REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 

Mažiausias Lietuvoje komercinis Medicinos bankas pradėjo siūlyti Vokietijos ir Austrijos piliečiams terminuotuosius indėlius. Anot banko, tokią paslaugą bankas pradėjo teikti, tapęs virtualios terminuotųjų indėlių platformos „Raisin“ partneriu.

REKLAMA
REKLAMA

„Bendradarbiavimas su Vokietijos „fintech“ įmone „Raisin“ – svarbus žingsnis ne tik mūsų bankui, bet ir visai Lietuvos bankininkystei, nes pirmą kartą lietuviški terminuotieji indėliai išbandomi tarptautinėje rinkoje“, – pranešime sakė banko administracijos vadovė ir valdybos pirmininkė Dalia Klišauskienė.

REKLAMA

Anot pranešimo, naudodamiesi „Raisin“, užsienio piliečiai galės pasirinkti Medicinos banko indėlius ir laikyti pinigus Lietuvoje.

Anot vadovės, bankininkystė Lietuvoje yra patikima ir stabili, o banke laikomi indėliai iki 100 tūkst. eurų yra apdrausti.

Pasak Lietuvos banko Priežiūros tarnybos direktoriaus Vytauto Valvonio, Medicinos bankas, plėsdamas teikiamų paslaugų spektrą, turės daugiau dėmesio skirti pinigų plovimo prevencijai.

REKLAMA
REKLAMA

„Tai inovatyvus sprendimas ir jis gali padėti plėsti indėlininkų ratą bei didinti finansavimosi šaltinių įvairovę, tačiau Medicinos bankui iškils didesni iššūkiai dėl klientų nerezidentų tapatybės nustatymo bei pinigų plovimo prevencijos reikalavimų užtikrinimo. Kaip ir iki šiol, atidžiai stebėsime, kaip jų laikomasi, ir prireikus reaguosime“, - komentare BNS sakė V.Valvonis.

Pasak jo, šiuo atveju Vokietijos ir Austrijos piliečių indėliai bus apdrausti Lietuvos indėlių draudimo fonde.

Internetinė terminuotųjų indėlių platforma „Raisin“ įsteigta Vokietijoje 2013 metais ir šiuo metu bendradarbiauja su 34 bankais, veikiančiais 17 Europos šalių, kuriose turi daugiau nei 75 tūkst. registruotų klientų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kovo pabaigoje Medicinos banko turtas siekė 270,6 mln. eurų (11,3 proc. daugiau nei 2016-ųjų kovo pabaigoje) ir sudarė apie 1 proc. Lietuvos bankų sistemos turto. Paskolų rinkoje Medicinos bankas valdo 0,8 proc., o indėlių – 1,2 proc. rinkos.

Pagrindinis Medicinos banko akcininkas yra Šveicarijoje gyvenantis lietuvis Saulius Karosas – jis valdo 87,82 proc. akcijų. „Western Petroleum Ltd“ valdo 9,87 proc., kiti akcininkai – 2,31 proc. akcijų.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų