REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
8
Floydas Mayweatheris ir Conoras McGregoras  (nuotr. SCANPIX)

Jau šį šeštadienį įvyks viena laukiamiausių kovų bokso istorijoje. Joje susitiks dar 2015-aisiais metais savo karjerą baigęs legendinis boksininkas Floydas Mayweatheris ir karjeros aukso amžių išgyvenantis MMA kovotojas Conoras McGregoras.

8

Jau šį šeštadienį įvyks viena laukiamiausių kovų bokso istorijoje. Joje susitiks dar 2015-aisiais metais savo karjerą baigęs legendinis boksininkas Floydas Mayweatheris ir karjeros aukso amžių išgyvenantis MMA kovotojas Conoras McGregoras.

REKLAMA

Pasirodę pranešimai apie tai, kad šios kovos vertė gali siekti pusę milijardo JAV dolerių, intriguoja. Pasak Lietuvos Bokso Federacijos generalinio sekretoriaus Donato Mačiansko, kova bus verta kiekvieno dolerio. „Ažiotažas labai didžiulis. Du žmonės iš skirtingų sferų: vienas – bokso, kitas – mišrių kovų menų. Ši kova – brangus šou. Bus stengiamasi sukurti reginį, vertą kiekvieno dolerio“.

Kovos taisyklės lems jos baigtį?

Remiantis lažybų bendrovės „Betsafe“ duomenimis, artėjančios dvikovos favoritas – legendinis boksininkas F. Mayweatheris. Tikimybė, kad šis sportininkas atsisveikins su profesionaliuoju ringu iš 50-ies kovų nepralaimėjęs nė vienos – 76 %. C. McGregoro sėkmės galimybės lygios vos 24%.

REKLAMA
REKLAMA

Tiesa, pastaruoju metu vis daugiau žmonių tiki C. McGregoro jėgomis ir statymų už jį sulaukiama daugiau nei už dvikovos favoritą. Tačiau F. Mayweatheris – saugesnis pasirinkimas. Dėl šio sportininko bokso entuziastai nebijo rizikuoti ir 750 eurų suma.

REKLAMA

Tokiai kovos baigčiai pritaria ir D. Mačianskas. Pasak bokso federacijos atstovo, naivu tikėtis, kad C. McGregoras įveiks legendą. „Netikėtumų nebus. Mano nuomone, ši kova truks ne ilgiau kaip 3-4 raundus ir baigsis F. Mayweatherio triumfu“.

Eksperto nuomone, tokią rungtynių baigtį sąlygoja skirtingos kovotojų kompetencijos. Abu jie – čempionai, tačiau skirtingų kovos menų. „Išleiskite futbolininką žaisti krepšinio su krepšininku ir atvirkščiai. Manau, jūs puikiai suprantate, apie ką kalbu“ – šmaikštavo D. Mačianskas. Taip pat ekspertas priminė prieš 31-erius metus vykusią kovą: boksininkas Muhamedas Ali prieš japonų imtynininką Antonio Inoki. Tuokart bokso ringe pergalę šventė šios sporto šakos profesionalas M. Ali.

REKLAMA
REKLAMA

Priežastys, dėl kurių verta sunerimti F. Mayweatherio fanams

Viešąją erdvę apskriejusi vaizdo medžiaga, kurioje C. McGregoras bokso ringe talžo savo treniruočių partnerį, privertė sunerimti F. Mayweatherio gerbėjus. D. Mačianskas paklaustas, ar dabartinis fizinis pasirengimas gali turėti įtakos kovos baigčiai, linkęs abejoti. „Viskas priklausys nuo taktikos, kurią pasirinks MMA lygos atstovas.

Tačiau jei jis tikėsis greitos baigties – to negaus. Manau, kad F. Mayweatheris pirmame raunde norės iš oponento padaryti klouną, šou, o visa kita spręsis eigoje, kaip greitai jis spės užbaigti dvikovą“. Nors prognozės nėra palankios, Betsafe ambasadorius C. McGregoras baltos vėliavos nekelia ir tiki, kad aistra svarbiau už bet kokias tikimybes.

Amžiaus bokso dvikova žiūrėkite tiesiogiai tik per Viaplay.lt.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų