REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniuje bus atnaujinami bei įrengiami nauji laukimo paviljonai viešojo transporto stotelėse.

Vilniuje bus atnaujinami bei įrengiami nauji laukimo paviljonai viešojo transporto stotelėse.

REKLAMA

Savivaldybės įmonė „Susisiekimo paslaugos“ skelbiamoje techninėje specifikacijoje nurodo, kad būsimi tiekėjai turės pastatyti apie 100 naujų paviljonų, taip pat įrengti suoliukus, specialius rėmelius tvarkaraščiams. Laimėjusieji konkursą turės ne tik įrengti, bet ir prižiūrėti būsimas stoteles.

REKLAMA
REKLAMA

Paviljonams reikalaujama suteikti 5 metų garantiją, metalinei konstrukcijos daliai - 10 metų garantiją.

REKLAMA

Šiuo metu miestas valdo apie 60 sostinės paviljonų viešojo transporto stotelėse, beveik 660 jų prižiūri Prancūzijos kapitalo įmonė „JCDecaux“. Šiai įmonei leidimas lauko reklamai ant paviljonų, tualetų, reklaminių skydų, taip pat dėl dviračių nuomos sistemos išduotas 2012-aisiais ir baigs galioti 2027-aisiais.

Kaip BNS sakė savivaldybės Eismo organizavimo skyriaus vedėjas Tomas Kamaitis, sutartis su šia įmone apima ne visas stoteles mieste, todėl, atsižvelgiant į esamus keleivių srautus, viešojo transporto infrastruktūros plėtrą, gautus bendruomenių prašymus naujus paviljonus planuojama įrengti atokesnėse sostinės vietose, taip pat bus keičiami susidėvėję senieji.

„Šiandien turime 54 prašymus įrengti stotelėse paviljonus, tikėtina, kad tokių prašymų srautas netrukus dar labiau išaugs“, - teigia T.Kamaitis.

Savo ruožtu iki šių metų pabaigos „JCDecaux“ iki šių metų pabaigos turės įrengti dar apie 40 paviljonų, kuriuos turės prižiūrėti pati.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų