REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
54
Tanzanijoje ir kitose Rytų Afrikos dalyse albinosai yra labai puldinėjami (nuotr. SCANPIX)

Tačiau aukų istorijos verčia pakraupti. Netgi tais atvejais, kai kalbama apie skurdą, raganystes ir desperaciją, tai jokiu būdu negali būti pateisinama.

54

Tačiau aukų istorijos verčia pakraupti. Netgi tais atvejais, kai kalbama apie skurdą, raganystes ir desperaciją, tai jokiu būdu negali būti pateisinama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Malavio Respublikoje albinosai yra žudomi, o iš jų kūno dalių pelnomasi. Vaikai ir suaugę albinosai yra nužudomi ir kapojami į gabalus mačetėmis ar virtuviniais peiliais. Per paskutinius dvejus metus tokia tragiška lemtis ištiko daugiau nei 115 albinosų. Tie, kuriems pavyko pasprukti ir išgyventi, kiekvieną dieną pasitinka su fiziniais ir psichologiniais randais. Taip pat kasdien jie bijo, kad jų medžiotojai sugrįš, rašo aljazeera.com.

REKLAMA

Kodėl taip nutinka? Paklausus dauguma žmonių kalba apie nusikalstamą albinosų kūno dalių rinką. Už jas mokami dideli pinigai, nes juos naudoja šamanai – vis dar vedami stebuklingi gėrimai, kuriais šiose teritorijose gydoma viskas nuo ligų iki nesėkmių. Vis tik visi vieningai tvirtina nežinantys, kur ir kaip ši prekyba vyksta.

Albinoso Davido istorija

Nambilikiros kaime, rytiniame Malavyje buvo sekmadienis, 2016 metų balandžio 16 diena. Septyniolikmetis Davidas Fletcheris buvo labai prastos nuotaikos. Vietoje to, gal padėtų savo šeimai laukuose, jaunasis albinosas labai norėjo žiūrėti futbolo varžybas vietinėje mokykloje. Jo tėvai galiausiai pasidavė ir leido jam eiti.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau jis tą dieną nebesugrįžo. Jo šeima apieškojo visą kaimą, tačiau nepajėgė jo rasti. Tuomet jie kreipėsi į policiją.

Po savaitės pas juos atvyko policijos skyriaus vadovas su baisiomis žiniomis – sudarkytas Davido kūnas rastas už 80 kilometrų nuo jo gimtojo kaimo, kaimyninėje Mozambiko Respublikoje. Jei šeima neturėtų galimybių apmokėti palaikų pargabenimo, jie galėtų nuvykti į jo radimo vietą, pranešė pareigūnas.

“Jis buvo miręs. Kas iš to, kad pamatysime jo kūną. Tai mums per brangu”, - liūnai pareiškė vaikino tėvas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Davido mama nuo tada sako nebegyvenanti savo gyvenimo.

“Jis buvo nužudytas kaip ožys turguje. Jo rankos ir kojos buvo nukapotos. Jie sulaužė jo kaulus. Galiausiai jis palaidotas nežinomame kape. Mes gedime ir raudame jo kiekvieną dieną. Mums jis buvo vilties spindulys, mes tikėjome jo ateitimi. Tikėjomės, kad jis padės šeimai, nes jam gerai sekėsi mokykloje”, - pasakoja jauno sūnaus baisiu būdu netekusi moteris.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų