REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
21
Agnieška Dobrovolska apie vestuves (nuotr. Fotodiena/Fotolia)

Jau kuris laikas dainininkės Agnieškos Dobrovolskos darbo knyga dažniau užpildyta ne koncertų datomis, o meilės šventėmis. Žinoma moteris daugiau nei dešimtmetį organizuoja vestuves, piršlybas ir kitas šventes, kurios jai teikia begalinį džiaugsmą.

21

Jau kuris laikas dainininkės Agnieškos Dobrovolskos darbo knyga dažniau užpildyta ne koncertų datomis, o meilės šventėmis. Žinoma moteris daugiau nei dešimtmetį organizuoja vestuves, piršlybas ir kitas šventes, kurios jai teikia begalinį džiaugsmą.

REKLAMA

„Dar dainuoju, tačiau užsidaryti studijoje ir pristatyti naujas dainas – nėra laiko. Jau 12 metų esu vestuvių planuotoja“, - šypsosi moteris.

Apie šį savo darbą Agnieška kalba pakiliai ir su tv3.lt dalinasi jo privalumais, besikeičiančiomis tendencijomis ir lietuvių įpročiais.

- Vestuvių sezonas jau sparčiai įsibėgėjęs, ar pastebėjote, kuo šie metai kitokie?

- Pastebiu, kad žmonės pastaruoju metu yra linkę rinktis mažiau gelių ir daugiau žalumos. Šiemet turėjau daug teminių vestuvių – pavyzdžiui, botanikos ar miško tema.

- Ar lietuviai taupo savo vestuvių dienai?

- Pirmieji metai po euro įvedimo buvo labai sunkūs žmonėms. Matyt, jau pripratome prie pakoreguotų kainų, nes šiais metais juntamas kitoks įspūdis. Tiesa, žmonės, gyvenantys užsienyje, iki šiol stebisi aukštomis kainomis Lietuvoje. Be abejonės su aukšta kaina gaunama ir aukšta kokybė, tačiau tai nekeičia fakto.

REKLAMA
REKLAMA

- Galbūt žmonės randa būdų kaip sutaupyti?

- Tenka pastebėti, kad įvairius vestuvių mažmožius – pavyzdžiui, stalo korteles svečiams – jaunieji užsisako iš užsienio internetinių parduotuvių. Žvakės, kiti dekoro elementai taip pat neretai perkami internetu.

REKLAMA

Atkreipiu dėmesį, kad jaunieji vis drąsiau vestuves kelia ketvirtadieniais. Anksčiau ši savaitės diena buvo populiari įmonės renginiams, dabar tai tarsi mažasis savaitgalis. Taip yra daroma dėl to, kad kainos yra ženkliai mažesnės – pavyzdžiui, patalpų nuomai. Šiuo atveju vestuvių planuotoja turi ženkliai daugiau laiko.

- Kas „suvalgo“ didžiausią dalį vestuvių biudžeto?

- Ko gero, nuoma. Tiesa, profesionalūs fotografai ir operatoriai taip pat labai nemažai kainuoja.

- Ar vestuvių planuotoja – prabanga?

- Daugelis mano, kad vestuvių planuotoją gali įpirkti tik tie, kurie turi daug pinigų. Tai mitas! Vestuvių organizatoriai turi savo kanalus, kurių pagalba gaunama nemažai nuolaidų.

REKLAMA
REKLAMA

- Galbūt pamenate prabangiausias vestuves, kurias jums teko planuoti?

- Kiekvienais metais pasitaiko prabangių vestuvių. Įprastai vestuvių kaina svyruoja nuo kelių tūkstančių iki šimtų tūkstančių. Tikrai yra žmonių, kurie šiai šventei neskaičiuoja pinigų. Pamenu, kad vienos brangiausių vestuvių, kurias man teko organizuoti, kainavo 200 tūkst. litų. Tąkart pati automatiškai taupiau biudžeto pinigus, nes nebuvo reikalo daryti cirką. Dvaras buvo užsakytas gražiausias, prabangi suknelė, vestuviniai žiedai ir muzikantai. Tai viskas, ko reikia šiai šventei – nereikia persistengti. Tiesa, šiandien ši suma neatrodytų įspūdingai ir nebūtų priskiriama prie itin prabangių vestuvių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

- Kokiomis pareigomis dar užsiimate be vestuvių planavimo?

- Šiais metais tapau vestuvių dekoratore. Yra kelios vestuvės, kurioms dariau tik dekorą. Yra vestuvių, kurias vedu, jei jų neorganizuoju.

- Organizuojate ir piršlybas, ar tai jau populiari niša Lietuvoje?

- Šiemet nemažai jaunikių atšaukė piršlybas ar jų organizavimą dėl prasto oro. Daugelis vyrų baiminosi, kad tą lemtingą akimirką lis. Juk gražiausia romantika yra prie jūros, padengtas stalas ar pasijodinėjimas žirgais. Kol kas šia paslauga naudojamasi retai, nes tai gana nauja.

- Kokius džiaugsmus jums teikia jūsų darbas?

- Smagu sutikti laimingas šeimas, kurios dėl savo vestuvių šventės yra dėkingos iki šiol. Jie prieina pasilabinti, pasikalbėti ir nuoširdžiai apsikabina. Suplanavus poros vestuves, po kelių metų neretai esu pakviečiama organizuoti jų vaikų krikštynas ar gimtadienius.

REKLAMA

- Ar išskirtumėte vestuvių planuotojos darbo minusus?

- Neturiu savaitgalių (juokiasi)! Pats darbas nekelia streso, nes su laiku įgijau daug patirties. Žinoma, kad vos pradėjus šį darbą buvo daug nemigos naktų – dabar viskas paprasčiau. Pora dienų iki vestuvių būna viskas sustyguota ir leidžiu sau atsipalaiduoti. Lieka tik mažos smulkmenos.

- Vestuvės jauniesiems dažnai tampa tikru išbandymu, ar jūsų darbo metu neteko susidurti su rimtais konfliktais?

- Matyt, žmonės vestuvių planuotoją renkasi pagal save. Dažniausiai mane pasirinkę žmonės sako, kad esu šviesi ir visada besišypsanti – sutapimas ar ne, bet ir mano klientai yra tokie. Pasipūtusių, snobiškų žmonių mano kelyje pasitaiko labai retai. Tiesa, kartais jaunavedžių mamos labai nori prisidėti prie vestuvių planavimo ir šiuo atveju reikia rasti kompromisą. Į tėvus būtina kreipti dėmesį, nes jie jus užaugino, todėl jie irgi turi teisę džiaugtis vestuvių diena.

REKLAMA

- Tikrose lietuviškose vestuvėse gausu tradicijų, ar šiuolaikiniai jaunavedžiai yra linkę jas naudoti savo šventėje?

- Na, mano organizuojamose vestuvėse malkų kapojimo ar vaikų vystymo tikrai nėra. Dažniausiai jaunieji nori senas tradicijas atnaujinti savaip. Pavyzdžiui, jaunosios puokštės nebūtina mesti, galima sukurti smagią loteriją. Dar viena dažna tradicija – tėvų perduodamas šeimos židinys – tai šiltas ir labai mielas vestuvių atributas, kuris naudojamas iki šių dienų. Tiesa, labai dažnai jaunųjų tėvai būna išsiskyrę ir jie dvejoja dėl šio gesto – mano, kad gali perduoti nelaimingą gyvenimo kelią. Kiti, tuo tarpu, nebijo ir šeimos židinį įsivaizduoja kaip šilumos ir meilės perdavimą savo vaikams. Viskas priklauso nuo žmonių požiūrio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

- O kaip dėl muzikantų? Anksčiau tai buvo kone svarbiausias vestuvių atributas.

- Dabar jaunieji mėgsta rinktis didžėjus. Tiesa, ne visai šventei. Pagaliau žmonėms atėjo suvokimas, kad gyvai dainuoti ir groti ištisas valandas yra tiesiog neįmanoma. Jie vertina gyvą muziką, dėl šios priežasties šventėje dalyvauja ir didžėjus, ir aukšto lygio gyva grupė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų