REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Panevėžio miesto meras Rytis Mykolas Račkauskas supainiojo viešuosius ir privačius interesus, kai nenusišalino nuo sprendimų dėl kelių projektų, kuriuos rengė ir jo sūnus.

Panevėžio miesto meras Rytis Mykolas Račkauskas supainiojo viešuosius ir privačius interesus, kai nenusišalino nuo sprendimų dėl kelių projektų, kuriuos rengė ir jo sūnus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Trečiadienį sprendimą priėmusi komisija pažymi, kad meras šiemet balandžio 28 dienos savivaldybės tarybos posėdyje nenusišalino nuo sprendimų, kuriais nuspręsta kreiptis dėl Europos Sąjungos paramos trims projektams įgyvendinti: Panevėžio Senvagės teritorijos kompleksiniam sutvarkymui, poeto Juozo Čerkeso-Besparnio sodybos bei Skaistakalnio parko ir jo prieigų sutvarkymui.

REKLAMA

Tyrimą dėl R.M.Račkausko VTEK pradėjo gavusi grupės Panevėžio miesto savivaldybės tarybos narių pranešimą, kad meras nuo minėtų sprendimų nenusišalino, nors prie koncepcijos kūrimo prisidėjo mero sūnus, tiesiogiai susijęs su mažąja bendrija „Pupa – strateginė urbanistika“.

Nustatyta, kad mero sūnus nėra konkursą laimėjusios MB „Pupa – strateginė urbanistika“ narys ar darbuotojas, tačiau jis prisidėjo prie architektūrinės idėjos kūrimo ir buvo vienas iš idėjos bendraautorių.

REKLAMA
REKLAMA

„Pabrėžtina, kad konkurso laimėtojai buvo paskelbti likus porai dienų iki minėto tarybos posėdžio, be to R.M.Račkauskas VTEK posėdžio metu pripažino, kad jam buvo žinomas sūnaus dalyvavimas konkurse ir tai, kad koncepcija, prie kurios rengimo sūnus prisidėjo, paskelbta laimėjusia“, – nurodo VTEK.

Meras gegužės pabaigoje BNS yra sakęs, jog sūnus buvo vienas iš projekto rengėjų, tačiau tai esą darė neatlygintinai, o vėlesniuose darbuose, t. y. rengiant techninį projektą niekaip nedalyvavo.

R.M.Račkauskas taip pat tikino neturėjęs jokios įtakos viešojo pirkimo konkurso rezultatams. Anot jo, komisijai vadovavo administracijos direktorius Tomas Jukna, o šeši iš devynių narių komisijoje buvo ne savivaldybės, bet Architektų sąjungos atstovai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Mano sūnus dalyvavo nugalėtojų komandoje, jis nėra tos įmonės darbuotojas, akcininkas. Yra įprasta praktika tarp architektų – jis tiesiog kaip laisvas architektas prisijungė ir sudalyvavo konkursinėje idėjos paieškos dalyje, jis tai darė visuomeniniais pagrindais, kaip miesto patriotas. Jis negavo atlygio ir nepretendavo. Toliau su nugalėtoju yra pasirašoma sutartis dėl techninio projekto, kur ir prasideda tie visi pinigai, jis toje sutartyje nefigūruoja ir nedalyvaus“, – tuomet tikino meras.

Trečiadienį su meru BNS nepavyko susisiekti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų