REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
16
„Samsung Galaxy Note 8“ pristatymas (nuotr. SCANPIX)

Visi pamena savaime užsidegančių „Note 7“ problemą, su kuria susidūrė vienas iš didžiausių pasaulyje telefonų gamintojų „Samsung“. Vakar vykusio naujojo flagmano pristatymo metu šią praėjusių metų problemą, dėl kurios net teko atšaukti savo geriausių telefonų pardavimus, pripažino ir pats bendrovės vadovas. Tačiau šiais metais jie yra pasirengę ištaisyti buvusias klaidas.

16

Visi pamena savaime užsidegančių „Note 7“ problemą, su kuria susidūrė vienas iš didžiausių pasaulyje telefonų gamintojų „Samsung“. Vakar vykusio naujojo flagmano pristatymo metu šią praėjusių metų problemą, dėl kurios net teko atšaukti savo geriausių telefonų pardavimus, pripažino ir pats bendrovės vadovas. Tačiau šiais metais jie yra pasirengę ištaisyti buvusias klaidas.

REKLAMA

Kol visas pasaulis laukia dar tik pasirodysiančio „Apple“ atsako savo pagrindiniams konkurentams, galime palyginti tai, kuo skiriasi „Samsung Galaxy Note 8“ ir kol kas geriausias „Apple“ gaminys – „iPhone 7 Plus“.

Korpusas

„Samsung“ telefono korpusas – stiklinis, su metaline dalimi per vidurį. Pasak gamintojų, keli ankstesni panašūs modeliai vartotojams patiko. Tačiau stiklas, kad ir koks jis būtų tvirtas, išlieka stiklu, todėl telefonui prireiks arba itin atsargaus naudojimo, arba papildomų apsaugų. Įrenginys svers 195 gramus ir bus parduodamas trijų spalvų: juodas, mėlynas ir auksinis (kitur dar skelbiama apie pilką spalvą). Šis telefonas gavo apsaugą nuo vandens ir dulkių (IP68 standartas): tai reiškia, kad teoriškai jis galėtų 1,5 m gylyje pragulėti iki pusvalandžio.

REKLAMA
REKLAMA

„iPhone 7 plus“, kaip ir prieš tai gaminti modeliai, pasižymi metaliniu korpusu, kuris nėra toks jautrus „skrydžiams“, kaip stiklinis. Telefonas, skirtingai nuo savo pagrindinio konkurento, turi aiškiau atskirtą korpusą nuo ekrano ir tai leidžia pirštų antspaudų atpažinimo technologijas taikyti patogesnėje naudoti priekinėje jo dalyje. „Samsung“ pirštų antspaudų atpažinimas vyksta užpakalinėje jo pusėje, kai kuriems vartotojams tai gali būti ne labai patogu. Tačiau korėjiečių naujienoje yra jau ir akies rainelės skaitytuvas, kurio dar nėra „iPhone“.

REKLAMA

Ekranas

„Obuolys“ turi daug mažesnį ekraną, tačiau jo dydis yra panašus į „Note 8“158.2 х 77,9 х 7.3, palyginti su „Samsung“ flagmanu 162.5 x 74.8 x 8.6. Sveria jis irgi tiek pat – 188 gramus. „Apple“ telefonas yra daugiau nei milimetru plonesnis, tačiau to kaina – nėra vartotojams įprasto ausinių kištuko lizdo. „7 plus“ taip pat yra apsaugotas nuo vandens ir dulkių, tačiau dar pagal standartą IP67 (iki metro gylis 30 minučių). Telefoną galima įsigyti šešių spalvų: juodos, juodos onikso, auksinės, rožinės auksinės, raudonos ir sidabrinės. Ekranas yra tai, kuo „Samsung“ galės didžiuotis – korėjiečių technologai į telefoną sutalpino 6,3 colio OLED ekraną, kurio raiška yra 2960x1440 taškų, viename colyje telpa net 521 taškas (PPI), o tai užtikrina neįtikėtiną ekrano vaizdų ryškumą. „iPhone 7 plus“ tiekiamas su 5,5 colių FULL HD ekranu (1080x1920 raiška), o jo PPI rodiklis tėra 401. Maža to, „Samsung“ gaminio ekranas sudaro net 83,2 proc. viso korpuso ploto (screen-to-body ratio), tuo metu „iPhone“ ekranas, nors telefono dydis yra panašus, sudaro tik 67,7 proc. Tai reiškia, kad faktiškai visas „Samsung“ telefono plotas yra skirtas pačiam ekranui, o ne rėmeliui. 

REKLAMA
REKLAMA

Tiesa, skirtingos ekrano technologijos suteikia ne vienodą efektą – „iPhone“ naudojamas IPS ekranas leidžia pajusti natūralesnes spalvas ir kontrastingumą. „Samsung“ OLED ekrano spalvos yra labiau ryškios ir kontrastingos. „Samsung“ kūrėjai dar įdiegė tokias papildomas funkcijas kaip „ekrano krašto meniu“ ir „S Pen“ paišiklio (kurį gausite komplekte) technologijas. „iPhone“ ekranas pasižymi tuo, kad turi paspaudimo stiprumo jutiklius.

„Geležis“ ...

Abiejų išmaniųjų telefonų „viduriai“ yra geriausia, ką bendrovės gali pasiūlyti rinkai. „Samsung Galaxy Note 8“ gavo 6 gb darbinės atminties ir 2 tipų procesorius: „Qualcomm Snapdragon 835“ ir „Exynos 8895“ (priklausomai nuo įsigijimo šalies). Abu procesoriai yra 8 branduolių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„iPhone 7 Plus“ pagal technines charakteristikas tradiciškai nusileidžia savo pagrindiniam konkurentui, tačiau didelį darbą atlieka bendrovės inžinierių gebėjimas optimizuoti savo įrenginių darbą. „7 plus“ turi 3 gigabaitus darbinės atminties ir 4 branduolių procesorių „A10 Fusion“.

Samsung“ galima įsigyti trijų skirtingų vidinės atminties modelių: 64, 128 ir 256 GB, yra ir galimybė įsidėti papildomą microSD kortelę (iki 256 GB). „iPhone 7 Plus“ yra parduodamas su 32, 128 ir 256 GB atmintimi, tačiau nėra galimybės ją praplėsti.

… ir „softas“

Programinė „Note 8“ įranga yra „Google Android 7.1.1“, šią savaitę pristatyto naujojo „Android 8“ gali tekti ilgokai palaukti. „iPhone 7 Plus“ naudoja „Apple“ kuriamą iOS 10.3.3, o jau mažiau nei po mėnesio vartotojai galės džiūgauti iOS 11 atnaujinimu.

REKLAMA

Kamera

„Samsung“ pirmą sykį pristatė telefoną su „dviguba kamera“. „Note 8“ turės dvi 12 MP kameras, vienos diafragma f/1.7, antrosios – f/2.4. Abi jos turės optinį vaizdo stabilizatorių. Bendras šių dviejų modulių darbas leidžia nustatyti ryškumo gylį („išplauto fono“ efektas) ir fotografuoti su dvigubu priartinimu neprarandant kokybės.

„iPhone 7 Plus“ taip pat turi du 12 MP sensorius: f/1.8 ir f/2.8. Jo lęšiai praleidžia mažiau šviesos, negu „Note 8“, todėl fotografijos bus kiek prastesnės.

Priekinė korėjiečių gamybos telefono kamera taip pat kiek geresnė: 8 MP ir f/1.7 prieš 7MP ir f/2.2.

Baterija

„Note 8“ turės 3300 mAh maitinimą, kuris turės jau įprastą greitosios įkrovos funkciją. „iPhone 7 Plus“ turi 2900 mAh akumuliatorių, be „Quick Charge“ funkcijos. Tačiau vartotojai atsiliepimuose jau nerimauja dėl „Note 8“ „energijos tvarumo“, nes tokio dydžio ir raiškos ekranas reikalaus didelių resursų. Tikimasi, kad „Samsung“ inžinieriams pavyko optimizuoti energijai jautraus ekrano taupumą.

REKLAMA

Kaina

Numanoma „Samsung Galaxy Note 8“ kaina pasirodymo metu bus apie 1 tūkst. eurų. Prieš metus pasirodžiusį „iPhone 7 plus“ galima įsigyti ir už 700-800 eurų.

Išvados

Kol kas „Samsung Galaxy Note 8“ pagal techninius parametrus yra neabejotinas flagmanas, tačiau reikia nepamiršti, kad lyginome su senesniu „iPhone“ modeliu, o pasirodžius „iPhone 8“ galima bus palyginti dviejų bendrovių flagmanų darbą tiksliau.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų