REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
30
Thessy Kouzoukas (nuotr. Instagram)

Thessy Kouzoukas (27) ne tik yra žinoma „Instagram“ asmenybė, kurią seka daugiau nei 100000 sekėjų, bet ir viena iš „Sabo Skirt“ drabužių kampanijos savininkių.

30

Thessy Kouzoukas (27) ne tik yra žinoma „Instagram“ asmenybė, kurią seka daugiau nei 100000 sekėjų, bet ir viena iš „Sabo Skirt“ drabužių kampanijos savininkių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jeigu ilgas naudojimosi internetu periodas ko nors mus ir išmokė, tai kad net jei socialiniuose tinkluose vaizduojamas žmonių gyvenimas ir atrodo tobulas, tai nereiškia, kad jiems netenka susidurti su įvairiais iššūkiais. Thessy vienas tų iššūkių yra endometriozė.

REKLAMA

Nors ši liga dažnai žinoma tik kaip skausmingos mėnesinės, jos simptomai yra kur kas rimtesni ir dažnais vizitais į ligoninę, nuovargiu ir sunkiomis menstruacijomis gali trikdyti įprastą moters gyvenimą.

„Tai žmones labai šokiruoja“, - rašė ji viename savo „Instagram“ įraše. „Tai aš. Tai – endometriozė. Niekada negalvojau, kad teks dalintis šiomis nuotraukomis, būtent todėl jose esu nuoga, tačiau negaliu patikėti, kiek daug gaunu žinučių iš merginų, taip pat sergančių endometrioze ir besijaučiančių vienišomis. Kairėje pusėje mano pilvas po to, kai prieš 3 savaites trūko cista Dešinėje pusėje aš, vartojanti vaistą „Synarel“, sustabdžiusį mano hormonus ir labai paankstinusį mano menopauzę (šiuo metu man 27 m.). Artėjanti kelionė į Graikiją, tikiuosi, padės man tiek fiziškai, tiek psichologiškai pasiruošti laukiančiai ir rugpjūčio pabaigoje suplanuotai operacijai. Endometriozė nėra juokas. Operacija truks daugiau nei 7 valandas. Dar savaitę turėsiu praleisti ligoninėje.“

REKLAMA
REKLAMA

Thessy savo įrašą užbaigia skatindama padėti nuo jos kenčiantiems asmenims ir liepdama nebijoti lankytis pas gydytojus.

„Prašau. Kalbėkite apie endometriozę. Jei pažįstate ką nors, kas menstruacijų metu kenčia didžiulius skausmus, paskatinkite juos pasitikrinti“, - rašė ji. „Merginoms, sergančioms šia liga... jūs – ne vienos.“

Šis įrašas socialinėje erdvėje susilaukė tūkstančių „patinka“ ir šimtų komentarų, kuriuose dėkojama už Thessy atvirumą.

Po itin didžiulio šio įrašo pasisekimo „Instagram“ tinkle, mergina parašė straipsnį naujienų portalui „HuffPost“, kuriame paaiškino norinti dar garsiau kalbėti apie šią dažnai nutylimą ligą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Paauglystėje susirgus pirmosiomis mėnesinėmis, dėl to, jog negalėdavau sportuoti kūno kultūros pamokose, mane vadindavo tingine arba dramų karaliene, nes dažnai dienas leisdavau namuose, dušo kabinoje susirietusi į kamuoliuką ir ieškodama būdų, kaip sumažinti skausmus pilvo srityje“, - rašė ji. „Mums pasakojo, kad atėjus toms dienoms, galima jausti skausmą, tačiau niekas nepranešė, kokio stiprumo skausmas yra toleruotinas, o kada jis yra užuomina apie rimtesnes bėdas, pavyzdžiui, apie endometriozę. Kodėl niekas neinformavo, jog fiziškai sekinantis skausmas nėra normalus? Jei apie tai būčiau žinojusi prieš 14 metų, kai pirmą kartą susirgau mėnesinėmis, būčiau išmokusi kontroliuoti savo ligą ir ji nebūtų paveikusi mano vaisingumo.“

REKLAMA

Thessy pridūrė, kad endometriozės keliamas skausmas kartais priversdavo ją pasiimti laisvadienius. Galiausiai, negalėdama daugiau kentėti, ji nusprendė kreiptis į gydytojus. Merginos gimdoje rasta 9 cm skersmens cista, kurią būtinai reikėjo apžiūrėti įdėmiau. Būtent tada nustatyta, kad Thessy serga endometrioze.

„Nuo tada, kai sužinojau savo diagnozę, gyventi su šia liga buvo nelengva“, - rašė ji.

Po operacijos ir laiko periodo, praleisto lovoje, Thessy nusprendė pradėti vartoti vaistus, sumažinančius jos hormonų kiekį ir taip palengvinančius endometriozės simptomus. Po 8 savaičių, mergina tikisi, jog bus galima atlikti operaciją, kurios metu bus pašalinta cista, atkabinti sulipę organai ir išgydyta endometriozė.

REKLAMA

Thessy savo istorija nori visas kenčiančias moteris padrąsinti nebijoti kreiptis pagalbos, neignoruoti bet kokių įtartinų simptomų ir užtikrinti, kad endometrioze sergančios moterys neleistų savo ligai kontroliuoti jų gyvenimo.

„Jūsų gyvenimas nesibaigia. Vertinkite kiekvieną akimirką“, - užbaigė mergina.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų