REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
69
Gyvenimo sąlygos Lietuvos bendrabučiuose

Jau artimiausiomis dienomis didžiuosius Lietuvos miestus užplūs būsimi studentai bei grįžtantys po vasaros atostogų. Dauguma aukštųjų mokyklų turi ne po vieną, o po kelis bendrabučius ar svečių namus. Todėl kiekvienas gali pasirinkti ne tik pagal savo norus, bet ir pagal kišenę.

69

Jau artimiausiomis dienomis didžiuosius Lietuvos miestus užplūs būsimi studentai bei grįžtantys po vasaros atostogų. Dauguma aukštųjų mokyklų turi ne po vieną, o po kelis bendrabučius ar svečių namus. Todėl kiekvienas gali pasirinkti ne tik pagal savo norus, bet ir pagal kišenę.

REKLAMA

Portalas tv3.lt domėjosi, kokiomis sąlygomis gyvena dabartiniai studentai. Viešojoje erdvėje galima rasti ne vieną užfiksuotą tikro „studentiško“ gyvenimo kadrą, kuris verčia iš kojų. Anaiptol, pasikeitė ne tik laikmetis, bet ir požiūris. Tad, kas laukia jaunimo ir kur galima tikėtis geresnių sąlygų: Kaune ar Vilniuje? Pasižiūrėkite, kaip atrodo populiariausių aukštųjų mokyklų bendrabučiai.

Sostinėje netelpa visi norintys

Verta pabrėžti, kad tik dalis aukštųjų mokyklų parodė tikrąją studentiško gyvenimo pusę ir kasdienybę, įsileisdami į bendrabučius. Daugumoje nuotraukų matomi kambariai dar prieš įsikeliant studentams. Į tai verta atsižvelgti.

REKLAMA
REKLAMA

Apibendrinus galima pasakyti, kad daugumos aukštųjų mokyklų studentams siūlomos gyvenimo sąlygos yra geros ar net labai geros. Žinoma, tai priklauso ir nuo aukštosios mokyklos ir nuo kainos.

REKLAMA

Be to, bendrabučiuose gali gyventi ir studentų šeimos. Portalo tv3.lt kalbinti sostinėje esančių bendrabučių atstovai teigė, kad vis dar nesklandumų vis dar kyla su studentais iš užsienio šalių dėl kultūrų skirtumo. Anaiptol, dauguma greitai ir sėkmingai prisitaiko.

Studentų gyvenimo ypatybės ir sąlygos VU bendrabučiuose

19-oje Vilniaus universiteto (VU) bendrabučių yra išdėstyti visame Vilniaus mieste. Kiekviename bendrabutyje gyvena vis kitų fakultetų studentai. Bendrabučio kambariai yra vienviečiai, dviviečiai ir triviečiai. Nuomos kaina svyruoja nuo 43 iki 100 eurų.

REKLAMA
REKLAMA

Ji priklauso nuo to, kuriame bendrabutyje ir kokiame kambaryje gyvenama, kadangi yra ir kambarių su geresnėmis gyvenimo sąlygomis. Visuose bendrabučiuose veikia internetas, kurio mėnesio kaina yra 5 eurai. Svarbu žinoti ir tai, kad prieš apsigyvenant bendrabutyje reikia sumokėti 57,92 eurai užstatą.

Pirmo kurso VU studentai kasmet apgyvendinami bendrabutyje nuo rugsėjo 1 d. iki kitų metų liepos 31 d. Kadangi ne visiems norintiems užtenka vietų, būsimiems studentams rekomenduojama kuo greičiau pildyti el. prašymą, be to, yra numatyta pirmumo teisė turinčiųjų tvarka.

Daugiau informacijos apie apgyvendinimo sąlygas čia.

Studentų gyvenimo ypatybės ir sąlygos VGTU bendrabučiuose

Vilniaus Gedimino technikos universitete (VGTU) turi 6 bendrabučius Vilniaus mieste. Gyvenamosios vietos VGTU bendrabučiuose kaina priklauso nuo kambario tipo, gyvenančių asmenų skaičiaus ir gyvenimo sąlygų, vyraujanti kaina: nuo 43 iki 148 eurų per mėnesį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kelis metus iš eilės, yra atliekami bendrabučių modernizavimo, vidaus ir išorės remonto darbai, atnaujinami baldai. Prie dviejų bendrabučių yra įrengtos įrengtos dviračių laikymo patalpos. Dėl itin didelio norinčiųjų gyventi skaičiaus, studentai turi pateikti pažymas papildomų balų surinkimui.

Studentai, kuriems mokslo metų pradžioje nebuvo suteikta vieta bendrabutyje, yra įtraukiami į laukiančiųjų eilę. Atsiradus laisvoms vietoms, laukiantys studentai bus informuojami ir, esant poreikiui, apgyvendinami VGTU bendrabučiuose.

Daugiau informacijos apie apgyvendinimo sąlygas čia.

Studentų gyvenimo ypatybės ir sąlygos LEU bendrabučiuose

Lietuvos edukologijos universitetas (LEU) turi penkis bendrabučius, visi yra įrengti miesto centre, todėl itin patogus susisiekimas. Kambariai yra dviviečiai ir triviečiai, bloko sistemos arba ne. Vienas bendrabutis pritaikytas asmenims su fizine negalia. Bendrabučių gyventojai gali neribotai naudotis internetu.

REKLAMA

Mokestis priklauso nuo kambario gyventojų skaičiaus, pragyventų per mėnesį dienų skaičiaus. Kainos vyrauja tokios: nuo 55 iki 122 eurų. Gyventi bendrabučiuose gali ir kitų aukštųjų mokyklų studentai.

Daugiau informacijos apie apgyvendinimo sąlygas čia.

Studentų gyvenimo ypatybės ir sąlygos VIKO bendrabučiuose

Vilniaus kolegija (VIKO) studentams siūlo rinktis iš aštuonių bendrabučių. Nelikus laisvų vietų fakultetui priskirtame bendrabutyje, studentai apgyvendinami kituose Kolegijos bendrabučiuose. VIKO bendrabučiai pagal buitines sąlygas skirstomi į I ir II kategorijas.

Kainos skiriasi priklausomai nuo buitinių sąlygų kategorijos, gyvenančių asmenų skaičiaus bei gyventojas yra VIKO ar kitos aukštosios mokyklos studentas. Kainos vyrauja tarp 46 ir 104 eurų.

REKLAMA

Daugiau informacijos apie apgyvendinimo sąlygas čia.

Studentų gyvenimo ypatybės ir sąlygos VTDK bendrabučiuose

Vilniaus technologijų ir dizaino kolegijos (VTDK) bendrabučiuose vienos gyvenamosios vietos kaina nuolatinių ir ištęstinių (kai studijos vykdomos vakarais) studijų formų studentams - 62,00 EUR per mėnesį, o ištęstinių (kai studijos vykdomos sesijomis) studijų formų studentams - 5,00 EUR už parą.

Bendrabučio kambarių yra įvairių, jie periodiškai atnaujinami/remontuojami. Studentus kasmet stengiamasi apgyvendinti geresniuose kambariuose. Bendrabučio gyventojai patalyne aprūpinami.

Daugiau informacijos apie apgyvendinimo sąlygas čia.

Kaune pasirinkimų gausa

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Studentų gyvenimo ypatybės ir sąlygos KTU bendrabučiuose

Kauno technologijos universitetas (KTU) iš viso turi 12 bendrabučių. Vienos vietos kaina už apgyvendinimą bendrabutyje tiesiogiai priklauso nuo: bazinės kainos; kambario tipo (vienvietis; dvivietis; trivietis); pastato, kambario ir baldų būklės; sanitarinio mazgo tipo (atskiras 1/2 kambariams, bendras aukšte, rūsyje); virtuvės tipo (atskira 1/2 kambariams, bendra aukšte).

Kainų intervalas, atsižvelgiant į išvardytas sąlygas vyrauja: nuo 50 iki 120 eurų. Kiekviename kambaryje gyventojas ras: individualaus naudojimo baldus (stalą, lovą, kėdę, spintą); interneto prieigą. Kiekviename bendrabutyje yra poilsio ir sporto erdvės, be to, daugelyje bendrabučių įrengtos mokymosi erdvės.

REKLAMA

Bendrabučiuose įrengtos savitarnos skalbyklos ir džiovyklos, rakinamos patalpos dviračiams laikyti, prie bendrabučių yra mašinų stovėjimo aikštelės bei 3 krepšinio aikštelės.

Daugiau informacijos apie apgyvendinimo sąlygas čia.

Studentų gyvenimo ypatybės ir sąlygos VDU bendrabučiuose

Suteikiamų gyvenamų vietų Vytauto Didžiojo universiteto bendrabučiuose (VDU) kainos priklauso nuo kambarių tipo, į kainą įskaičiuota, internetas, patalynė. Kambarių tipai: vienvietis, dvivietis, trivietis (bloke arba ne), dvivietis kambarys su bendrais patogumais. Atitinkamai jų kainos svyruoja nuo 1 iki 5 eurų per parą VDU studentui ir nuo 2 iki 6 eurų ne VDU studentui.

REKLAMA

VDU siūlo rinktis iš trijų bendrabučių, kuriuose studentams sukurtos patogios gyvenimo, mokymosi ir poilsio sąlygos. Du bendrabučiai pritaikyti fizinę negalią turintiems asmenims. Visuose bendrabučiuose yra svečių kambariai, kuriuos studentai gali rezervuoti artimųjų viešnagėms.

Daugiau informacijos apie apgyvendinimo sąlygas čia.

Studentų gyvenimo ypatybės ir sąlygos LSMU bendrabučiuose

Įprastai, Lietuvos sveikatos mokslų universiteto studentai, viename kambaryje gyvenantys dviese ar trise, moka nuo 45 iki 70 eurų per mėnesį. LSMU iš viso turi 9 bendrabučius. Bendrabučio nuomos kaina priklausomai kinta nuo to, ar studentas gyvens vienviečiame, dviviečiame ar triviečiame kambaryje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pati didžiausia bendrabučio nuomos kaina vienam asmeniui yra 151 euras. Tai – vienvietis kambarys (tokių kambarių nėra daug). Bendrabučiuose taip pat yra vienviečių kambarių, kurių kaina mėnesiui siekia ir 50 ar 60 eurų, nurodo LSMU Rinkodaros ir komunikacijos tarnyba.

Daugiau informacijos apie apgyvendinimo sąlygas čia.

Studentų gyvenimo ypatybės ir sąlygos KK bendrabučiuose

Keturiuose Kauno kolegijai priklausančiuose bendrabučiuose vidutiniškai per metus kiekvieną mėnesį gyvena apie 1200 gyventojų. Tinkamos gyventi yra 1327 gyvenamosios vietos, dažniausiai jos įrengtos dviviečiuose ar triviečiuose kambariuose.

Neturime galimybės prašymų patenkinti visu 100 procentų, todėl dalis prašiusių studentų vietų bendrabučiuose negauna. Kolegijos bendrabučiuose gali gyventi studentų poros, nereikalaujamas tėvų sutikimas, nurodė kolegijos direktoriaus pavaduotojas komunikacijai Antanas Vaidelys

REKLAMA

Gyvenamosios vietos kaina studentų bendrabučiuose – skirtinga, priklauso nuo gyvenamųjų sąlygų, t.y., kiek žmonių gyvena viename kambaryje, kokie patogumai supa. Pigiausias variantas – nuo 2017 rugsėjo mėn.48 eurai vienam žmogui, jeigu kambaryje gyvenama trise, naudojamasi bendraisiais patogumais. Brangiausias variantas – 180 eurų už dvivietį kambarį.

Daugiau informacijos apie apgyvendinimo sąlygas čia.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų