REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
15
Benas Lockwoodas (nuotr. facebook.com)

Po „Facebook“ tinkle pasirodžiusio vyriškio įrašo, kuriame jis pasakojo, kaip visai nepažįstamiems asmenims turėjo paaiškinti, jog serga diabetu, o ne vartoja narkotikus, jis tapo tikra interneto sensacija.

15

Po „Facebook“ tinkle pasirodžiusio vyriškio įrašo, kuriame jis pasakojo, kaip visai nepažįstamiems asmenims turėjo paaiškinti, jog serga diabetu, o ne vartoja narkotikus, jis tapo tikra interneto sensacija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Benas Lockwoodas po darbo sėdėjo autobusų stotelėje ir laukė, kol atvykęs viešasis transportas jį parveš į Ipsviče, Anglijoje esančius namus. Turėdamas pirmojo tipo diabetą, Benas suprato, kad jo kraujyje esantis cukraus kiekis šiek tiek pakilo, tad išsitraukęs insuliną jis jo susileido. Tuo metu pro šalį ėjęs žmogus pamanė, jog vaikinas viešoje vietoje vartoja narkotikus.

REKLAMA

„Įpusėjus injekcijos leidimuisi, pro šalį ėjęs asmuo paklausė: „Ką sau manai čia darantis? Narkomane, šiukšle, viešoje vietoje taip elgtis negalima“, - rašė Benas.

Po šių jam skirtų komentarų, vyras pasijuto šiek tiek nejaukiai, tačiau užuot supykęs, jis nusprendė ramiai viską paaiškinti.

„Užbaigiau injekciją, atsukau adatą ir kuo smulkiau paaiškinau, kad sergu pirmo tipo diabetu ir ką tai reiškia. Po penkias minutes trukusio pokalbio jis mane apkabino ir niekaip nenustojo atsiprašinėjęs“, - sakė jis.

REKLAMA
REKLAMA

Supratęs, kaip šis jo pokalbis ir paaiškinimas sumažino įtampą ir netgi privertė nepažįstamą asmenį atsiprašyti, Benas nusprendė, kad šia patirtimi būtina pasidalinti „Facebook“ paskyroje ir taip pagelbėti kitiems diabetu sergantiems žmonėms.

„Jei jūs ar kas nors kitas nepatogiai jaučiasi viešoje vietoje tikrindamiesi cukraus kiekį kraujyje ar netgi susileisdami injekciją, įsidėmėkite: 1. Reikia labai daug drąsos, kad tai padarytumėte visų akivaizdoje. 2. Trupučio privatumo paprašymas tikrai niekam nesutrukdys. 3. Mums nereikia jūsų gailesčio pilnų žodžių, tik supratimo. Žinau, kad daugelis diabetu sergančių žmonių sutiks su manimi ir tikrai neprieštaraus apie tai pasikalbėti su kitais. Jei nors vienas žmogus kažko išmoks, savo tikslą įgyvendinau“, - rašė vaikinas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Beno įrašas sulaukė 36 tūkst. „patinka“ ir dar daugiau komentarų iš žmonių, gyvenančių su šia liga, puikiai suprantančių, apie ką jis kalba.

„Mano vyras sega pirmo tipo diabetu, o prireikus susileisti injekciją, jis sulaukia daug žvilgsnių. Visuomenei trūksta supratimo, kad šie vaistai ir ši procedūra yra gyvybiškai svarbūs“, - komentavo viena socialinio tinklo naudotoja.

„Kai leidžiuosi injekcijas, į mane nuolat spokso, tad laukiu, kad kas nors kažką pasakytų. Sutinku, kad visuomenei reikia suteikti daugiau informacijos“, - pridūrė kitas.

REKLAMA

Vien moteris prisipažino, kad pati ne kartą yra stebėjusi taip besielgiančius ir apgailestauja, tai dariusi, nes nesuprato, jog tai jiems kelia nepatogumų. Sergančius diabetu ji ir toliau skatina nebijoti taip daryti.

„Tikiuosi, kad ir toliau visi nebijos viešoje vietoje susileisti injekcijas. Nemanau, kad tai turėtų kažką žeisti. Esu kalta, jog ne kartą pati stebėjau taip besielgiančius žmones, tačiau jūs esate labai drąsūs ir negaliu įsivaizduoti, ką jums tenka patirti kasdien“, - rašė ji.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų