REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nustatyti plaukų slinkimo priežastis ne visuomet yra paprasta. Dažniausiai tokiais atvejais imame kaltinti netinkamą šampūną, kitas priežiūros priemones, net nesusimąstydami, jog plaukų sveikatai įtaką daro bendra organizmo sveikata.

Nustatyti plaukų slinkimo priežastis ne visuomet yra paprasta. Dažniausiai tokiais atvejais imame kaltinti netinkamą šampūną, kitas priežiūros priemones, net nesusimąstydami, jog plaukų sveikatai įtaką daro bendra organizmo sveikata.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kauno estetinės medicinos ir dermatologijos klinikos „Grožio pasaulis“ gydytoja dermatologė Sandra Kavaliauskienė atsako į visus klausimus, kodėl mus kamuoja plaukų slinkimas ir kaip su juo kovoti.

REKLAMA

„Įprastai per dieną žmogus praranda 40-150 plaukų, tačiau šis skaičius neretai itin išauga ir tuomet imame nerimauti dėl spartaus plaukų slinkimo. Kartais tai gali nulemti ir pasirinktos netinkamos plaukų priežiūros priemonės ar per dažnas tiesinimas, garbanojimas, džiovinimas. Vis dėlto, kur kas dažniau plaukų slinkimą lemia bendra žmogaus sveikatos būklė“, – sako gydytoja dermatologė.

Plaukų slinkimo sezonai

Specialistės teigimu, plaukų slinkimas gali pasireikšti dėl trumpalaikio ir ilgalaikio streso, didelio šoko, hormonų svyravimo, uždegiminių procesų, medikamentų vartojimo, operacijų, fizinio išsekimo ar griežtos dietos.

REKLAMA
REKLAMA

„Be abejo, kalbant apie plaukų slinkimo priežastis, būtina paminėti ir fiziologinį plaukų slinkimą, kuris priklauso nuo sezono. Pavyzdžiui, atėjus pavasariui ir rudeniui plaukai ima slinkti intensyviau. Be to, moterims, taip pat kaip ir vyrams, gali pasireikšti androgeninis plikimas, nulemtas testosterono pertekliaus. Visgi šiuo atveju, moterims, atvirkščiai nei vyrams, plaukai išretėja visame galvos plote, o ne vienoje vietoje“, – aiškina Sandra Kavaliauskienė.

Kas gresia, jei plaukų slinkimas negydomas

Ypatingai moterims, plaukai – vienas iš svarbiausių grožio akcentų, tad svarbu žinoti, jog ilgalaikis negydomas plaukų slinkimas gali sukelti nuplikimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Kreiptis į specialistus būtina tuomet, kada intensyvus plaukų slinkimas užtrunka ilgiau nei 2–3 mėn., kuomet kamuoja gausus galvos odos pleiskanojimas, niežėjimas, atsiranda galvos paraudimas, išplikimo židinukai ar pūlinukai.

Tokiais atvejais, kuo greičiau pradėsite gydymą, tuo efektyvesni bus rezultatai. Taip pat kiekvienas paciento atvejis yra individualus ir skirtingas, kada remiantis įvairiais tyrimais nustatoma būklė ir parenkamas tinkamiausias gydymo būdas. Gera žinia ta, jog šiuolaikiniai skaitmeniniai tyrimai plaukus gali padidinti iki 1000 kartų ar daugiau, kada itin tikslai yra nustatoma plaukų būklė, skaičius, tankis, augimo fazė, ligos eiga bei gydymo efektyvumas“, – sako specialistė.

REKLAMA

Natūralus gydymo būdas

Anksčiau plaukų slinkimo gydymui itin populiaru buvo taikyti mezoterapiją, kurios metu atliekamos mikroinjekcijos su specialiais preparatais, į kurių sudėtį įeina plaukų augimui ir struktūrai būtinos medžiagos.

„Šiuo metu itin pasiteisinęs plaukų slinkimo gydymo metodas– trombocitais praturtintos plazmos injekcijos. Jų metu naudojami iš paciento veninio kraujo atskirti trombocitai, kuriuose gausu augimo faktorių, stimuliuojančių plaukų augimą. Tai ypatingai saugus, 100 proc. natūralus gydymo būdas, puikiai tinkantis ir jautrią alergišką odą turintiems žmonėms. Pažangi terapija pasižymi ilgai trunkančiu efektu, kadangi laikui bėgant gydymo poveikis audiniams tik didėja. Šiai dienai tai vienas veiksmingiausių plaukų slinkimo gydymo būdų“, – teigia gydytoja dermatologė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų