REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Švietimo ir mokslo ministerija (ŠMM) antradienį savivaldybėms perdavė 82 naujus mokyklinius autobusus.

Švietimo ir mokslo ministerija (ŠMM) antradienį savivaldybėms perdavė 82 naujus mokyklinius autobusus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jų sulaukė 55 savivaldybės, 21 gavo po dvi transporto priemones, pranešė ŠMM.

Visuose autobusuose įrengti ES standartus atitinkantys užvedimą blokuojantys alkoholio tikrintuvai. Visi autobusai yra 19 vietų: 35 – „Mersedes“ ir 47 – „Iveco Daily“ markės.

REKLAMA

Mokyklinių autobusų perdavimo ceremonijoje dalyvavusi prezidentė Dalia Grybauskaitė sakė, kad vadinamaisiais geltonaisiais autobusiukais kaimų ir miestelių mokiniai ne tik greičiau ir saugiau pasieks mokyklas – dar daugiau vaikų turės galimybę lankyti būrelius ar vykti į pažintines keliones po Lietuvą, aplankyti muziejus ar teatrus.

Nauji autobusai pirmiausia skirti toliau kaip 3 km nuo mokyklos gyvenantiems mokiniams, priešmokyklinio ugdymo vaikams vežti, specialiųjų ugdymosi poreikių turintiems mokiniams, taip pat mokiniams, turėjusiems pakeisti mokyklą dėl jos reorganizavimo ar pertvarkymo. Trisdešimt autobusų pakeis jau netinkamus naudoti geltonuosius autobusiukus.

REKLAMA
REKLAMA

Atsižvelgdama į mokyklinių autobusų poreikį, Švietimo ir mokslo ministerija antrus metus iš eilės padvigubino perkamų geltonųjų autobusų kiekį. Nuo 2016 metų ministerija mokykliniams autobusams pirkti papildomai naudoja ir ES projekto lėšas. Šiemet už daugiau nei 1 mln. eurų iš ES paramos nupirkti 35 autobusiukai. O tęsiant ministerijos vykdomą Mokyklų aprūpinimo geltonaisiais autobusais 2013–2017 metais programą, už daugiau nei pusantro milijono eurų nupirkti dar 47 autobusai.

Per 17 metų ŠMM jau yra nupirkusi 903 autobusus.

Kasdien geltonaisiais autobusais į mokyklas vyksta apie 20 tūkst. mokinių.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų