REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
11
Naujojo Klaipėdos „Neptūno“ sezono pristatymas (nuotr. Fotodiena.lt)

Klaipėdos „Neptūnas“ ruošiasi artėjančiam sezonui, tačiau ne viskas vyksta pagal planą. Komandos komplektacija dar nėra baigta, o į treniruotes žaidėjai rinksis jau pirmadienį.

11

Klaipėdos „Neptūnas“ ruošiasi artėjančiam sezonui, tačiau ne viskas vyksta pagal planą. Komandos komplektacija dar nėra baigta, o į treniruotes žaidėjai rinksis jau pirmadienį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tiesa, jose dar nebus į vyrų rinktinę bandančio prasimušti Mindaugo Girdžiūno ir Mindaugo Kačino, kuris atstovauja studentų komandai.

REKLAMA

Uostamiesčio ekipai dar reikia pasistiprinti: klubas ieško dviejų vidurio puolėjų ir vieno atakų organizatoriaus. Komandą papildė Renaldas Seibutis, Tomas Delininkaitis, Laimonas Kisielius ir Edgaras Želionis.

Ketvirtadienį pasklido kalbos, kad į Klaipėdą gali atvykti Juanas Palaciosas, kuris 2013-14 metų sezono metu gynė „Lietuvos ryto“ klubo garbę ir tapo LKL sezono MVP.

„Negaliu nei patvirtinti, nei paneigti. Yra kalbama su keliais žaidėjais. Negaliu tvirtinti, kad tai yra vienas ar kitas asmuo. Parodys artimiausios dienos“, – per komandos sezono pristatymą kalbėjo klubo direktorius Algimantas Ercius.

REKLAMA
REKLAMA

Ar vienas iš svarstomų vidurio puolėjų yra Simas Galdikas? Į šį klausimą A. Ercius taip pat negalėjo atsakyti: „Simas yra vienas iš Klaipėdos miesto patriotų. Klaipėdiečiui, žaidžiant Klaipėdoj, pinigai ne visada pirmoje vietoje. Patriotiškumas yra pirmoje vietoje.“

Dar vienas neatmetamas variantas – Danielis Ewingas. Šis gynėjas „Neptūne“ žaidė dalį praėjusio sezono ir visą 2015-16 sezoną, kada klaipėdiečiai pusfinalyje eliminavo „Lietuvos rytą“.

Tačiau A. Ercius sako, kad po sėkmingo sezono amerikiečio kaina pakilo, klubas nebegalėjo jo išlaikyti. Ilgai didesnio pasiūlymo laukęs krepšininkas išvyko į Izraelį, tačiau praėjusių metų pabaigoje grįžo į Klaipėdą. Deja, bet jo žaidimas nebuvo toks, kokio visi tikėjosi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dabar, pasak klubo direktoriaus, komanda laimi finansiškai, nes kuo sezonas arčiau, tuo labiau krenta žaidėjų kainos rinkose.

Tai aktualu, kadangi piniginiai klausimai šiemet yra sunkesni nei pernai. A. Ercius sakė, kad šiais metais biudžetas bus 1,5 milijono eurų, o tai yra mažiau nei praėjusiais metais.

Mažiau net ir po to, kai iš FIBA Čempionų lygos buvo gauti 120 tūkstančių eurų. „Pirmą kartą klubo istorijoje už dalyvavimą ne mokėjome, o gavome“, – džiaugėsi klubo direktorius.

Didžiąją biudžeto dalį sudarys 700 tūkstančių, kuriuos skiria Klaipėdos miesto savivaldybė, likusi dalis – rėmėjų indėlis.

REKLAMA

Po praėjusio sezono buvo kalbama, kad „Neptūnas“ liko su skolomis. A. Ercius apie šią situaciją kalbėjo: „Ne tik krepšinyje, bet ir visame sporte yra uodegų, įsiskolinimų. Kartais skola veja skolą. Jei ir esame kažkam buvę skolingi, mes atiduodame tas skolas.“

FIBA sprendimas organizuoti atrankas į pasaulio čempionatą per vadinamuosius „langus“ pastatė „Neptūną“ į tokią poziciją, kad dabar Klaipėdos ekipa yra „numeris 1“ opcija Dainiui Adomaičiui, kai šis žaidėjų ieškos LKL klubuose. Taip yra todėl, kad Eurolyga per „langus“ numatė rungtynes, o NBA sezono viduryje tikrai neišleis savo žaidėjų.

REKLAMA

A. Ercius tikina, kad klubas yra pasiryžęs išleisti krepšininkus į nacionalinę komandą. Jis pabrėžė, kad taip yra rizikuojama, nes žaidėjas gali gauti traumą, o atlyginimą jam moka būtent klubas.

„Kiekvienam klubui yra garbė, kad jo žaidėjas žaidžia rinktinėj. Klubas gali būti egoistiškas ir neišleisti, bet manau, kad tai yra ne tas žingsnis. Svarbiausia – išspręsti draudimo klausimus“, – sakė „Neptūno“ direktorius.

Klaipėdos „Neptūno“ tikslai dar nėra oficialiai patvirtinti, tačiau A. Ercius sako, kad komandai, norint patenkinti valdybos malonę, teks iškopti iš Čempionų lygos grupių turnyro ir, žinoma, bandyti užsikabinti LKL medalius.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų