REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Naktį į šeštadienį Vilniaus policija vaikėsi per reidą patikrinimo išvengti bandžiusį vairuotoją. Kartu su dar trimis nepilnamečiais policijai nesustojo 16-metis vairuotojas.

Naktį į šeštadienį Vilniaus policija vaikėsi per reidą patikrinimo išvengti bandžiusį vairuotoją. Kartu su dar trimis nepilnamečiais policijai nesustojo 16-metis vairuotojas.

REKLAMA

Šeštadienį po vidurnakčio, apie 1.30 val. T. Narbuto gatve nuo centro važiuojantis automobilis „Renault“ privažiavęs pareigūnus kiek pristabdė. Tačiau vos tik pareigūnas pradėjo eiti prie stabdomo automobilio, šis tik padidino greitį ir nurūko.

Į Laisvės prospektą nusukusį „Renault“ puolė vytis policija, tačiau persekiojamas vairuotojas nė nemanė sustoti.

Apie pasprukti bandantį „Renault“ iš karto buvo pranešta kitiems patruliams – prie išvažiavimų iš miesto bėglių jau laukė ir policininkai su vadinamaisiais „ežiais“.

Pasisekė, kad „Renault“ kelyje nepasimaišė joks kitas automobilis ar pėsčiasis. Bėgliai važiavo maždaug 140-ies kilometrų per valandą greičiu ir po kelių akimirkų pasiekė Ateities gatvę. Pravažiavę sankryžą su Kalvarijų ir Jeruzalės gatvėmis bėgliai nurūko tiesiai į Pušyno kelią. Čia jie matyt tikėjosi bent jau pasislėpti. Tačiau to padaryti „Renault“ ekipažui nepavyko. Užspeistas vairuotojas sustojo.

REKLAMA
REKLAMA

Pasisekė ne tik bėgliams, bet ir jų tėvams – policija nusprendė į bėglių mašiną nešaudyti. Ir visai nebe reikalo – automobiliu važiavę trys vaikinai ir mergina šešiolikmečiai. Bent jau vairuotojas buvo blaivus, tačiau neturi pažymėjimo. Vairuotojo pažymėjimo, leidžiančio vairuoti lengvąjį automobilį, nepilnametis ir negali turėti.

REKLAMA

Automobilyje buvo ir stipraus alaus butelių. Pirminiais duomenimis, alkoholio vartojo vaikinai keleiviai.

Iš karto už kelis pažeidimus: vairavimą neturint pažymėjimo, nepaklusimą kelių policijos pareigūnams ir bėgimą paaugliui surašyti protokolai, už vaiko pažeidimus gali tekti atsakyti jo tėvams. Keleiviai nebuvo paleisti – jų pasiimti iškviesti suaugusieji.

Naktį Vilniaus kelių policijai įkliuvo keli suaugę vairuotojai neturintys pažymėjimo. Sučiupta ir viena girta vairuotoja. Reidui vos prasidėjus, penktadienį apie 22.30 val. Rasų ir Dunojaus gatvių sankryžoje buvo pastebėtas įtartinas „Škoda“.

REKLAMA
REKLAMA

Iš Sukilėlių gatvės važiuojanti vairuotoja pastebėjusi pareigūnus vengdama patikrinimo nusuko į Rasų gatvę. Tačiau įtarimą sukėlęs automobilis nepraslydo – vairuotoją policija nusivijo ir sustabdė. Viena važiavusi moteris įpūtė 1,37 prom. - tai lengvas girtumas. Už tiek gresia maždaug 300 bauda ir mažiausiai metams prarasti vairuotojo pažymėjimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų