REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
14
Savadarbio povandeninio laivo savininkas danas bus teisiamas už tyčinį žurnalistės nužudymą (nuotr. SCANPIX)

Ekcentriškas danų išradėjas, kuris yra sulaikytas dėl šiurpaus švedų reporterės nužudymo, neigia nužudęs ją ir sudarkęs jos palaikus, penktadienį paskelbė policija.

14

Ekcentriškas danų išradėjas, kuris yra sulaikytas dėl šiurpaus švedų reporterės nužudymo, neigia nužudęs ją ir sudarkęs jos palaikus, penktadienį paskelbė policija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Švedijos žurnalistės Kim Wall, kuri praeitą savaitę dingo per mįslingą incidentą privačiame povandeniniame laive, torsas be galvos pirmadienį buvo rastas jūroje netoli Kopenhagos.

REKLAMA

„Įtariamasis neigia nužudymą ir žmogaus palaikų išniekinimą“, – sakoma Kopenhagos policijos pareiškime, turint omenyje 46 metų Peterį Madseną, kuris yra sulaikytas dėl įtarimų nužudžius 30 metų K.Wall.

P.Madsenas, kuris oficialiai yra sulaikytas nuo rugpjūčio 12 dienos ir yra įtariamas „nužudymu per neatsargumą“, sako, kad K.Wall žuvo per nelaimingą atsitikimą jo sukonstruotame povandeniniame laive ir kad jis paskui išmetė jos palaikus į jūrą Kiogės įlankoje į pietus nuo Kopenhagos.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak tyrėjų, K.Wall palaikai buvo „tyčia“ sudarkyti, be to, prie jų buvo pritvirtintas metalo gabalas, kad jų niekas nerastų.

Paskutinį kartą ji buvo matyta P.Madseno 18 m ilgio povandeniniame laive „Nautilus“, kur rugpjūčio 10 dieną ėmė iš jo interviu. Laive tyrėjai rado jos kraujo pėdsakų.

Rugpjūčio 10-osios vakarą keli žmonės matė K.Wall ir P.Madseną plaukiančius kartu jo laivu netoli Kopenhagos. Internete taip pat buvo paskelbta nuotraukų, kuriose besišypsanti reporterė matoma su P.Madsenu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Prokurorai turi iki rugsėjo 5 dienos kreiptis į teismą su prašymu pratęsti P.Madseno sulaikymą.

Ekscentriškąjį išradėją, kuris garsėja bjauriu charakteriu ir kivirčais su buvusiais kolegomis, turi įvertinti psichiatrai.

K.Wall dirbo kaip laisvai samdoma žurnalistė; ji rašė tokiems leidiniams kaip „The Guardian“ ir „The New York Times“. Niujorke ir Kinijoje gyvenusi moteris buvo baigusi Kolumbijos žurnalistikos aukštąją mokyklą.

Jos vaikinas apie moters dingimą pranešė kitą dieną po jos interviu su P.Madsenu.

Tą pačią dieną P.Madsenas buvo išgelbėtas vandenyse tarp Danijos ir Švedijos, prieš pat nuskęstant jo povandeniniam laivui.

Policija teigė mananti, kad P.Madsenas tyčia nuskandino savo laivą. Laivą suradę jūros dugne ir pargabenę į krantą pareigūnai jį apieškojo, tačiau moters palaikų ten nebuvo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų