REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
59
Lietuva – Lenkija (nuotr. Fotodiena.lt)

Verdiktas: paaiškėjo, kurie žaidėjai nerungtyniaus su Prancūzija

Lietuvos rinktinė šiandien Prancūzijoje turės dar vieną šansą sustyguoti savo žaidimą. Lietuvių laukia turnyro Orleane šeimininkai prancūzai.

59

Lietuvos rinktinė šiandien Prancūzijoje turės dar vieną šansą sustyguoti savo žaidimą. Lietuvių laukia turnyro Orleane šeimininkai prancūzai.

REKLAMA

Draugiškų rungtynių maratonas Lietuvos rinktinei kol kas klostosi ne itin sėkmingai. Iškovoję vieną pergalę prieš lenkus, vėliau lietuviai nusileido Gruzijos ir Kroatijos rinktinėms.

Ketvirtadienį mūsiškių laukia dar vienas rimtas varžovas – Prancūzijos rinktinė. Prancūzų gretose trūksta ne vienos garsios pavardės, tačiau trijų pastarųjų Europos čempionatų medalininkus „Betsafe“ bukmekeriai laiko favoritais, o jų šansai nugalėti Lietuvą vertinami net 69 proc.

„Prancūzai nuskriaudė mus 2013 metų Europos čempionato finale, o medalius laimėjo ir 2011 m. bei 2015 m. turnyruose. Nusileidome jiems ir kovoje dėl bronzos per praėjusį pasaulio čempionatą. Prancūzijos krepšininkai mums nėra parankūs“, – sakė „Betsafe“ lažybų analitikas Mindaugas Grigaitis.

REKLAMA
REKLAMA

Dar praėjusią vasarą paaiškėjo, kad karjerą Prancūzijos rinktinėje baigia Tony Parkeris. Europos čempionate nežais ir pailsėti nusprendę Nicolas Batumas ir Rudy Gobertas. Prancūzijai nepadės ir tokie žaidėjai kaip Rodrigue Beauboisas, Ianas Mahinmi ar Alexis Ajinca.

REKLAMA

Tačiau savo gretose turėdami Nando De Colo, Evaną Fournierą ar Thomasą Huertelį, prancūzai vis tiek pretenduoja į medalius Europos čempionate.

Varžovų atakoms diriguoja ir puikiai lietuviams pažįstamas Leo Westermannas. Praėjusį sezoną „Žalgiryje“ praleidęs gynėjas, po sėkmingų metų persikėlė į Maskvos CSKA ekipą. Prancūzijos rinktinėje yra ir dar vienas lietuviškas akcentas. Keletą svarbių žaidėjų praradęs komandos treneris prisijungti prie ekipos pakvietė „Žalgirio“ naujoką Axelį Toupane‘ą.

„Laukia atletiškas ir greitas varžovas, sėkmingai žaidžiantis du prieš du. Mes turime pranašumą lengvųjų kraštų pozicijoje ir bandysime tai išnaudoti“, – kalbėjo Lietuvos rinktinės trenerio asistentas Benas Matkevičius.

Lietuvos rinktinės trenerių štabas šioms rungtynėms neregistruos Artūro Milaknio, Mindaugo Girdžiūno ir Eimanto Bendžiaus.

Lietuvos ir Prancūzijos rinktinės tarpusavyje jėgas išmėgins ir dar kartą. Rugpjūčio 15 dieną ekipos susitiks Kaune, „Žalgirio“ arenoje.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų