REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 

JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) penktadienį pareiškė, kad ginčo su Šiaurės Korėja karinis sprendinys yra „užtaisytas ir parengtas“ – jo naujausia salvė žodžių kare su branduolinių ginklų turinčiu Pchenjano režimu.

 

„Kariniai sprendiniai dabar visiškai paruošti, užtaisyti ir parengti, jeigu Šiaurės Korėja pasielgtų neprotingai. Tikėkimės, (tos šalies lyderis) Kim Jong Unas (Kim Čen Unas) ras kitą kelią!“ – sakoma D.Trumpo „Twitter“ žinutėje.

JAV prezidento tviterinis pareiškimas dar labiau sugriežtino ir taip karingą D.Trumpo retoriką bendraujant su Kim Jong Unu dėl Šiaurės Korėjos ginklavimosi programos, o Pekinas kreipėsi į abiejų šalių lyderius švelninti savo karštus keitimusis nuomonėmis.

Antradienį JAV vadovas paskelbė itin griežtą pareiškimą, kuris atrodo atitinka paties Pchenjano reguliariai skelbiamus grasinimus.

REKLAMA
REKLAMA

„Geriau jau Šiaurės Korėja nebegrasintų Jungtinėms Valstijoms, – sakė D. Trumpas. – Kitu atveju jiems bus atsakyta su tokia ugnimi ir įniršiu, kokio pasaulis dar nematė.“

REKLAMA

Ketvirtadienį jis vėl pakartojo, kad prieš Šiaurės Korėją bus nukreipta „ugnis ir įtūžis“, jeigu ji toliau grasins Amerikai, ir pareiškė, kad jo griežtos kalbos galbūt „nebuvo pakankamai griežtos“.

Vos keliomis valandomis vėliau Šiaurės Korėja dar labiau padidino įtampą, pareiškusi, kad svarsto galimybę smogti JAV strateginiams kariniams objektams Ramiojo vandenyno saloje Guame.

D.Trumpas iš karto perspėjo Šiaurės Korėją, kad jai tektų „labai labai nerimauti“ dėl pasekmių, jau vien pagalvojus apie JAV teritorijos ataką.

Pasak Pchenjano, minimu planu taikytis į Guamo salą, kurioje esama strategiškai svarbių JAV karinių objektų, siekiama „pasiųsti svarbų perspėjimą“, kad Jungtinių Valstijų lyderį, „neturintį sveiko proto“, įmanoma paveikti „tik absoliučia jėga“.

Pekinas penktadienį prašė JAV ir Šiaurės Korėjos lyderius būti santūrius ir ragino abi puses elgtis „atsargiau su savo žodžiais ir veiksmais“.

Kinija vėl ragino atnaujinti seniai sustingusias šešiašales derybas dėl taikaus krizės sprendimo,

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų