REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiuolaikinėje visuomenėje dažnas mūsų neįsivaizduoja kasdienybės be automobilio. Juo keliaujama į darbą, susitikimus, praleisti laisvo laiko su artimaisiais bei draugais. Tačiau automobilio įsigijimas visuomet tampa iššūkiu, kai reikia pasirinkti norimą gamintoją, modelį ir kitus transporto priemonės parametrus.

Šiuolaikinėje visuomenėje dažnas mūsų neįsivaizduoja kasdienybės be automobilio. Juo keliaujama į darbą, susitikimus, praleisti laisvo laiko su artimaisiais bei draugais. Tačiau automobilio įsigijimas visuomet tampa iššūkiu, kai reikia pasirinkti norimą gamintoją, modelį ir kitus transporto priemonės parametrus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nauji automobiliai pareikalauja nemažų finansinių išlaidų, tačiau naudoti taip pat, nes juos reikia dažniau remontuoti. Šiuolaikiški, nepriekaištingo dizaino, galingos techninės charakteristikos automobiliai su išmaniosiomis funkcijomis yra tapę neatsiejami nuo daugelio žmonių gyvenimo. Todėl norint įsigyti komfortišką, aukštos kokybės automobilį, tačiau neturint reikiamo finansų kiekio, galima kreiptis į specializuotą banką, siūlantį paskolą transporto priemonei įsigyti. Paskolos sąlygos automobiliams įsigyti yra plačiau aprašomos banko tinklalapyje. Kadangi automobilio pirkimas dažniausiai yra apgalvotas sprendimas, rekomenduojama atkreipti dėmesį į tam tikrus aspektus, kuriuos reikia žinoti prieš imant paskolą automobiliui įsigyti.

REKLAMA

Pirmiausia, norint gauti paskolą, reikia būti tikriems, kad galėsite vykdyti finansinius įsipareigojimus. Būtina apgalvoti ateities planus, ar gaunamos stabilios pajamos nesikeis, ar jų užteks ne tik paskolos įmokoms, bet ir kasdienėms reikmėms, įsigijus transporto priemonę – kurui ir kitoms išlaidoms, reikalingoms automobiliui.

Taip pat rekomenduojama apgalvoti, ar poros metų bėgyje neatsiras kitų būtinų išlaidų, pavyzdžiui, brangiems pirkiniams, įmokoms už studijas, ar neplanuojamas šeimos pagausėjimas, kai nemažo išlaidų kiekio pareikalaus prekės vaikui.

REKLAMA
REKLAMA

Prieš perkant automobilį rekomenduojama įvertinti, kiek metų planuojate juo važinėtis, ar per šį laikotarpį jau būsite atsiskaitę su banku, ar, pavyzdžiui, po vienerių metų važinėjimo, norėsite įsigyti naują automobilį ir turimą parduoti. Apgalvojus šiuos aspektus yra lengviau įvertinti norimą gauti paskolos sumą, o jei planuojama po pakankamai trumpo laiko tarpo įsigyti naują automobilį, pagalvokite, kokios pinigų sumos jis bus vertas ir ar tai taps atsiperkančia investicija.

Jeigu norima įsigyti naudotą automobilį, gali būti, kad jam prireiks remonto, o tai – papildomos lėšos. Net jeigu automobiliui reikėtų tik naujų padangų, atkreipkite dėmesį į paskolos sumą, kurią planuojate imti iš banko. Tokiu atveju galite imti didesnę paskolos sumą ir įsigijus automobilį, likusią jos dalį panaudoti automobiliui skirtoms reikmėms. Sutarus dėl paskolos sumos, sąlygų, įmokų, pasirašius abipusę sutartį su banku, šis įsipareigoja pervesti pinigus. Paskolos gavėjui sulaukus pinigų, jis pats nusiperka norimą automobilį, o sutvarkius registracijos dokumentus, transporto priemonė iškart priklauso jį įsigijusiam asmeniui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Imant paskolą automobiliui įsigyti, bankai dažniausiai neriboja perkamos transporto priemonės amžiaus, pardavėjo, prekinio ženklo ir kitų panašių aspektų. Automobilio įsigijimas tampa individualiu apgalvotu sprendimu. Taip pat bankai gali finansuoti visą arba tik trūkstamą transporto priemonės vertės dalį bei neprašyti jokio pradinio įnašo.

Kai kurios paskolas automobiliams teikiančios bendrovės visus reikiamus dokumentus sutvarko nuotoliniu būdu, todėl sutaupoma laiko ir paskolos gavimo procesas tampa greitesnis ir efektyvesnis. Stabiliai gaunamas kliento pajamas banko darbuotojai gali matyti specialiose sistemose internetu, todėl dažniausiai paskolos gavėjui nereikia pateikti išrašų ar kitų dokumentų. Šiuo atveju svarbiausia – susipažinti ir įsigilinti į paskolos sąlygas, jos trukmę, įmokų ir jų dydžio mokėjimo grafiką bei panašius aspektus. Platesnę informaciją apie paskolos sąlygas visuomet galima rasti pasirinkto banko skyriuose ar konsultuojantis su specialistu, kuris suteiks išsamią informaciją ir atsakys į visus rūpimus klausimus.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų