REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
66
Palangos paplūdimys

Lietuvai, tai yra mums sekasi – rytoj vienas ištęstos formos ciklonas suksis tarp Suomijos įlankos ir juodosios jūros, kitas laikys apkėtęs Britaniją ir sieks Skandinavijos šalis.

66

Lietuvai, tai yra mums sekasi – rytoj vienas ištęstos formos ciklonas suksis tarp Suomijos įlankos ir juodosios jūros, kitas laikys apkėtęs Britaniją ir sieks Skandinavijos šalis.

REKLAMA

Lietuva atsidurs tarp šių dviejų ciklonų, slėgis bus gana aukštas, dėl to orai bus mažai debesuotai, o dieną dėl saulės pastangų – ir gana šilti. Kanarų salose rytoj saulėti ir labai šilti orai, Hurgadą čirškins 42 laipsnių kaitra, saulėta, Antalijos pakrantėse – 35 laipsnių karštis, Romoje 32, Barselonoje 27 laipsnių šiluma.

Paryžiuje debesuota ir 26 laipsniai, Londone 21, Berlyne ir Varšuvoje po 23 šilumos. Maždaug tiek bus ir Lietuvoje, o palis labai nedaug. Dabar apie tą lietų smulkiau.

Šiandien pavieniai lietaus debesys nuo jūros pusės brovėsi į Žemaitiją, kiti plaukė iš Lenkijos į Dzūkijos šilus. Ir šį vakarą, ir nakties pradžioje šie debesys pratęs savo kelią ir vadovaudamiesi šūkiu „kam klius, kam neklius“ dalys vasarišką lietų.

REKLAMA
REKLAMA

Gali būti, kad koks debesis ir ryto sulauks. Bet ryto valandomis slėgis ims sparčiai kilti, dėl to ir taip dideli saulėtų orų plotai taps dar didesni, o mėginantys iš naujo kilti lietaus debesys bus greitai nuvaryti tolyn į rytus, į Baltarusiją.

REKLAMA

Nakties lietus greitai išdžius. Kitaip tariant, numatomi ne orai, o lietuvio svajonė – lietus naktį, saulė dieną. Iš tiesų ir naktį palis toli gražu ne visur, iš pavienių debesų, vis mažiau ir mažiau, o perkūnija kur nors pasigirs tiktai šiandien vakare.

Rytoj – rami ir saulėta diena, lietaus tikimybė labai menka. Oras naktį atvės iki 13 – 15 laipsnių, dieną temperatūra kils iki 21 – 23 laipsnių, prie jūros bus apie 19 – 20. Neblogai susiklostys reikalai ir sekmadienį – naktį kai kur pakrapnos, bet diena, atrodo, bus graži, saulėta. Ir, dėmesio mano draugai Palangos verslininkai, pajūryje taip pat bus saulėta. Žodžiu, ir Jūros šventei Klaipėdoje tikrai pasisekė. O pirmadienį trumpai palis vasariškas lietus su perkūnija, bet bus šilta. Jau sekmadienį bus vasariškai šilta, o pirmadienį – jau beveik karšta.

REKLAMA
REKLAMA

Šilčiausia bus rugpjūčio antrąją.

„Rugpjūčio pirmąją bus +21 -26 laipsniai, o pietiniuose rajonuose +27 – 29 laipsniai. Ankščiau prgnozavo kad rugpjučio pirmoji bus labai karšta ir temperatūra kils virš +30, o dabar jau ne. Na, bent kol kas prognozuojama, kad antroji rugpjūčio bus labai šilta ir jos naktis tokia tvanki bus +16 -20 laipsnių, na ir dieną irgi 23 -28 laipsniai, o pietryčiuose iki +33 laipsnių”, – pridūrė sinoptikas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų