REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pačios patrauklios moterys yra tos, kurios ne tik dailiai atrodo, bet ir pažįsta save, išjaučia savo kūną, tad toms, kurios nori būti laimingos, labai svarbu save pažinti ir atsiskleisti. Taip sako sąmoningų santykių mokytoja iš Olandijos Anasuya Koopmans, ketvirtą kartą viešėsianti Lietuvoje.

Pačios patrauklios moterys yra tos, kurios ne tik dailiai atrodo, bet ir pažįsta save, išjaučia savo kūną, tad toms, kurios nori būti laimingos, labai svarbu save pažinti ir atsiskleisti. Taip sako sąmoningų santykių mokytoja iš Olandijos Anasuya Koopmans, ketvirtą kartą viešėsianti Lietuvoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak A. Koopmans, moterys neretai itin susikoncentruoja į savo išvaizdos ar savybių, diktuojamų aplinkos lūkesčių ir tikslų, puoselėjimą. Jos stengiasi būti populiaresnės, šaunesnės, ar gražesnės už kitas. Visa tai puiku, bet šios pastangos nukreipia nuo savęs pažinimo, pasinėrimo į savo vidinį pasaulį, ir, save pažinus – džiaugsmo būti savimi, moterimi.

REKLAMA

„Kai mes, kaip moterys, susijungiame su savo vidiniu pasauliu, išsilaisvina galia, kuri įgalina mus, mūsų šeimas bei mūsų aplinkos žmones. Svarbiausia, ši galia savaime gydo Motiną Žemę ir visuomenę, kurioje gyvename. Būtent tuomet atsirandantis natūralus patrauklumas arba autentiškumas lemia moteriškumo kokybę. Vienok, gyvename visuomenėje, kurioje labiau vertinamos vyriškos savybės. Moterys, norėdamos būti vienodai vertinamos, veikia labiau iš savo vyriškumo“, – teigia sąmoningumo mokytoja Anasuya Koopmans.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak jos, vyrai neretai užimti kažkuo už namų ribų, darbu, verslu ar reikalais. Dažnai moterys turi pasirūpinti savo šeima, dirbti darbą bei pasirūpinti dar ir visa eile atsakomybių. Jos neturi arba turi nedaug laiko refleksijai ir tylai, ypač reikšmingai moters gyvenime. Išeina, kad moterys daugiau veikia, nei būna, taigi gyvena puoselėdamos savo vyriškąsias savybes. Visa tai kuria labai nepalankią erdvę ginti ir puoselėti moteriškąjį identitetą. Gera žinia yra ta, kad savo autentiško esmės negalima prarasti, ji visuomet tik slepiasi, ir tereikia leisti jai pasirodyti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Priešingybės stiprina viena kitą

Kaip teigia A. Koopmans, mūsų visuomenėje bei plačiajame pasaulyje labai ryškiai išreikšta priešingybių kova. Per mažai dėmesio skiriama tam, kaip sustiprinti ar papildyti vienas kitą. Mūsų pasaulio gijimas prasideda namuose: idealiu atveju partneriai gyvena vienas kitą stiprindami kaip vyras ir moteris. Tuomet kiekvienas pamažu virsta žmogumi sveika ir stipria širdimi bei tuo pačiu mylinčiu tėvu ar mama.

Seserystė

„Įsivaizduokite moteris, susijungusias seserystėje…tai taip stipru. Tai ne jėgos pozicija, susijusi su pykčiu ar gynybiškumu, greičiau jėga, susijusi su noru pagelbėti bei lygybe. Taip pat, pagerbdamos savo moteriškumą moterys tampa širdingomis seserimis, kurios natūraliai viena kitą palaiko. Moterys seserystėje gali jausti greta esančią moterį. Ir jeigu jai reikalinga pagalba, jūs esate čia, tam, kad padėtumėte, susikibtumėte rankomis, būtumėte ar darytumėte bet ką, ko reikia. Visų svarbiausia, seserystė padeda kurti labiau subalansuotą gyvenimą ir pasaulį“, – teigia sąmoningų santykių mokytoja.

REKLAMA

„Moterų natūralios dovanos yra gebėjimas dalintis gėriu, polinkis sveikinti nepažįstamuosius, įtraukti mažiau sėkmingus, klausyti prieštaraujančių, suprasti žinutę, suteikti stiprybės su džiaugsmu, paremti tuos, kuriems to reikia, gerbti įvairovę, leisti gyvenimui vystytis be teisimo, būti dosniomis su atjauta bei vystyti intuiciją kaip natūralų jutimą“, – pasakoja A. Koopmans. – Visa tai šildo ir stiprina visas bendruomenes.

Pagarba širdžiai ir kūnui

Kita vertus, verta prisiminti, kad moterims labai svarbu gerbti savo kūną ir moteriškumą. Natūrali, atpalaiduota ir atvira seksualinio apsikeitimo tėkmė gali egzistuoti tik esant šiai pagarbai. Pasak A. Koopmans, tik tokiu atveju yra verta atsiverti partneriui.

REKLAMA

„Pirmiausia, nedarykite nieko, kas nėra gerai jūsų širdžiai ir kūnui. Nekonkuruokite. Nesigulkite į lovą su vyru tik dėl sekso, saugokite, gerbkite savo įsčias, kuriose lieka jo energija, – galbūt ji nėra jums tinkama? Raskite laiko bent keletą minučių patylėti gamtoje – tai moteriška meditacija. Vilniuje nuostabi gamta, daug žalių erdvių – tai vieta puikiai tinkanti moteriškumui stiprinti. Palaikykite glaudų ryšį su mama ir seserija“, – pataria olandė.

Kitas labai svarbus ir paprastas dalykas, kurio A. Koopmans moko seminare moterims, kas rytą atsibudus uždėti ranką ant širdies ir jai pasakyti „aš tave myliu“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Kad ir kaip jaustumėtės, iš lovos išlipsite su visai kitokiu jausmu, aplink save skleisite kitokią nuotaiką. Žinoma, tai atrodo juokingai, nes neturi nieko bendro su kalkuliacija, matematika, finansais. Tai vadinasi energijos sklaida. Ji mums taps ir jau yra vis svarbesnė, – sako Vilniuje ketvirtąkart viešėsianti autentiškų ir sąmoningų santykių mokytoja iš Olandijos A. Koopmans.

Apie Anasuyą Koopmans:

Anasuya Koopmans – Europoje žymi sąmoningų santykių bei moteriškumo mokytoja iš Olandijos. Ji dėsto šias rutinas jau daugiau nei 10 metų seminaruose Europoje. Praėjusią savaitę Olandijoje buvo išleista autobiografinė A. Koopmans knyga „Kelionė su dievais“. Š. m. rugsėjo 7-10 d. A. Koopmans atvyks į Lietuvą bei ves seminarą moteriškumo tema.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų