REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šalies viešbučiuose pastaraisiais metais masiškai daugėja blakių. Štai viename sostinės viešbučių nakvojusi suvalkietė sukandžiota taip, kad skundžiasi negalinti užmigti po patirto košmaro.

Šalies viešbučiuose pastaraisiais metais masiškai daugėja blakių. Štai viename sostinės viešbučių nakvojusi suvalkietė sukandžiota taip, kad skundžiasi negalinti užmigti po patirto košmaro.

REKLAMA

„Šoke buvau ir dabar šoke. Kad mūsų Lietuvoje, kai tiek priemonių, šitaip vyksta. Va, buvo bandos. Visur parodysiu, ant pilvo pilna, ant sėdmenų daug, bet jau tų nerodysiu. Čia visur“, – sako Marijampolės rajono gyventoja Lina Ramanauskienė, kuri po vizito Vilniuje negali atsigauti iki šiol. Praėjusią savaitę moteris sostinėje praleido vos vieną naktį. Tačiau štai, košmariškos nakvynės viešbutyje pėdsakai ant jos kūno akivaizdūs. Moteris įtaria, kad tai kraujasiurbių patalinių blakių įkandimai.  

„Išgyvenau siaubą, košmarą. Visur tiesiog, rankas, viską. Pakasai, iškyla baisingos bandos, matyti taškiukai įkandimų ir taip visą naktį“, – sako Ožkasvilių gyventoja Lina Ramanauskienė.

REKLAMA
REKLAMA

Negali miegoti

Greta autobusų stoties įsikūrusiuose nakvynės namuose moteris apsistoja jau ne pirmą kartą dėl patogumo, ją ten ir anksčiau truputį apkandžiodavo. Tačiau pastarasis kartas virto tikru košmaru: nuo niežėjimo moteris ir dabar negali miegoti. 

REKLAMA

„Grįžau į namus, šeštadienio naktis man buvo košmaras. Dieną nieko, neniežti, nejauti nieko. Vajėzau, nemiegojau visą naktį. Neturiu kamparo, vaistų, nesusidūrus su tokiais dalykais“, – sako L. Ramanauskienė.

Štai tokiomis blakėmis, pasak moters, skundėsi ir gretimame kambaryje gyvenęs viešbučio lankytojas. Neneigia fakto

Šios įstaigos vadovas neneigia, kad klientė pas juos galėjo nukentėti nuo blakių, tačiau dėl to kaltina pačius nakvynės namų lankytojus ir sako nebespėjantis su nariuotakojais kovoti.  

„Klientai patys atsiveža gyvūnėlius. Pagal planą, rekomendacijas dezinfekcijos įmonių kas 2 savaites atliekame dezinfekcijas. Pažiūrėjau tą kambarį, prieš savaitę buvo dezinfekcija. Šiandien vėl darom dezinfekciją, kiekvienas klientas brangus, negali už kiekvieną atsakyti“, – sako viešbučio vadovas Rolandas Kasparaitis.

REKLAMA
REKLAMA

 Daugiau kaip dešimtmetį veikiančios įstaigos vadovas tikina, kad kiekvienas klientas gauna naują patalynę. Tačiau visuomenės sveikatos centro specialistai tvirtina, kad blakės turi būti naikinamos ir kitose vietose – čiužinių siūlėse, sienų, grindų ir baldų plyšiuose.

Blakių naikinimas

Jei sulauktų iš blakių sukandžiotos moters oficialaus skundo, visuomenės sveikatos specialistai sako, vyktų tikrinti skundžiamo viešbučio ir spręstų, kokias sankcijas taikyti.  

„Uždaryti gal iš karto ir neuždarysi, blakės ligų neplatina. Sukelia tik nepasitenkinimą, įkandimai būna, būna alerginės reakcijos, niežti. Duodame nurodymą viešbučiui, kad pakviestų licencijuotą įmonę, kuri atlieka blakių naikinimą“, – sako Visuomenės sveikatos centro atstovė Asta Razmienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Blakių sukandžioti klientai turi teisę patys iš viešbučių reikalauti grąžinti sumokėtus už nakvynę pinigus, taip pat ir atlyginti žalą sveikatai.  

„Turi būti užsakymo forma, kad užsakinėjo viešbutį. Gydytojo, jei paslaugos buvo mokamos, už gydymo paslaugas, vaistus, kurių reikėjo. Gal vartotoja turėjo tuo metu nedarbingumą dėl nekokybiškų paslaugų. Visus nuostolius, ką patyrė“, – sako Vartotojų teisių apsaugos tarnybos atstovė Giedrė Nenartavičiūtė.

Visuomenės sveikatos specialistai sako, kad blakių Lietuvos viešbučiuose masiškai ėmė daugėti prieš porą metų. Dėl to kaltina pačius keliautojus, esą jie iš užsienio rūbuose ir lagaminuose parsiveža parazitų. Ir tai esą ne tik pigių, bet ir prabangių viešbučių bėda.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų