REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
8
Maddie  (nuotr. facebook.com)

Mokinei, dėl mamos nusiskutusiai galvą, mokyklos vadovai liepė prisidengti skara.

8

Mokinei, dėl mamos nusiskutusiai galvą, mokyklos vadovai liepė prisidengti skara.

REKLAMA

Maddie (17), kad galėtų surinkti aukų „Macmillan Cancer Support“ labdaros organizacijai, padedančiai jos mamai Sue gydytis žarnyno vėžį, ne tik nusikirpo savo ilgas kasas, bet ir visiškai plikai nusiskuto galvą.

REKLAMA
REKLAMA

Grįžus į Maidstone, Anglijoje esančią mergaičių mokyklą, jai buvo liepta ant galvos užsirišti skarą. Paauglė savo mokyklą, kurioje šeštą klasę kažkodėl lanko ir berniukai, pavadino moteris diskriminuojančia. Anksčiau įvykęs panašus atvejis, kuomet mokykloje plika galva pasirodė berniukas, buvo ignoruojamas.

REKLAMA

„Ši labdaros organizacija man labai artima. 2015-ųjų rugpjūtį mano mamai ndiagnozuotas žarnyno vėžys, o 2016-ųjų balandį gydytojai pranešė, jog ji visiškai pasveiko. Man buvo liepta užsidengti galvą, kad netyčia ko nors neįžeisčiau. Tokį mokyklos direktorės įsakymą man perdavė šeštokų administravimo komandos atstovė. Dalyvavau pokalbyje su direktore, kuri pasakė, jog jai neatrodo, kad tokia mano išvaizda ką nors žeidžia, tačiau vis tiek nori, jog dėvėčiau skarą“, - pasakojo Maddie.

REKLAMA
REKLAMA

Maidstono mokyklos direktorė Deborah Stanley teigė, jog galvą skara pridengti liepė vien todėl, jog apie tokį savo sprendimą, mokykloje pasirodyti be plaukų, mokinė nepranešė iš anksto.

„Mūsų mokykla palaiko savo mokinius ir skatina juos dalyvauti įvairiuose labdaros renginiuose. Kad ir kaip bebūtų, ši mokinė apie tokį sprendimą mums nepranešė iš anksto ir tokiam poelgiui leidimas jai nebuvo duotas. Kadangi mūsų mokykloje mokosi ir įvairiomis ligomis sergantys vaikai, nenorime, kad tai ką nors įžeistų. Būtent todėl paprašėme, kad Maddie, vaikščiodama mokyklos teritorijoje, galvą prisidengtų skara. Niekas jai nesakė, kad nuskusta galva kam nors gali sukelti nepasitenkinimą. Tiesiog priminėme jai, kad tokie sprendimai gali kitiems daryti įtaką“, - sakė direktorė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų