REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos bankams pradėjus platinti bekontaktes mokėjimo korteles, leidžiančias už nedidelius pirkinius atsiskaityti greičiau, jų populiarumas auga. Bankai tikina, kad šios kortelės paskatino žmones labiau naudotis mokėjimo kortelėmis.

Lietuvos bankams pradėjus platinti bekontaktes mokėjimo korteles, leidžiančias už nedidelius pirkinius atsiskaityti greičiau, jų populiarumas auga. Bankai tikina, kad šios kortelės paskatino žmones labiau naudotis mokėjimo kortelėmis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tokių kortelių atsiskaitymo limitas yra 10 eurų. Perkant prekių iki tokios sumos, kortelės savininkui nereikia suvesti PIN kodo, o pirkinio sumai viršijus 10 eurų, būtina suvesti PIN kodą.

REKLAMA

Pirmasis bekontaktes korteles pernai rugpjūtį pradėjo platinti „Swedbank“. Banko Lėšų valdymo pardavimų palaikymo departamento direktorius Deimantas Trumpickas BNS teigė, kad atsiskaitymas šiomis kortelėmis - greitesnis.

„Bekontakčiai atsiskaitymai vyksta žymiai greičiau, todėl pirkėjams sutrumpėja laukimo laikas, o prekybininkams padidėja klientų srauto pralaidumas“, - komentare BNS sakė D.Trumpickas.

Anot jo, didžioji dauguma naujų banko kortelių yra bekontaktės, todėl jų populiarumas auga.

„Swedbank“ jau yra išdavęs daugiau nei 320 tūkst. bekontakčių kortelių - beveik 20 proc. visų banko išduotų kortelių, kas priima daugiau nei 40 proc. banko išduotų kortelių skaitytuvų.

REKLAMA
REKLAMA

Šiaulių banko Bankinių produktų departamento direktoriaus pavaduotojas Andrius Kamarauskas sakė, kad bekontakčių atsiskaitymų apimtys auga.

„Atsiskaityti bekontakte kortele yra greičiau ir patogiau, nes kortelę užtenka tik priglausti prie skaitytuvo, nereikia jos įdėti“, - komentare BNS teigė A.Kamarauskas.

Anot jo, šiuo metu beveik visos išduodamos naujos mokėjimo kortelės yra bekontaktės. Kas mėnesį bankas išduoda 5 tūkst. tokių kortelių.

Šiaulių bankas jau yra išdavęs 140 tūkst. mokėjimo kortelių - 14 proc. jų yra bekontaktės.

DNB banko atstovas spaudai Valdas Lopeta sako, kad bekontaktės kortelės paskatino klientus už mažos vertės pirkinius dažniau atsiskaityti mokėjimo kortele.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Iš klientų gauname puikių atsiliepimų dėl paprastumo ir atsiskaitymo greičio, taip pat matome, kad žmonės vis dažniau atsiskaito mokėjimo kortele už mažos vertės pirkinius. Manome, kad prie to žymiai prisidėjo bekontakčiai atsiskaitymai“, - BNS tvirtino V.Lopeta.

Jo teigimu, DNB bankas bekontaktes korteles išduoda visiems naujiems klientams. Bankas jau yra išdavęs apie 500 tūkst. mokėjimo kortelių, iš kurių penktadalis yra bekontaktės.

Tuo metu SEB bankas bekontaktes korteles tikisi pradėti teikti rudenį.

„Tam, kad būtų įmanomi bekontakčiai mokėjimai, visų pirma reikalinga tam tinkama infrastruktūra – bekontakčius mokėjimus priimančių mokėjimo kortelių skaitytuvų tinklas ir pritaikyta bankų programinė įranga. Sertifikuotus bekontakčius mokėjimo kortelių skaitytuvus prekybos vietose SEB bankas pradėjo diegti jau pernai, tęsia ir šiemet, bankas taip pat atliko pakeitimus banko IT sistemose, kad tokie skaitytuvai galėtų priimti atsiskaitymus bekontaktėmis mokėjimo kortelėmis“, - BNS teigė SEB Mažmeninės bankininkystės tarnybos direktorius Vaidas Žagūnis.

Anot jo, planuojama, kad per metus 30 proc. visų mokėjimo kortelių bus bekontaktės. SEB bankas iš viso yra išdavęs 850 tūkst. mokėjimo kortelių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų