REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
32
Vištyčio miestelis (nuotr. Vištyčio RP direkcijos)

Iniciatyva „LT100: mano kelionė Lietuvai“ paskutines vasaros dienas rekomenduoja praleisti keliaujant ir atrandant gražiausias šalies vietoves. Viena tokių – Vilkaviškio rajone esantis Vištyčio regioninis parkas.

32

Iniciatyva „LT100: mano kelionė Lietuvai“ paskutines vasaros dienas rekomenduoja praleisti keliaujant ir atrandant gražiausias šalies vietoves. Viena tokių – Vilkaviškio rajone esantis Vištyčio regioninis parkas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Vištyčio regioninis parkas įsispraudęs trijų valstybių Lietuvos, Lenkijos ir Rusijos pasienyje. Didžiulį Vištyčio ežerą dalijamės su Rusija, Suvalkų kalvyno kalvas su Lenkija. Visų trijų valstybių saugomas teritorijas jungia vieningas gamtinis kompleksas, kurį sudaro Vištyčio ežeras, Romintos giria ir Suvalkų kalvynas“, – apie parko išskirtinumą pasakoja Vištyčio regioninio parko direkcijos vyr. specialistė Rimutė Gagienė.

REKLAMA

Suvalkų aukštumos kalvos šiame regione keičia įprastą Suvalkijos lygumų horizontą. Regioniniame parke yra keturi piliakalniai. Bent vieną iš jų tikrai vertėtų aplankyti. Pasirinkus Dabravolės piliakalnį išvysite ne tik gražius vaizdus atsiveriančius nuo jo, bet ir papėdėje augančią įspūdingą daugiakamienę liepą.

Vietinių rekomenduojami aplankyti objektai, tai yra Pavištyčio piliakalnis ir netoli jo esanti trijų ežerų regykla.

REKLAMA
REKLAMA

R. Gagienė pataria Vištyčio regioniniame parke taip pat pamatyti ir Didįjį Vištyčio akmenį, kuris yra didžiausių Lietuvos riedulių dešimtuke. Akmens viršuje, anot legendos, velnio įmintose pėdose susirenkantis vanduo turi gydomųjų savybių.

Žinoma, didžiausias parke esantis traukos centras – tai ketvirtas pagal dydį Lietuvoje Vištyčio ežeras, įdomus tuo, kad dalis teritorijos priklauso Rusijos Federacijos Respublikai (Kaliningrado sričiai), tad plaukiojant valtelėmis vertėtų atkreipti dėmesį į ežere plūduriuojančius riboženklius, žyminčius dviejų valstybių sieną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dar viena parko įdomybė – Šilelio miške esantis šaltinėlis.

„Žmonės tiki šaltinėlio vandens gydančiomis galiomis. Čia, atsidėkodami už pagijimus ir kitus stebuklus, stato kryželius. Kalva šalia šaltinėlio virto tikru kryželių kalneliu“, – lankytojų tradicijomis dalinasi R. Gagienė.

Ne mažiau dėmesio vertas ir pats Vištyčio miestelis. Švč. Trejybės bažnyčia, jauki miestelio aikštė su Vytauto Didžiojo paminklu, senosios suvalkietiškos sodybos susipina į vientisą urbanistinį draustinį.

Smalsesniems keliautojams patiks apsilankyti naujai įrengtame Vištyčio regioninio parko lankytojų centre, kuriame įrengta vidaus ekspozicija „Kalvotoji Suvalkija“. Parko direkcijoje iš anksto galima užsisakyti ekskursijas, skirtas susipažinti su parko vertybėmis, Vištyčio miesteliu, Šilelio pažintiniu taku.

REKLAMA

Aktyvų poilsį mėgstantys lankytojai kviečiami prisijungti prie reguliariai vykdomų pėsčiųjų ir dviračių žygių po atokiausius regioninio parko kampelius, kurie organizuojami ne tik vasarą, bet ir žiemą. Informaciją apie žygius visada surasite regioninio parko Facebook paskyroje.

www.100kelione.lt linki gerų įspūdžių Suvalkijoje!

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų