REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Avietynas ir besikramtantys bimbalai, dviračio pedalai, o kartasi net vertimasis per galvą ir dienos darže. Apie ką mes čia? Ogi taip atostogauja mūsų parlamentarai.

 Avietynas ir besikramtantys bimbalai, dviračio pedalai, o kartasi net vertimasis per galvą ir dienos darže. Apie ką mes čia? Ogi taip atostogauja mūsų parlamentarai.

REKLAMA

Taip, jūsų akys neapgauna, miško vidurys ir - parlamentarė, buvusi Europos audito rūmų narė ir mūsų finansų Rasa Budbergytė. Buvusi ministrė su kibirėliu miške? Nepatikėtumėt sutikę?

„Aš grybauti mėgstu nuo ankstyvos vaikystės, dar Žemaitijoj kai gyvenau mes labai mėgdavom važiuoti grybauti prie Rietavo ten tokie mišrūs lapuočių miškai, labai būdavo daug raudonviršių, tai vat labai gerus prisiminumus turiu“, - sako parlamentarė Rasa Budbergytė.

Raudonviršiai, pasak Rasos Budbergytės, mėgstamiausi jos grybai, tad vos jiems pradėjus dygti savaitgaliais važiuoja pas draugus į sodybą Dzūkijoje ir išžingsniuoja į paieškas.  Oficialių atostogų Seimo nariai neturi, tad vasaroja tarp susitikimų su rinkėjais.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau dabar poilsis bus tik savaitgaliais – parlamentarė jau susiplanavusi susitikimus tiek su rinkėjais, tiek su kolegomis partijos skyriuose. Bet ką čia apie darbus – moteris džiaugiasi grybaudama. Juolab ir valgyti juos gardu.

REKLAMA

O kitame Lietuvos gale, Klaipėdos miške aptinkame kitą Seimo narį. Tiesa, jau besiruošiantį į namus. Kol vaikščiojom su Rasa Budbergyte grybų Eugenijus Gentvilas jau nukovė šio ryto savo grobį.

„Žmona keikia, sako – gana jau tų uogų. Šiemet nežinau, keturis kibirus pririnkau, bet užpernai laiko daugiau buvo, anūkų dar nebuvo – 11 kibirų pats savo rankomis“, - šypsosi parlamentaras Eugenijus Gentvilas.

Kadaise svajojęs būt miškininku Seimo narys savam miške atsigauna ir džiaugiasi paprasta, tikra gamta.

O kas čia išnyra iš miško? Ne, vis tik ne Eugenijaus Gentvilo briedžiai. Per miško tankmes mina Petras Gražulis.

REKLAMA
REKLAMA

„Šiandien popietę  iki pietų buvau Seime elektroninį paštą pasitikrinau, atsakiau gyventojams į įvairiausius raštus, paskaičiau įstatymus, o va po pietų geras oras, sakau, reikia pavažiuot truputėlį su dviračiu, atvažiavau iki Žaliųjų ežerų. reikia nusimaudyt“, - pasakoja politikas.

Taigi nuo Seimo – ant dviračio ir mina Petras Gražulis Žaliųjų ežerų link. Juk dviračiu – malonumas prasilėkt.

Plačiau apie tai – TV3 reportaže.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų