REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis sako manantis, jog kylančios kainos emigracijos neskatina ir priduria, kad pridėtinės vertės mokestį būtų galima sumažinti iki 18 proc., jei tai leistų valstybės biudžetas. 

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis sako manantis, jog kylančios kainos emigracijos neskatina ir priduria, kad pridėtinės vertės mokestį būtų galima sumažinti iki 18 proc., jei tai leistų valstybės biudžetas. 

REKLAMA

„Aš manau, kad emigracijai priežasčių mes dabar bandome kiekvienu atveju norėti, kad tai bus priežastis emigracijai. Ne, nemanau, kad tai bus priežastis emigracijai, manau, kad mes turime išmokti gyventi Lietuvoje ir mokomės. Daugelis žmonių čia gyvena“, - sakė Seimo pirmininkas.

„Drabužių ir avalynės kainos dabar yra sumažėjusios – labai nežymiai, bet sumažėjusios birželio ir liepos mėnesiais. Manau, kad taip vienareikšmiškai teigti negalima. <..> Dar reikėtų lyginti tarp valstybių tas kainas. Jeigu tos kainos yra tokios, tai jos ir kitur yra tokios. Galbūt atskirų produktų, bet jeigu jūs turite užuominų į PVM, tai PVM nesureguliuotų kainų. Pirmiausia reikia valstybės biudžetą subalansuoti“, - laidoje kalbėjo V. Pranckietis.

Nurodė, kokie turėtų būti lengvatiniai PVM tarifai

Naujienų portalas tv3.lt primena, kad vakar premjeras Saulius Skvernelis nurodė, kokie turėtų būti lengvatiniai PVM tarifai.

REKLAMA
REKLAMA

Premjeras teigė, jog Vyriausybė siūlys, kad ateityje du lengvatiniai pridėtinės vertės mokesčių (PVM) tarifai būtų 5 ir 15 procentų. Tačiau premjeras kol kas nedetalizuoja, kokioms prekėms ir paslaugoms šie tarifai būtų taikomi.

REKLAMA

Premjeras taip pat teigė linkęs, kad pagrindinis PVM tarifas būtų sumažintas vėl iki 18 proc., tačiau pažymėjo, kad dėl to bus diskutuojama kitąmet.

Rizikingas sprendimas

„Aš būčiau linkęs iš esmės diskutuoti ir pradėti kalbėti apie grįžimą prie 18 PVM tarifo. Tačiau mes turime žiūrėti, kas vyksta mūsų rinkose ir pačioje euro zonoje, ir vieno procentinio punkto sumažinimas turi pakankamai didelį poveikį biudžetui. Šiandien nėra tvirtais įrodymais pagrįsta, kad per didesnį vartojimą galėtume kompensuoti tą praradimą.

Tai - pakankamai rizikingas sprendimas. Dėl mokesčių laikomės pozicijos, kad susitvarkome su dabartiniu mokestiniu režimu, o kitąmet diskusijos ir dėl kitų mokesčių, ir dėl pačio pagrindinio PVM tarifo turėtų būti.

Manau, kad turėtume ieškoti būdų mažinti pagrindinį PVM tarifą ir tikėtis, kad per vartojimą ir darbo produktyvumo, našumo didinimą, papildomą eksporto skatinimą, bandyti subalansuoti mūsų ekonomiką“, - kalbėjo S.Skvernelis.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų