REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
33
Barry Primus (nuotr. Eimanto Genio)

Niujorkietis, 79-erių Holivudo aktorius Barry Primus, išgarsėjęs filmuose „Niujorkas, Niujorkas“, „Teisė žudyti“, „Amerikietiška afera“, atvykęs į Lietuvą pasakojo, kas tas Holivudas, ką reiškia dirbti kartu su Robertu de Niro, Alu Pachino ar Quentinu Tarantino. Holivudas, pasakojo žydų kilmės aktorius, jau nebe toks, koks buvo anksčiau.

33

Niujorkietis, 79-erių Holivudo aktorius Barry Primus, išgarsėjęs filmuose „Niujorkas, Niujorkas“, „Teisė žudyti“, „Amerikietiška afera“, atvykęs į Lietuvą pasakojo, kas tas Holivudas, ką reiškia dirbti kartu su Robertu de Niro, Alu Pachino ar Quentinu Tarantino. Holivudas, pasakojo žydų kilmės aktorius, jau nebe toks, koks buvo anksčiau.

REKLAMA

„Mano močiutė atvyko į Jungtines Amerikos Valstijas iš Europos su savo meilužiu. Jie baiminosi, kad jį įkiš į armiją. Jis buvo žydas, o žydai visada bijojo, kad bus išgrūsti į kariuomenę ir ten nusiųsti į pirmąsias fronto linijas. Po tokio močiutės poelgio, jos tėtis su ja nebesišnekėjo.

Mano močiutė Amerikoje turėjo pradėti dirbti. Ir pradėjo. Taip pat ji ėmė domėtis žydu teatru, po truputį ėmė treniruotis Niujorke“, – dalinosi patirtimi Barry Primus.

REKLAMA
REKLAMA

Močiutės polinkį į teatrą perėmė ir anūkas. Jis tapo svarbiausio Niujorko teatro „Grupės teatro“, kuriame rinkosi visi tos karto lyderiai – tokie kaip Elia Kazan, Stella Adler ir kiti – nariu. Visgi Barry gyvenimas nebuvo rožėmis klotas.

REKLAMA

„Turėjau mažų darbelių. Ne už didelius pinigus, tačiau, kad mes su žmona išgyventume. Mano uždarbis buvo 60 dolerių per mėnesį, o buto nuoma kainuodavo 15 dolerių per savaitę. Todėl man žmona sakydavo: „jeigu eisi vogti maisto, geriau tai daryk iš didesnės parduotuvės“, – prisimena aktorius.

Pateko su Alu Pachino ir Dustinu Hoffmanu

Barry toliau kilo karjeros laiptais. Vieną lemtingą vakarą praėjo atrankas ir iš kelių šimtų norinčių jis kartu su vienais garsiausių pasaulio aktorių Alu Pachino ir Dustinu Hoffmanu pateko į Amerikoje žinomą „Aktorių studiją“. Alas Pachino, pamena Barry, tuo metu buvo „Amerikos studijos“ valytojas.

REKLAMA
REKLAMA

„Visi tie garsūs žmonės, su kuriais dirbau – Alas Pachino, Dustinas Hoffmanas, Robertas de Niro ir kiti – yra nuostabūs. Nėra geresnių ar blogesnių. Jie visi yra ne tik puikūs aktoriai, bet ir labai ypatingi žmonės, labai įdomūs. Į „Aktorių studija“ patekdavo tik labai įdomūs aktoriai“, – dalinosi Barry Primus.

Pašnekovas yra dirbęs ir kartu su pasaulyje puikiai žinomu režisieriumi Quentinu Taranatino ir ši patirtis, dalinasi jis, buvo labai jaudinanti.

„Tarantino dievina filmus ir iškomunikuoja labai daug jaudulio. Jis yra labai ypatingas ir linksmas. Jis labai šnekus, man labai patiko su juo dirbti. Buvo labai lengva dirbti kartu, nes jis nuostabus režisierius. Tiesiog nuostabus“, – dalinosi jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Holivudo“ virtuvė

Barry sako, kad Holivudas nebėra toks, koks buvo anksčiau. Nors ten yra ir daug talentingų žmonių, aktorius daug labiau vertina mažo biudžeto, nepriklausomų kūrėjų filmus.

„Ką galiu pasakyti apie Holivudo užkulisius? Visur yra nešvarių reikalų, kaip ir kiekviename versle. Moterų apvalumai daug ką lemia, tačiau Holivude yra ir labai daug talentingų žmonių.

O šiaip Holivudas jau nebėra Holivudas. Aktorių studijų, kokios jos buvo anksčiau, nebėra – jos tik finansavimo vietos. Na, ir man labiau patinka nepriklausomų kūrėjų, mažo biudžeto filmai. Jie labiau jaudina“, – dalinosi aktorius.

Kaip patekti į Holivudą

Holivudo žvaigždes kaldinanti „Aktorių studija“, pasakojo Vilniaus svečias, turi dvi atrankas per metus, į kurias ateina nuo kelių šimtų iki kelių tūkstančių žmonių. Atrenkami tik 4-6 aktoriai, kartais – 12. Barry Primus yra tas žmogus, kuris padeda teisėjams atsirinkti aktorius.

REKLAMA

„Padedu teisėjams, kad jie atsirinktų ne gerus aktorius, o įdomius žmones, kurie gali vaidinti. Po to iš jų mes jau padarysime gerus aktorius. Anksčiau „Aktorių studija“ rinkdavo žmones, kurie būdavo labai geri aktoriai ir įdomios asmenybės. Dabar orientuojamės, kad atrenkami žmonės būtų ypatingi aktoriai. Ką reiškia „ypatingas“? Nežinau, į šį klausimą atsakyti negaliu“, – kalbėjo jis.

Amerikietiškosios kino industrijos veteranas Barry Primus dirbo ne tik kino, tačiau ir televizijos scenose, yra suvadinęs daugiau kaip 25 vaidybiniuose filmuose, tarp kurių, tokie kūriniai kaip Martino Ritto „The Brotherhood“ (1968), Džerio Šatcbergo „Pusle of a Downfall Child“ (1970), Sidnėjaus Polako „Absence of Malice“ (1981) ir daugelis kitų. Į Vilnių jis atvyko vesti kūrybinių dirbtuvių Lietuvos aktoriams.



REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų