REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
3
Bauda (nuotr. Fotolia.com)

Trijų kauniečių, pirmadienį protestavusių prieš medžių kirtimą Kaune, administracinių pažeidimų bylą nagrinės teismas, jiems gresia baudos.

3

Trijų kauniečių, pirmadienį protestavusių prieš medžių kirtimą Kaune, administracinių pažeidimų bylą nagrinės teismas, jiems gresia baudos.

REKLAMA

„Apylinkės teismas spręs – tiksli data dar nėra numatyta, bet greičiausiai rugsėjo pradžioje, kokios tos piniginės nuobaudos“, – BNS sakė Kauno policijos atstovė Odeta Vaitkevičienė.

Prieš medžių kirtimą A.Smetonos alėjoje protestavę advokatas Saulius Dambrauskas ir dailininkai Auksė Petrulienė bei Vytenis Jakas į policijos komisariatą pristatyti pirmadienį.

S.Dambrauskui surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas už susirinkimų organizavimo tvarkos pažeidimą. Taip pat jam ir kitiems dviems protesto dalyviams surašyti protokolai už teisėtų pareigūno reikalavimų nevykdymą.

Už susirinkimų organizavimo tvarkos pažeidimą numatoma bauda nuo 140 iki 600 eurų, o už pareigūno reikalavimų nevykdymą asmenims gresia nuo 30 iki 140 eurų.

REKLAMA
REKLAMA

Sprendimas pasitelkti policiją protestams dėl medžių malšinti Kaune sulaukė kritikos: protestuodamas prieš tokius veiksmus kompozitorius Giedrius Kuprevičius paskelbė nebendradarbiausiantis su savivaldybe, o ketvirtadienį sprendimą kritikavo ir premjeras Saulius Skvernelis, teigiantis, jog tokios problemos mieste turėtų būti sprendžiamos dialogu, o ne policijos pagalba.

REKLAMA

Ištirti pareigūnų veiksmus prašo ir Lietuvos advokatūra, prašanti nustatyti, kokiu pagrindu ir tikslu policijos pareigūnai atvyko į įvykio vietą, kaip jie įsitikino medžių kirtimo teisėtumu ir įvertino teisėto bei gintino intereso buvimą, ar buvo užtikrintos įvykyje dalyvavusių piliečių teisės, ar pareigūnų veiksmai atitiko teisės aktuose nustatytus reikalavimus, pagrindus bei sąlygas.

A.Smetonos alėjoje buvo baigiami šalinti paskutiniai penki ten likę medžiai. Savivaldybės atstovų teigimu, šių medžių šaknys yra pažeistos, o jie – pavojingi ir anksčiau vos neužkrito ant darbininkų.

REKLAMA
REKLAMA

Savivaldybės duomenimis, Kaune per kelis mėnesius iškirsti 589 medžiai. Daugiausiai – 227 – jų iškirsta Vytauto prospekte, A.Smetonos alėjoje – 217. Dar keliasdešimt medžių iškirsta Zanavykų ir Miško gatvėse.

Savivaldybė teigia, kad kertami medžiai yra seni ir ligoti, jų nenukirtus neįmanoma sutvarkyti gatvių ir šaligatvių. Prieš šiuos kirtimus protestuojantys miestiečiai mano, kad kirtimo darbai vykdomi pažeidžiant įstatymus ir reikalauja juos stabdyti, kol jų skundus dėl šių darbų išnagrinės įvairios institucijos.

Miesto valdžia žada atsodinti dar daugiau medžių, nei kad jų iškirto.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų