REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nuolat spausti varžovus, taip pat ir visoje aikštėje, žaisti labai greitai ir tokiu būdu varginti gruzinus, neįsivelti į jų lėtą, pozicinį žaidimą.

Nuolat spausti varžovus, taip pat ir visoje aikštėje, žaisti labai greitai ir tokiu būdu varginti gruzinus, neįsivelti į jų lėtą, pozicinį žaidimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Spėju, kad būtent šiuos dalykus akcentuos savo auklėtiniams Lietuvos krepšinio rinktinės treneris Dainius Adomaitis prieš šiandien vyksiančias pirmąsias Europos čempionato rungtynes su Gruzijos komanda.

REKLAMA

Gruzinai nuostabiai atrodė kontrolinėse rungtynėse. Iš devynerių jie laimėjo net septynerias. Gruzijos komanda nukovė ne tik lietuvius, bet ir latvius, serbus, graikus.

Gruzijos komandai diriguoja patyręs strategas iš Graikijos Ilias Zouros, kuris anksčiau Kauno „Žalgityje“ treniravo Mantą Kalnietį ir Mindaugą Kuzminską.

Oponentai gali pasigirti be galo pajėgia priekine linija. Vidurio puolėjas Zaza Pačulija daugybę metu žaidžia NBA lygoje. Jis nėra taškų rinkimo mašina, bet nuostabiai mato aikštę, sugeba atiduoti kamuolį laisviems komandos draugams, gali pataikyti iš vidutinio nuotolio, efektyviai ginasi, turi itin stiprų kūną. Dėl pastarosios priežasties jis nėra parankus varžovas Jonui Valančiūnui.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuviui bus velniškai sunku pralaužti gruzino gynybą. Tuo jau įsitikinome per praėjusias žemyno pirmenybes. Kitas „centras“ 217 cm ūgio Giorgis Šermadinis per pastaruosius keletą metų padarė milžinišką pažangą. Jis praėjusį sezoną pateko į pirmąjį Ispanijos lygos, kuri yra stipriausia Europoje, simbolinį penketą. Labai ilgas rankas turintis G. Šermadinis nėra toks stiprus fiziškai kaip Z. Pačulija, bet už pastarąjį dabar naudingesnis puolime.

Sunkusis puolėjas Tornike Šengelija praėjusį sezoną buvo vienas geriausių šios pozicijos krepšininkų Eurolygoje. Kaip ketvirtasis numeris jis yra itin greitas. Be to, šis gruzinas fantastiškai žaidžia nugara į krepšį: turi neįtikėtinai turtingą apgaulingų judesių arsenalą. T. Šengelija sugeba efektyviai rungtyniauti ir veidu į krepšį. Turbūt vienintelis jo trūkumas – nestabilus metimas iš distancijos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Gruzijos ekipa turi gana pajėgų natūralizuotą amerikietį Michaelą Dixoną, kuris gali ir prasiveržti, ir įmesti iš toli. Įžaidėjas George Cincadzė yra labai techniškas, užtikrintai valdo kamuolį abiem rankomis, yra geras „asistų“ meistras. Tačiau jis nėra ištvermingas įžaidėjas, pasitaupo gindamasis.

Lengvasis puolėjas Manučaras Markoišvilis labai kovingas, mėgsta itin kietą, fizine jėga paremtą žaidimą. Jis yra aštrus puolime, gali švystelėti tritaškį. Gruzinams, manau, labai stigs po sunkios traumos neatsigavusio puolėjo Viktoro Sanikidzės. Dėl šios priežasties Gruzijos rinktinės atsarginių suolas, kuris ir taip nėra ilgas, dar labiau sutrumpėjo. Šios šalies ekipoje šeši krepšininkai yra daug žemesnio lygio už mano išvardytus žaidėjus.

REKLAMA

Mano nuomone, lietuviams su gruzinais būtų palankiau kovoti ne pirmosiose rungtynėse, o grupės varžybų pabaigoje, kai, tikėtina,Gruzijos krepšininkų baterijos jau bus „pasėdusios“.

Mūsiškių situaciją apsunkina ir tai, jog tik visai neseniai iš JAV grįžo Donatas Motiejūnas. Jis ir taip kontroliniuose mačuose nedemonstravo solidžios sportinės formos. Be to, dabar mūsų aukštaūgį turbūt neigiamai veiks ir aklimatizacija. Vis dėlto Lietuvos rinktinė ir be D. Motiejūno yra pajėgi čempionatą pradėti pergale.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų