REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 

Suomijos pietvakariniame Turku mieste penktadienį buvo subadyta keletas žmonių, o mažiausiai vienas iš jų žuvo pranešė medikai ir policija

 

Nacionalinis transliuotojas YLE citavo Turku universitetinės ligoninės medikus, kad po peiliu ginkluoto užpuoliko atakos miesto centre į gydymo įstaigą atvežti aštuoni žmonės: vienas jų negyvas, o dar trys – subadyti.

Policija anksčiau nurodė, kad vienas užpuolikas buvo pašautas ir sulaikytas, bet ieškoma kitų „galimų įtariamųjų“.

„Policijos pareigūnai pašovė įtariamąjį užpuoliką į kojas, – paskelbė policija socialiniame tinkle „Twitter“. – Jis buvo suimtas.“

YLE pranešė, kad uždaryta Turku miesto centrinė dalis. Liudininkai pasakojo paprastai daugybės žmonių lankomoje gatvėje matę ant žemės gulinčius nukentėjusiuosius. Toje miesto dalyje esančios prekybos vietos buvo uždarytos.

REKLAMA
REKLAMA

Bulvarinis dienraštis „Ilta-Sanomat“ rašo, kad buvo sužeisti šeši žmonės – vyras ir penkios moterys. Pranešime nurodoma, kad žmones, tarp jų vieną moterį su vaiko vežimėliu, užpuolė dideliu peiliu ginkluotas vyras.

REKLAMA

„Policija ieško kitų galimų įtariamųjų dėl nusikaltimo Turku“, – sakoma saugumo pajėgų „Twitter“ žinutėje.

Įtariamojo motyvai kol kas nežinomi, taip pat nepaskelbtas tikslus aukų skaičius.

„Vyriausybė atidžiai seka padėtį Turku mieste, vyksta policijos operacija“, – parašė ministras pirmininkas Juha Sippila (Juha Sipila) socialiniame tinkle prieš ministrų kabineto posėdį.

Televizija MTV3 pranešė, kad Helsinkio oro uoste ir traukinių stotyse sugriežtintas saugumas.

2012 metais Turku mieste tuometinis Suomijos ministras pirmininkas Jyrki Katainenas (Jurkis Katainenas) per plauką išvengė susidūrimo su peiliu ginkluotu užpuoliku – šis buvo sulaikytas policijos.

Paaiškėjo, kad į rinkimų kampanijoje dalyvavusį premjerą pasikėsinęs vyras yra nesveikos psichikos, todėl kaltinimai jam nebuvo pareikšti.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų