neramina Vyriausybės rudeniui suplanuoti darbai.

„Vakar mes išgirdome iš Vyriausybės vadovo gaires rudens pagrindiniams darbams ir, tiesą sakant, sunerimome. Premjeras kalbėjo apie berods 400 naujų įstatymų projektų, kurie Vyriausybės būtų įregistruoti Seime. Įsivaizduokite ką tai reiškia - pagal Seimo taisykles, pagal Seimą darbą, kiekvienas įstatymo projektas, kuris yra atidaromas tam tikra prasme, jam yra galima teikti naujas pataisas, pasiūlymus. Ar Vyriausybė yra stabili ir ar valdančioji dauguma yra funkcionuojanti, turbūt kiekvienas mes turime savo nuomonę (...). Mano vienas iš pagrindinių klausimų yra, kaip tai atrodys, ar mes iš tikrųjų nesame pasileidę rogutėmis nuo kalno be stabdžių ir apačioje laukiantys medžiai gali mus pasitikti ne tik sulaužytomis kolomis, bet ir kur kas blogesniais dalykais?“, - kalbėjo opozicinės partijos lyderis.

REKLAMA

Jis taip pat sakė abejojantis, kad socialdemokratai paliks koaliciją.

„Aš manau, kad socialdemokratų frakcija ir partijos vadovybė padarys absoliučiai viską ir bet ką, kad socialdemokratai liktų koalicijoje, visi ženklai į tai rodo. Ar tai reikš Vyriausybės stabilumą, ar tai reikš valdančiosios daugumos stabilumą, ar tai leis priimti sprendimus, svarbiausius įstatymus, tokius kaip rudenį visiems mums gresiantį biudžetą - aš tuo labai didžiai abejoju. Tačiau vis dėlto, jeigu kas nors statytų pinigus ir klaustų mano patarimo, aš sakyčiau, kad turbūt socialdemokratai liks koalicijoje“, - svarstė G.Landsbergis.

REKLAMA

Socialdemokratams svarstant trauktis iš valdančiosios koalicijos su Valstiečių ir žaliųjų sąjunga, premjeras rudens politinę darbotvarkę iki kitos savaitės pabaigos ketina asmeniškai aptarti su visų Seimo frakcijų vadovais.

„Valstiečių“ frakcijoje Seime yra 56 parlamentarai, konservatoriai turi 31 atstovą, socialdemokratų frakciją sudaro 19 narių. Liberalų sąjūdžio frakcijoje yra 14 parlamentarų, Lietuvos lenkų rinkimų akcija turi aštuonis, „Tvarka ir teisingumas“ – septynis atstovus, Mišrioje Seimo narių grupėje yra penki parlamentarai.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų