REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
15
Jennifer Abma (nuotr. facebook.com)

Mama akimirką, kai suprato, jog jos dukra kenčia šilumos smūgį, apibūdino kaip vieną baisiausių savo gyvenime.

15

Mama akimirką, kai suprato, jog jos dukra kenčia šilumos smūgį, apibūdino kaip vieną baisiausių savo gyvenime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jennifer Abma socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje pasidalino mažos dukters Anstasia nuotrauka, kad apie tai, kas įvyko, papasakotų ir perspėtų kitus tėvus.

REKLAMA

Moteris rašė, jog mažoji pati susiruošė pietų miegui, o nuėjus patikrinti, Anastasia buvo visa suprakaitavusi, paraudusi ir įkaitusi. Nesugebėjusi jos nubudinti, mama iškvieti greitąją pagalbą.

„Toks buvo mano vakaras. Tai pati baisiausia akimirka mano gyvenime. Taip atrodo gyvybei pavojingas šilumos smūgis. Nėra nieko baisiau, nei nesugebėjimas iš miego prikelti savo atžalos. Tai tik įrodo, kad vaikai šilumos smūgį gali gauti net nebūdami lauke“, - rašė Jennifer. „Mums prireikė 20 minučių, kad ji atmerktų akis. Greitoji pagalba atvyko kartu su tyrėjais, nes nežinojo, ko tikėtis. Štai kaip greitai gali pasikeisti visų mūsų gyvenimai.“

REKLAMA
REKLAMA

Moteris patvirtino, kad jos dukra tą dieną dar nebuvo išėjusi į lauką, tačiau, jai to nežinant, kai Anastasia ruošėsi miegoti, mergaitės kambarys buvo labai prikaitęs.

„Nė nenumaniau, kaip šilta jos miegamajame. Tai supratau tik nuėjusi jos patikrinti. Tada pamačiau, kad Anastasia lovelėje guli visa išpilta prakaito, jos veidas – raudonas, o kūnas degte degė. Nesugebėjusi jos pažadinti, greitosios medicinos pagalbos automobilio sulaukiau greičiau, nei tikėjausi. Pamatavus jos cukraus kiekį kraujyje, ekrane pasirodė skaičiai 1.2, kai turėtų būti virš 4. Medikai suleido jai sacharozės ir po kelių minučių ji, išsigandusi, pradėjo verkti“, - pasakojo mama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Du vaikus auginanti Jennifer šia nuotrauka pasidalino, norėdama apie šilumos smūgio pavojų įspėti kitus tėvus.

„Ne, aš nekalta, dėl to, kas įvyko, tačiau labai sunku savęs nekaltinti. Tai labai gera pamoka. Tikiuosi, jog kiti tėvai taip pat tai įsidėmės ir supras, jog prikaitęs kambarys gali būti toks pat pavojingas kaip ir karštyje paliktas automobilis“, - rašė Jennifer.

Nuo įrašo paskelbimo dienos, „Facebook“ tinkle juo pasidalinta daugiau nei 11000 kartų. Daugelis internautų nustebo, kad šilumos smūgis vaikus gali ištikti būnant namuose.

„O, Dieve, kaip baisu. Džiaugiuosi, kad jai viskas gerai. Niekada nebūčiau apie tai pagalvojusi. Ačiū, kad pasidalinai tuo su kitomis šeimomis“, - komentavo vienas asmuo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų