REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 

Rumšiškių liaudies buities muziejuje sekmadienio naktį kilus gaisrui visiškai sudegė du ekspozicijos pastatai.

 

Muziejaus direktorės pavaduotojas informacijai ir muziejininkystei Eligijus Juvencijus Morkūnas BNS sakė, kad didesnio už kilusį šįkart gaisro muziejuje nėra buvę. Pasak jo, vieno sudegusios statinio statyba dar nebuvo baigta.

„Pastatas buvo iš Mažosios Lietuvos. Bus galima padaryti jo kopiją. Bet bus tik kopija“, - teigė vienas muziejaus vadovų, kuris naktį buvo gaisravietėje, kai gaisras jau buvo užgesintas.

E.J. Morkūnas tikino, kad priešgaisrinė muziejaus sistema buvusi gera.

Tuo tarpu pavaduotojas bendriesiems ir ūkio reikalams Antanas Andriulaitis apie gaisrą sužinojo tik iš BNS ir tuoj pat išvyko į gaisro nuniototą muziejaus teritoriją.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentui taip pat buvo keblu rasti muziejaus vadovus. Departamento Situacijų koordinavimo skyrius vyresniojo specialisto Igorio Voverio teigimu, muziejuje kilus gaisrui, ugniagesiai negalėjo susisiekti su jo vadovybe. „Neįmanoma prisiskambinti, norėjom pasitikslinti, ar ten kultūros paveldas, ar tik taip pastatai, esantys toje teritorijoje,“ - BNS teigė specialistas.

REKLAMA
REKLAMA

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento vyriausiasis specialistas Giedrius Vaičiulis Lietuvos radiją informavo, kad gaisras Rumšiškėse jau likviduotas. Pavojaus miškui ar kitiems pastatams nėra. „Apsaugai lieka pora cisternų, dar prižiūri tą vietą“, - teigė jis.

REKLAMA

G.Vaičiulis taip pat pranešė, kad sudegę ekspoziciniai pastatai buvo gyvenamasis namas ir rastinis ūkinis pastatas, kur buvo eksponuojama paroda „Mažoji Lietuva“.

„Kadangi pastatai vienas karkasinis, o kitas medinių rąstų, o stogas uždengtas nendrėmis, tai ugnis padarė savo“, - teigė G.Vaičiulis.

Pranešimą apie gaisrą Bendrasis pagalbos centras gavo 2.04 val., o ugnis galutinai sutramdyta paryčiais - apie 4.37 val.

Gaisrą gesino didelė ugniagesių pajėgos, pasak I. Voverio, iš viso į Rumšiškes išsiųsti 9 ugniagesių automobiliai, o vienu metu gesino net septyni. „Buvo dar grėsmė kitiems pastatams“, - aiškino jis, ko dėl tiek daug automobilių atsiųsta gesinti gaisro.

REKLAMA
REKLAMA

Paklaustas, ar galėjo gaisras kilti nuo fejerverkų, I.Voveris sakė, kad tokios informacijos nėra. „Neturime tokios informacijos“, - teigė jis.

I.Voveris BNS informavo, kad Rumšiškėse dirba ekspertai - jie nustatys gaisro priežastį.

Rumšiškėse šį savaitgalį vyko festivalis „Granatos live“.

 

Kilus gaisrui festivalio dalyviams buvo pranešta, kad būtina nedelsiant ramiai pasišalinti iš teritorijos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų