REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ko gero, daug kas savo vasaros neįsivaizduoja be ledų. Visgi šis produktas gali būti ir nelabai dėkingas mūsų organizmui dėl didelio riebumo ar jame esančių kalorijų kiekio.

Ko gero, daug kas savo vasaros neįsivaizduoja be ledų. Visgi šis produktas gali būti ir nelabai dėkingas mūsų organizmui dėl didelio riebumo ar jame esančių kalorijų kiekio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Taigi paskaitėme populiariausių ledų etiketes ir sudarėme reitingą pagal kalorijų skaičių 100 g (pradėdant nuo mažiausiai kaloringų):

REKLAMA

1. ,,Baltoji varnelė" vaisiniai mango apple - 88 kcal

2. ,,Jocker juice" - 100 kcal

3. ,,Junga'' - 100 kcal

4. ,,Karališki'' su karamele ir lazdyno riešutais - 216 kcal

5. ,,Karališki'' plombyras - 231 kcal

6. ,,Dadu'' vaniliniai su spanguolėmis - 235 kcal

7. ,,Aurum'' grietininiai - 250 kcal

8. ,,Viva'' karameliniai - 254 kcal

10. ,,Klasika'' plombyras - 266 kcal

11. ,,Nykštukas'' kondensuoto pieno su šokoladu ir riešutais - 277 kcal

12. ,,Pols'' - 278 kcal

13. ,,Pasaka'' plombyras su pistacijomis - 281 kcal

14. ,,Baltija'' vaniliniai - 288 kcal

15. ,,Viva'' krembriulė - 288 kcal

16. ,,Baltija'' karameliniai - 294 kcal

17. ,,Nykštukas'' grietininiai - 315 kcal

18. ,,Dione'' vaniliniai su sūdyta karamele - 320 kcal

19. ,,Nykštukas'' vanilinis plombyras - 331 kcal

20. ,,Magnum'' migdoliniai - 331 kcal

Maisto technologės Ramintos Bogušienės sukurtos organizacijos ,,Sveikatai palankus“ duomenimis, svarbu žinoti ne tik kalorijų skaičių, bet ir dar keletą aspektų apie taip vasarą mėgstamus produktus.

REKLAMA
REKLAMA

Rinktis liesesnius ledus

Šaltinio teigimu, žmonės turintys antsvorio, nutukimo, padidintą cholesterolio kiekį ar sergantys širdies ir kraujagyslių ligomis turėtų rinktis liesesnius ledus, kur riebalų kiekis tos grupės ledų būtų mažiausias. Svarbu ir turėti saiką, produkto nevartoti kasdien. Taip pat derėtų atkreipti dėmesį ir cukraus kiekis. Kuo jo mažiau, tuo sveikatai palankiau.

,,Sveikatai palankus“ duomenimis, jei į ledus dedami pieno riebalai ir baltymai, jie vadinami:

• „plombyru“, kuriame pieno riebalų ne mažiau kaip 12 proc. ir jie yra patys riebiausi;

• „grietininiais“ – truputį liesesni, kuriuose pieno riebalų kiekis 8 – 11 proc.

• „pieniškais“, kuriuose pieno riebalų ne daugiau kaip 7 proc.

R. Bogušienės teigimu, valgomųjų ledų sudedamųjų dalių sąraše neturėtų būti gyvūniniai riebalai pakeisti augaliniais, bet dažnu atveju jie yra kaip kitų ledų sudedamųjų dalių sudėtinė dalis. Ledų su rafinuotais aliejais, o ypač hidrintais riebalais reikėtų vengti. Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) vaikams, apskritai, jų vartoti nerekomenduoja.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų