REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Trečiadienį Kauno Miško gatvėje susirinkę per šimtą kauniečių būgnų ir pjūklų garsiais protestavo prieš mieste vykdomus senų medžių kirtimus.

Trečiadienį Kauno Miško gatvėje susirinkę per šimtą kauniečių būgnų ir pjūklų garsiais protestavo prieš mieste vykdomus senų medžių kirtimus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dalyviai į gatvę, kurioje, savivaldybės duomenimis, buvo iškirsta 80 medžių, atsinešė plakatus „Kaunas kertasi“ bei „Kaunas prieštarauja“, padarytus pagal Kaune savivaldybės įmonių kabinamų ženklų „Kaunas tvarkosi“ stilių.

REKLAMA

„Jie yra prieš tai prižiūrėti, išgenėti buvę, nudažyti – tikrai skauda“, – apie kertamus medžius žurnalistams sakė viena iš protesto organizatorių Giedrė Aleksandravičiūtė.

Apie dvidešimt minučių protestavę Miško gatvėje, vėliau medžių kirtimo priešininkai patraukė į Nepriklausomybės aikštę, kur vėl skambėjo būgnai ir liaudies dainos.

Kauno vicemeras Simonas Kairys trečiadienį socialiniame tinkle „Facebook“ paskelbė, kad daugiau medžių mieste kertama artimiausiu metu nebus, kol „visa situacija nebus įvertinta iš naujo“. Su juo susisiekti telefonu dėl išsamesnio komentaro nepavyko.

REKLAMA
REKLAMA

Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Vilius Šiliauskas BNS nurodė, kad šiuo metu prašymas stabdyti darbus yra svarstomas.

„Šį prašymą nagrinėjame, bet sprendimų kol kas nesame priėmę. Smetonos alėjoje, kur jau pradėjome darbus, juos ir užbaigsime. Nes atliekant šaligatvio ir gatvės frezavimo darbus buvo pažeistos medžių šaknys, todėl jie yra labai nestabilūs ir bet kada gali nugriūti. Kitose gatvėse darbus pradėsime tuomet, kai patvirtinsime tolimesnį darbų planą“, – nurodė jis.

Savivaldybės duomenimis, Kaune per kelis mėnesius buvo iškirsta apie 589 medžiai. Daugiausiai jų iškirsta Vytauto prospekte – 227, Smetonos alėjoje – 217. Dar keliasdešimt medžių iškirsta Zanavykų ir Miško gatvėse.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kirsti medžius Miško gatvėje, kuroje vyko protestas, prašė patys gyventojai – savivaldybė BNS perdavė apie dvidešimties gyventojų prašymą pakeisti senus, šviesą užstojančius ir pavojų keliančius medžius jaunais medeliais.

Rudenį savivaldybė žada atsodinti šimtu medžių daugiau: Vytauto prospekte apie 250, Smetonos alėjoje apie 220, Zanavykų gatvėje – 99, Miško gatvėje – apie 90. Iš viso Kaune šiemet žadama pasodinti apie pusantro tūkstančio naujų medžių.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų