REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Jau artėjantį savaitgalį Kupiškio mariose prasideda Europos F2 vandens formulių čempionatas, kuriame dalyvaus ir vienintelis Lietuvos atstovas Edgaras Riabko. 33 metų kaunietis, kuris yra ir šių varžybų organizatorius neslepia, kad artėjant lenktynėms trūksta treniruočių. Taip pat kol kas nepavyksta aptikti nors ir ne didelės, tačiau gana svarbios techninės problemos. Tačiau E. Riabko viliasi, kad iki čempionato pradžios visus nesklandumus pavyks išspręsti.

 Jau artėjantį savaitgalį Kupiškio mariose prasideda Europos F2 vandens formulių čempionatas, kuriame dalyvaus ir vienintelis Lietuvos atstovas Edgaras Riabko. 33 metų kaunietis, kuris yra ir šių varžybų organizatorius neslepia, kad artėjant lenktynėms trūksta treniruočių. Taip pat kol kas nepavyksta aptikti nors ir ne didelės, tačiau gana svarbios techninės problemos. Tačiau E. Riabko viliasi, kad iki čempionato pradžios visus nesklandumus pavyks išspręsti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pagalba iš užsienio

Įdomu, kad E. Riabko ne tik pats dalyvaus varžybose, bet ir pats jas organizuoja. Tai nėra naujiena sporto pasaulyje, tačiau ne vienas sportininkas su tokiu iššūkiu nesusidoroja – antrajame F2 pasaulio čempionate net nestartavo Norvegijos pilotas, kuris organizavo šį etapą.

REKLAMA

„Kalbėjomės su šiuo sportininku. Jis sako, kad reikia pasirinkti: arba dalyvauti, arba organizuoti. Jis nesuprato, kaip aš galėjau Kaune organizuoti varžybas ir dar užimti trečią vietą. Dabar prieš Kupiškio varžybas galiu pasakyti tiek, kad jei užimsiu aukštą vietą, tai man tikrai pasiseks. Tiesiog nėra kada tinkamai pasiruošti“, – neslėpė E. Riabko.

Po visų šio sezono varžybų pilotui pavyko išsaugoti formulę nepažeistą, tačiau vienos problemos niekaip nepavyksta išspręsti.

REKLAMA
REKLAMA

„Visa technika paruošta – po etapo Norvegijoje rimtesnių gedimų nebuvo. Dėl to labai nepergyvenu – viskas veikia, niekas nesudaužyta. Jau netrukus išbandysiu Kupiškio trasą ir daugiau paaiškės po pirmųjų treniruočių. Turime viena problemėlę, kurios niekaip negalime išspręsti – starto metu, kai duodu daugiau gazo, užsiriebina variklis ir labai daug prarandu starte greičio. Šiaip viskas gerai, turime gerą greitį. Jei turėčiau ir gerą startą tai iš karto po starto šaučiau į aukštą poziciją. Mes tiesiog nerandame priežasties, nes neturime daug patirties“, – teigė E. Riabko.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Lietuvių komanda dabar laukia pagalbos iš užsienio – į Kupiškį atvyksta itin patyręs specialistas iš Vokietijos Michaelis Werneris, kuris ne kartą yra laimėjęs F1 Pasaulio čempionatą.

„Jis dirba Austrijos komandoje ir labai myli šį sportą. Mes labai su juo susidraugavome. Jis atvažiuoja specialiai pora dienų anksčiau, kad rastų mus varginančią smulkmeną. Jis tiesiai šviesiai pasakė, kad tikrai ras problemą. Jei ši problema bus išspręsta – aš susitvarkysiu. Daugiau viskas veikia, laivo balansas geras. Turime ir naują, specialiai šiai trasai pagamintą sraigtą. Iš esmės tiktų ir Kaune naudotas sraigtas, tačiau mes norime pagerinti dinamiką ir laimėti kelias dešimtąsias sekundės. Grubiai kalbant, viena dešimtoji sekundės yra viena pozicija“, – skaičiavo kaunietis.

REKLAMA

Savaitgalio sporto ir muzikos fiesta

Rugpjūčio 19-20 dienomis Kupiškio mariose vyks F2 Europos čempionatas, o susirinkusius žiūrovus šokdins tokios grupės, kaip „Bad Boys Blue“, „Secret Service“ ir atlikėjas Saulius Prūsaitis.

Lietuvos vandens formulių piloto lauks naujas iššūkis – Europos F-2 čempionas paaiškės Kupiškyje rugpjūčio 20-ąją. Čempionate vyks keturios lenktynės, kurių rezultatai bus sumuojami, o čempionu taps daugiausia taškų surinkęs pilotas.

Kartu su F2 Europos čempionatu vyks ir F4 pasaulio čempionato finalinis III etapas, o čempionas paaiškės būtent Kupiškyje. F4 čempionate dalyvauja du Lietuvos atstovai – Paulius Stainys ir Virgilijus Gedrimas.

REKLAMA

Kempingas šalia trasos

Vandens formulių Europos čempionatas taps antrojo festivalio „Stichijos“ dalimi. Pernai liepos mėnesį Kupiškio marių Uošvės liežuvio saloje įvyko pirmasis kūrybos ir meno festivalis „Stichijos“.

Festivalyje kūrė apie 150 dalyvių – profesionalaus ir mėgėjų meno atstovų, savanorių, jaunimo organizacijų atstovų, muzikantų, lektorių. Skaičiuojama, kad renginį aplankė apie 4 tūkst. žmonių.

Pirmojo festivalio sėkmė įkvėpė tęsti veiklą ir plėstis. „Stichijos“ šiais metais įgauna naują greitį ir galią. Lankytojai Kupiškyje laukiami nuo penktadienio, rugpjūčio 18-osios.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Penktadienį į Kupiškį pradės rinktis sportininkai, bei atsidarys specialus renginio kempingas.

„Kempingas bus įkurtas vaizdingoje vietoje visiškai šalia trasos. Žiūrovai jau nuo penktadienio galės apžiūrėti sportinę techniką ar patys išbandyti dvivietę vandens formulę“, – teigia E. Riabko.

Žengė į kitą lygį

Rugpjūčio 19-ąją dieną vyksiančio kūrybos ir meno festivalio ašis – konceptualusis menas, įvairiapusiškai atspindintis keturis pamatinius gamtos elementus – Vandenį, Orą, Ugnį ir Žemę, kuriuos sujungti gali tik penktasis elementas – stichijų tarnas ir valdovas Žmogus. Festivalio erdvė Uošvės liežuvio saloje bus suskirstyta į keturias zonas. Kiekviena zona skirta atitinkamai stichijai, jose vyks kūrybinės dirbtuvės, meninės akcijos, performansai, diskusijos, parodos, įvairios pramogos, vaišės.

REKLAMA

Kiekvienas festivalio žiūrovas turės galimybę keliaudamas iš vienos zonos į kitą išbandyti save, tapti kūrėju, reikšti nuomonę diskusijose, mokytis ar tiesiog stebėti meninius procesus. Improvizuotose pačių menininkų sukurtose netradicinėse scenose vyks skirtingų žanrų muzikos koncertai. Kiekviena gamtos stichija simbolizuoja skirtingą muzikinį žanrą, tad keturios scenos pasiūlys pramogų visų skonių žiūrovams.

Šeštadienio vakarą vainikuos skirtingų muzikos žanrų atstovų bendras koncertas penktojoje, pagrindinėje scenoje. Pirmiausia į didžiąją sceną pakils kiekvienos zonos atstovai, bus pristatytos dieną vykusios kūrybinės veiklos, koncertuos kiekvienos zonos atlikėjai – dainininkai ir grupės.

REKLAMA

Pasaulinio lygio žvaigždės

Šeštadienio vakarą vainikuos į sceną vienas po kito kilsiančios Lietuvos ir užsienio muzikos žvaigždės. Vandens zoną atstovaus svečiai iš Švedijos, legendinė grupė „Secret service“, nukelsianti žiūrovus į 90-ųjų diskotekas su legendine daina „Ten O’Clock Postman“.

Žemės arba romantiškų potyrių zoną atstovaus buvęs grupės „Bad Boys Blue“ vokalistas Herbas McCoy’us. Be jokios abejonės, tokius hitus kaip „You’re a woman, I’m a man“ arba „Come back and stay“ žino kiekvienas melomanas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ne ką prastesnis žvaigždžių desantas atvyks ir iš Vilniaus. Oro arba alternatyvių potyrių zoną atstovaus ekstravagantiškasis Saulius Prūsaitis.

Prieš vidurnaktį kraują kaitins Ugnies arba ekstremalių potyrių zonos atstovai grupė „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“, o šeštadienio fiestą vainikuos fejerverkai.

Tačiau tai dar ne pabaiga – sekmadienį (rugpjūčio 20-ąją) vyks lemiami plaukimai F2 ir F4 klasėse.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų