REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
27
Olivia Claire (nuotr. asm. archyvo)

Garsios atlikėjos Taylor Swift antrininkė, su pačia dainininke susitikusi jos koncerto Melburne užkulisiuose ir tapusi tikra interneto sensacija, viešai prabilo apie sekso simboliu ją laikančius vyrus ir jų daromą neigiamą įtaką.

27

Garsios atlikėjos Taylor Swift antrininkė, su pačia dainininke susitikusi jos koncerto Melburne užkulisiuose ir tapusi tikra interneto sensacija, viešai prabilo apie sekso simboliu ją laikančius vyrus ir jų daromą neigiamą įtaką.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Australijoje gyvenanti Olivia Claire (20 m.) atsikirto socialiniame tinkle „Instagram“ po jos nuotrauka su komiksų ir fantastinių filmų herojės Nuostabiosios moters statula šlykštų komentarą palikusiam vyriškiui.

REKLAMA

„Jis rašė, jog esu geresnė nei Nuostabioji moteris ir su manimi jis norėtų praleisti naktį“, - po to savo „Facebook“ paskyroje rašė Olivia.

Komentarams tapus dar neetiškesniems, merginos ginti stojo jos draugai.

„Vėliau jis man siuntė privačias ir gan nepadorias žinutes, teigė, jog esu išprotėjusi, liepė mirti ir t.t. Jis taip pat pradėjo ginti savo po nuotrauka paliktą komentarą ir teigti, jog tai buvo komplimentas ir juo nieko įžeisti nenorėjo, bet ir toliau svaidėsi keiksmais“, - tęsė ji.

REKLAMA
REKLAMA

Olivia ištrynė nepažįstamo vyriškio paliktus komentarus, nes, pasak jos pačios, socialinėje erdvėje ir taip pakanka bereikalingo negatyvumo. Po kurio laiko Olivia gavo žinutę, kurioje buvo rašoma, jog tas nepadoriu pasirodęs komentaras turėjo kelti juoką ir pamaloninti merginos savimeilę.

„Esi labai graži ir atsiprašau, kad sakiau, jog, turėdamas šansą, permiegočiau su tavimi“, - rašė vyriškis.

Taip elgiamasi ne tik su ja

Modelis, pernai prabilęs apie nepažįstamų asmenų jai rodomą dėmesį, nes dažnai buvo palaikoma JAV superžvaigžde Taylor Swift, teigė, jog visas šis įvykis ją labai įsiutino bei pripažino, kad tai ne pirmas kartas, kai internete ji yra įžeidinėjama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Nesuprantu, kodėl vis dar toleruojamas toks elgesys. Akivaizdu, jog tai nėra gerai, tačiau psichopatiškai ir nekontroliuojančiai besielgiančių asmenų vis daugėja“, - teigė Olivia. „Kodėl vis dar yra užsipuolamos moterys? Kodėl jos tokį elgesį laiko normaliu ir mano, jog tai jų pačių kaltė?“

Apie įsiūtį sukėlusį įvykį naujienų portalui „Daily Mail Australia“ kalbėjusi mergina sakė, kad susidurti su tokiais žmonėmis tenka vis dažniau.

„Kadangi esu moteris ir save pateikiu socialinėje erdvėje, matau, kaip po mano ir kitų moterų įrašais ir nuotraukomis vyrai komentuoja tikrai žeminančius dalykus, tačiau į tai dažnai nekreipiama dėmesio ir tiesiog pasijuokiama. Man nepatinka, kad toks elgesys nėra adresuojamas ir apie jį nekalbama viešai“, - sakė Olivia.

REKLAMA

„Panorau jums papasakoti apie šį po mano nuotrauka „Instagram“ tinkle visai nereikalingą ir prieš mane nutaikytą tikrai nemalonų ir užgaulų komentarą palikusį vyrą. Viskas prasidėjo nuo įprasto teiginio, mane vaizduojančio lyg kokį sekso objektą, tačiau po to veiksmas perėjo į privačias žinutes, kurių turiniu jis užsipuolė mane ir mane apginti norėjusią draugę bei teigimą, jog toks mums rodomas dėmesys turėtų patikti.“

Ji taip pat pridūrė padariusi kelias jai siųstų žinučių ekrano kopijas. Pasidalinusi jomis internete, Olivia rašė, jog su tuo yra tekę susidurti kiekvienai pasaulyje gyvenančiai moteriai.

REKLAMA

„Supratau, kad apie tai geriausia papasakoti viešai, tad prie to prisidėti paprašiau kelis etiškai besielgiančius vyrus, kad jie ne tik išsakytų savo poziciją šiuo klausimu, bet ir pamokytų tą garsiai besireiškiančią, dėmesio trokštančią, moteris niekinančią vyrų bendruomenę“, - sakė mergina.

Ignoravimas prilygsta skatinimui

Olivia socialiniuose tinkluose kartais dalinasi ir šiek tiek dviprasmiškomis fotografijomis, jas pateikdama meniškai ir kiek kitaip, nei įprastai, tad dažnai sulaukia vyrų, tik ir laukiančių, kada galės išsakyti savo nepadorias mintis ir seksistinius komentarus, merginą vaizduojančius lyg malonumų objektą ar apibūdinančių ją kaip kvailą ir bevertę, atviromis nuotraukomis dėmesio siekiančią merginą, pasisakymų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Sulaukiu subtilių komentarų, kuriuose atsispindi prievartavimo kultūra“, - pridūrė ji.

Merginos nuomone, daugelis žmonių nesupranta, kad toks elgesys neturi būti toleruotinas, tad yra linkę jį ignoruoti, o tai viską tik dar labiau skatina.

„Neįsiuntu perskaičiusi pavienius komentarus, nes žinau, jog didžioji jų dalis ateina iš seksistinėmis pažiūromis grįstų žmonių protų, manančių, kad taip tik giria moteris. Pykstu, kad visuomenė vis dar nesupranta apie visų, ne tik lyčių, lygybę. Dar man nepatinka tai, jog nešviečiant visuomenės ir nebandant sustabdyti sisteminės neapykantos moterims, tiesiogiai ir netiesiogiai kenčia abi lytys“, - sakė Olivia.

REKLAMA

Mergina atskleidė, kad dažniausiai tokius komentarus ignoruoja, tačiau ar kas gali pasikeisti, kai į tai tiesiog nekreipiamas joks dėmesys?

„Laimei, esu subrendusi ir nepriimu to asmeniškai bei galiu su tuo susitvarkyti. Tačiau noriu padėti kitoms jaunoms nuo to paties kenčiančioms merginoms, vis dar nesugebančioms apsiginti šiuose konfliktuose, nes jos nemoka atsikirsti tiems interneto troliams ir paaiškinti, kad pastarieji elgiasi netinkamai“, - sakė Olivia.

„Pasaulyje yra žmonių, kurių jau nebepakeisime, tad belieka stengtis išmokyti kitus taip nesielgti, kad ateityje šių incidentų vis mažėtų. Ne kartą buvau kaltinama internete, norėdama sulaukti daugiau vyrų dėmesio, dalindamasi seksualiomis nuotraukomis, tačiau žinau, kas esu ir kitas moteris skatinu gerbti save ir nebijoti reikalauti pagarbos.“

Olivia priklauso organizacijai „SecretSisterhood.com“, įvairiais susibūrimais, renginiais ir mugėmis renkančiai aukas moterims skirtoms labdaros organizacijoms.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų