REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Klaipėdos policininkai žvėriškai kankino sulaikytą girtą vyriškį

Pareigūnams - skirtingos bausmės

Trys Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai atleisti po to, kai paaiškėjo, kad jie netinkamai elgėsi su sulaikytuoju.

Trys Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai atleisti po to, kai paaiškėjo, kad jie netinkamai elgėsi su sulaikytuoju.

REKLAMA

Pasak portalo delfi.lt, nustatyta, kad į laikinojo sulaikymo kamerą buvo pristatytas neblaivus agresyvus vyras, kuris nesiliovė triukšmavęs. Naktį budėję policininkai antrankiais surakino už nugaros jo rankas ir ant antrankių užrišo virvę. Tada vienas pareigūnas, palaikydamas atidarytas kameros duris, ėmė sulaikytojo rankas virve tempti į viršų, kol galop virvę permetė per duris ir šias uždarė, o virvės galą patempęs į apačią užfiksavo už kameros durų rankenos.

„Taip antrankiais už nugaros surakintom ir į viršų pakeltom rankomis sulaikytasis išbuvo 57 minutes“, – teigiama policijos tarnybinio patikrinimo išvadoje.

REKLAMA
REKLAMA

Neįprastas kankinimo būdas užfiksuotas vaizdo kamera.

Klaipėdos policijos viršininkas Alfonsas Motuzas dėl pareigūno vardo pažeminimo iš tarnybos atleido tris ilgamečius darbuotojus, o jų elgesį toleravusį pamainos vyresnįjį nubaudė griežtu papeikimu.

REKLAMA

Tuo tarpu Policijos departamento komunikacijos skyriaus vedėjas Ramūnas Matonis tikina, kad įvykis senas, o dabar tokie dalykai policijoje nevyksta.

„Manau, kad niekur nesideda, o kur dėjosi – tie pareigūnai už tai ir atsakė. Man labai sunku pasakyti apie tą atvejį, nes aš nežinau aplinkybių, kodėl taip buvo, labai aiškiai įstatymuose numatyta, kada pareigūnai turi teisę naudoti prievartą, atvejai du, kada tai gali būti, ir kokią prievartą naudoti, ir to jie visi turi laikytis. Manau, kad didžioji dalis laikosi. Tie, kurie nesilaiko, tokiems ne vieta policijoje“, - tv3.lt kalbėjo R. Matonis.

REKLAMA
REKLAMA

Jis taip pat prisimena, kad prieš dešimtmetį apie tokius atvejus teko girdėti žymiai dažniau, tačiau dabar tai – retenybė.

„Prisiminus prieš dešimt, penkiolika, dvidešimt metų dažnesni tokie atvejai buvo, tikrai dažniau, tikrai daug pareigūnų neteko dėl to darbo. Kad dabar tai vyktų, tikrai man negirdėta, tai vienintelis atvejis. Tai, aš manau, viskas pasikeitė per 20 m.. pareigūnai yra rengiami kitaip, griežtesnė yra kontrolė pačioje policijoje, vaizdo kameros atsirado budėtojų dalyse, kurios viską fiksuoja. Anksčiau būdavo visokių patalpų, kurios buvo nefilmuojamos, tai ten ir tai lėmė“, - teigė R. Matonis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų