REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Šiauliuose“ – pirmieji legionieriai

Krepšinio klubas „Šiauliai“ tęsia ateinančio sezono komandos komplektavimo darbus ir sustiprino sudėtį dviem amerikiečiais žaidėjais – Nicku Zeisloftu ir Omaru Prewittu.

Krepšinio klubas „Šiauliai“ tęsia ateinančio sezono komandos komplektavimo darbus ir sustiprino sudėtį dviem amerikiečiais žaidėjais – Nicku Zeisloftu ir Omaru Prewittu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

N. Zeisloftas – 193 cm ūgio 24-ių metų amžiaus atakuojantis gynėjas. Jis 2016–2017 metų sezoną praleido NBA plėtojimosi lygoje (ang. NBA Development League) Fort Wayne „Mad Ants“ komandoje, kur rungtyniavo kartu su buvusiu vienu geriausių „Šiaulių“ klubo legionieriumi Travisu Leslie. Puikia metimo technika ir snaiperio savybėmis pasižymintis gynėjas vidutiniškai per 14,3 minutes rinko po 7,4 taško (39.5% metant iš tolimų distancijų) ir 1,3 rezultatyvaus perdavimo.

REKLAMA

2016 m. N. Zeisloftas baigė Indianos universitetą. Krepšininkas rungtyniavo starto penkete, kartu su dabartiniais NBA žaidėjais Yogi Ferrellu („Dallas Mavericks“), Troy Williamsu („Houston Rockets“), O. G. Anunoby („Toronto Raptors“) ir Thomasu Bryantu („Los Angeles Lakers“). „Šiaulių“ naujokas vidutiniškai pelnydavo po 6,5 taško (tritaškius mesdavo 41,7% taiklumu).

Nors 2016 m. N. Zeisloftas nebuvo pašauktas NBA naujokų biržoje, tačiau sudarė sutartį su Indiana „Pacers“ komanda. Neįsitvirtinęs pagrindinėje sudėtyje, gynėjas persikėlė į NBA plėtojimosi lygą.

REKLAMA
REKLAMA

„N. Zeisloftas į „Šiaulių“ komandą atvyksta iš NBA plėtojimosi lygos. Šis krepšininkas turi nepaprastai gerą metimą iš toli. Dedame į jį dideles viltis, todėl sudarėme su juo dvejų metų sutartį“, – oficialiai klubo svetainei teigė prezidentas Mindaugas Žukauskas.

O. Prewittas – universalus 201 cm ūgio 22-ių metų amžiaus amerikietis studijavo „William & Mary“ koledže ir šiemet baigė mokslus. NCAA pirmenybėse O. Prewittas ant parketo praleisdavo po 32 minutes, per kurias vidutiniškai pelnydavo po 15,6 taško, atkovodavo po 6,2 kamuolio ir atlikdavo po 3,2 rezultatyvaus perdavimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

O. Prewittas 2014 metais tapo geriausiu konferencijos naujoku bei pateko į simbolinę trečiąją geriausių konferencijos krepšininkų komandą, 2015–2016 metų sezone – į pirmąją krepšininkų ekipą, o 2016–2017 metų sezone jis buvo išrinktas į antrąją geriausių konferencijos krepšininkų ekipą.

„Jaunas krepšininkas, kuris atvažiuoja pas mus iš „William and Marry“ koledžo. Savo komandoje buvo vienas lyderių. Sportininkas kilęs iš krepšininkų šeimos, turintis geras fizines savybes ir profesionalų požiūrį į sportininko darbą. Šis krepšininkas gali žaisti lengvojo ir sunkiojo puolėjo pozicijose. Vienodai gerai jaučiasi žaisdamas su kamuoliu ir be jo. Komandoje šiam žaidėjui numatytas labai svarbus vaidmuo“, – teigė M. Žukauskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų