REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
20
Inga Cibulskytė (Rūtos Andre nuotr.) (nuotr. Organizatorių)

„Šokio judesyje šilkas visapusiškai atsiskleidžia, ima jaukiai plazdenti, tarsi pasakoti savo istoriją. Jis noriai paklūsta muzikos garsams ir leidžia išsiskleisti visiems judesių viražams“, – sako žinoma balerina Inga Cibulskytė, tapusi šilko drabužių kolekcijos veidu.

20

„Šokio judesyje šilkas visapusiškai atsiskleidžia, ima jaukiai plazdenti, tarsi pasakoti savo istoriją. Jis noriai paklūsta muzikos garsams ir leidžia išsiskleisti visiems judesių viražams“, – sako žinoma balerina Inga Cibulskytė, tapusi šilko drabužių kolekcijos veidu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vedančioji Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro solistė ne kartą yra demonstravusi mados kolekcijas, pozavusi žurnalų viršeliams, tačiau šią vasarą pirmą kartą sulaukė kvietimo tapti drabužių kolekcijos fotosesijos veidu. Žinoma balerina įgyvendino šilko drabužių ir aksesuarų autorės, ženklo „Soie Lux de Laura“ įkūrėjos Lauros Augulytės kūrybinius užmojus.

REKLAMA

Fotomeninkei Rūtai Andrei kilo sumanymas šilko drabužius įamžinti šokio judesyje prabangioje aplinkoje. Vieną karštą vasarišką popietę moterys susitiko sostinės senamiestyje esančio viešbučio „Narutis“ salėje. „Labai smagiai praleidome drauge laiką: buvo daug juoko, šypsenų ir kokybiško darbo“, – vykusią fotosesiją prisimena I.Cibulskytė, kuriai subtilų pastelinių atspalvių makiažą kūrė visažistė Simona Pušinskaitė.

REKLAMA
REKLAMA

Kūrėjai L. Augulytei jau ne vienerius metus artima baleto tema: „Mane žavi baletas judesių estetika, išbaigtumu, taisyklėmis, sunkiu šokėjų darbu, ištverme, perteikiamu jausmu, kūnu išreikštomis emocijomis ir, žinoma, bendru rezultatu – šokiu, kurio mintį gali suprasti be žodžių, nuo kurio negali atitraukti akių ir niekada negali nustoti stebėtis, kokie lengvi, trapūs, tarsi perregimi šokėjų judesiai“.

Kiek save pamena, L. Augulytei, baletas visada asocijuodavosi su peršviečiamais, lengvais, plevenančiais rūbais, kurie tik paryškina šokėjų kūno ir judesių grožį. Todėl kūrėjai ir kilo mintis pamėginti sukurti keletą rūbų, kurie tiktų ne tik kasdieniam dėvėjimui, bet ir šokėjų darbui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Sąsajų tarp baleto ir šilko tikrai apstu: turtinga gili istorija, sunkus kelias iki rezultato, skaidrumas, nesvarumo pojūtis.... Deja, nesu šokėja, bet užtai galiu kurti apdarus šokiui, apskritai skatinti visas moteris pasijusti gražiomis bet kurią dieną, kad ir kokia nuotaika bebūtų“, – pakylėtai sako L. Augulytė.

Septynerius metus kuriančios L. Augulytės naujoji kolekcija išsiskiria balta spalva ir yra skirta toms dienoms, kai ryškių spalvų tiesiog nesinori. Kai nesinori šaukti apie save, kai norisi pabrėžti savo švelniąją pusę. „Kai norisi pamiršti žodžius „aš stipri, kai norisi tiesiog švytėti, šypsotis, spinduliuoti ramybe, rūpesčius paleisti pavėjui ir tiesiog mėgautis akimirka“, – svajingai sako L. Augulytė.

REKLAMA

Kūrėja savo įkvėpimo šaltiniu laiko pačios išgyventas emocijas. O jų patiria tikrai pačių įvairiausių, mat gyvena itin aktyviai. Kalnai, upės, pėsčiųjų žygiai, klasikinės tapybos pamokos...

„Kuo daugiau bendravimo su įvairiais žmonėmis ir dar daug kitų dalykų, be kurių nenusėdžiu vienoje vietoje, mane praturtina, skatina judėti bei sukelia daug ir pačių įvairiausių emocijų. Kuo jos stipresnės, tuo daugiau idėjų sukasi mano mintyse“, –sakė ženklo „Soie Lux de Laura“ įkūrėja.

Pozuojant fotosesijai I. Cibulskytė buvo pasipuošusi savo pačios kurtomis baleto karūnėlėmis. „Viena puiki mintis, šovusi į galvą, apvertė mano kasdienybės likučius į smagų, kūrybinį ir raminantį užsiėmimą. Baleto karūnėlių formos ir spalvos tiesiog gimsta spontaniškai.

REKLAMA

Galybė spalvų, variantų ir grakštumo linijų. Būdama profesionali balerina žinau ir suprantu, ko reikia artistėms, kad galvos papuošalas teiktų visapusišką naudą. Tai – lengvumas, patogus aksesuaro pritvirtinimas bei jo ilgaamžiškumas, – savo naująja aistra dalijosi žinoma balerina.

Įdomu tai, kad karūnėles ji kuria drauge su savo tėčiu. Jis gamina karūnėlių pagrindus, o Inga jas puošia ir gražina. Pastaruoju metu kūrybinga mergina kuria ir kitus galvos papuošalus: šukytes, kurios smeigiasi virš kuodelio, taip pat kaspinėlius, gėles ir kt. Jau ne vienu puošniu I. Cibulskytės kurtu galvos aksesuaru yra pasipuošusios ir nuotakos, ir mažosios tėvelių numylėtos princesės.

„Mėgstu subtilų, grakštų ir elegantišką skonį, kuris viliuosi atsispindi mano darbuose“, – sako I.Cibulskytė, „Operos Švyturio“ laureatė, sūkurusi ne vieną įsimintiną vaidmenį, tarp kurių – Barbora Radvilaitė, Džiuljeta, Izolda, Dezdemona ir kt.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų