REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dvi Kauno apskrities krepšinio komandos – „Žalgiris“ ir „Nevėžis“ – prisiminė draugiškus saitus. Kadaise ranka rankon dirbę klubai antradienį Kėdainiuose aptarė galimybę atgaivinti bendradarbiavimą.

Dvi Kauno apskrities krepšinio komandos – „Žalgiris“ ir „Nevėžis“ – prisiminė draugiškus saitus. Kadaise ranka rankon dirbę klubai antradienį Kėdainiuose aptarė galimybę atgaivinti bendradarbiavimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kėdainiai taptų jaunųjų žalgiriečių kalve

Į Kėdainius buvę atvykę „Žalgirio“ vadovai – generalinis direktorius Paulius Motiejūnas, sporto direktorius Robertas Javtokas. Jie lankėsi rajono savivaldybėje, kur susitiko su meru.

REKLAMA

Vėliau Kauno klubo „galvų“ vizito sulaukė „Nevėžis“. Žalgiriečiai bendravo su Kėdainių komandos direktore Ingrida Marijošiene, treneriais Ramūnu Cvirka ir Pauliumi Juodžiu.

„Kalbėjome apie bendradarbiavimą. Jis prasidėtų tikrai ne šiandien, o ateityje. Nesiruošiame tapti satelitais, bet „Žalgiris“ turi daug perspektyvių žaidėjų, kurie galėtų įsilieti į „Nevėžio“ komandą. Sutikite – LKL ir NKL lygių skirtumas labai didelis. „Nevėžis“, savo ruožtu, visada žiūri į patyrusius krepšininkus, bet vienas kitas ekipos narys galėtų būti jaunesnis“, – tv3.lt susitikimo detales atskleidė Kėdainių rajono savivaldybės meras Saulius Grinkevičius.

REKLAMA
REKLAMA

Jo teigimu, „Žalgiris“ norėjo įsitikinti, ar savivaldybę ir klubą domintų bendradarbiavimas. Kėdainiečiai nedvejoja – jie suinteresuoti atkurti kadaise nutrūkusius ryšius.

„Nevėžis“ su „Žalgiriu“ anksčiau bendradarbiavo. Prieš gerą dešimtmetį Kauno komanda Kėdainių ekipai buvo paskolinusi Joną Mačiulį.

„Tai – vienas gražių pavyzdžių. Jonas Kėdainiuose rungtyniavo apie pusantro sezono. Jei ne praktika „Nevėžyje“, galbūt krepšininko karjera būtų pakrypusi kitaip“, – svarstė S. Grinkevičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak mero, šiuo metu kalbama ne tik apie žaidėjų skolinimą, o ir platesnį bendradarbiavimą.

„Džiugu – „Žalgiris“ parodė pasitikėjimą, mano, kad „Nevėžis“ – komanda, kuri galėtų tapti jaunų žalgiriečių meistriškumo kalve. Kėdainių ekipai irgi smagu, jog ji gali bendradarbiauti su elitine komanda. „Žalgiris“ – vienintelė tokia Lietuvoje, ką kiti klubai besakytų“, – kalbėjo Kėdainių meras.

„Nevėžis“ teigia, kad beveik sutarta, „Žalgiris“ – neskuba

I. Marijošienė tikisi, kad klubai dėl bendradarbiavimo sutars, mat „Nevėžis“ sutinka su visomis „Žalgirio“ sąlygomis.

REKLAMA

Pasak I. Marijošienės, esą „Žalgirio“ ir „Nevėžio“ bendradarbiavimas galėtų prasidėti ne nuo artėjančio, o vėlesnio sezono.

„Ankstesnis klubų bendradarbiavimas pasiteisino. Šiandien treneriai taip pat kalbėjo apie konkrečias jaunųjų žalgiriečių, kuriuos galėtume pasiskolinti, pavardes. Kokias? Nepamenu, – tv3.lt juokėsi I. Marijošienė. – Jei rimtai, kam kalbėti, kol nėra sutarta? Galbūt kažkas įvyks jau šiame sezone. Gal žalgiriečiai į Kėdainius atvyks ne nuo jo pradžios, o prisijungs vėliau.“

Direktorės teigimu, kol kas būtų kalbama apie žaidėjų skolinimą, vėliau atsirastų kitų bendradarbiavimo gairių.

REKLAMA

„Žalgirio“ atstovai apie galimą klubų ryšį kalbėjo ne taip drąsiai.

„Tai – ateities planas. Kol kas komentuoti nenoriu. Nieko nenusprendėme, nesutarėme, tiesiog norėjome pamatyti Kėdainių požiūrį, pasidalijome savo vizijomis. Manau, jos sutampa“, – tv3.lt kalbėjo „Žalgirio“ sporto direktorius.

Jo teigimu, žalgiriečiai ieško Lietuvos krepšinio lygos komandų, su kuriomis galėtų bendradarbiauti.

Vadinasi, bus kalbama ir su kitomis ekipomis, ne tik „Nevėžiu“?

„Nenoriu komentuoti, – sakė R. Javtokas. – Tiesiog Kėdainiai būtų patogūs dėl daugelio niuansų: atstumo, sąlygų, salės, štanginės...“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų