REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Aaronas Jacksonas visada buvo atviras krepšininkas ir nevengė išsakyti savo nuomonės krepšinio klausimais. Ir ne tik.

Aaronas Jacksonas visada buvo atviras krepšininkas ir nevengė išsakyti savo nuomonės krepšinio klausimais. Ir ne tik.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Po aštuonerių metų Eurolygoje krepšininkas nutarė susikrauti lagaminus ir išvykti į Kiniją, kur gins Pekino „Ducks“ komandos garbę.

REKLAMA

31-rių krepšininkas pastaruosius penkerius metus rungtyniavo Maskvos CSKA klube, tačiau nutarė nebetęsti karjeros Eurolygoje.

To priežastis jis išsakė viename interviu, kurį davė žurnalistui Nate`ui Duncanui. Paklaustas, ar NBA lygoje iš žaidėjų reikalaujama mažiau nei Eurolygoje, krepšininkas net nesvarstęs kalbėjo: „O taip. 100%.

NBA žaisti yra daug lengviau nei Europoje, ypač, jei kalbame apie Eurolygą. Maskvos CSKA su manimi žaidė daug NBA žaidusių krepšininkų. Kai pasižiūri, kaip yra rūpinamasi žaidėjų kūnais, NBA visada „krepšininkas yra svarbiausias“.

REKLAMA
REKLAMA

Europoje, pavyzdžiui, tu turi rungtynes Kazanėje, Rusijoje, o tada lėktuvu vyksti į Madridą ir tai nėra tavo lėktuvas. Tuomet turi treniruotę ir vakare žaidi rungtynes.

Iš kūno tiek reikalauti yra per daug. NBA tiek daug treniruotis nereikia, ten labiau rūpinamasi tavo kūnu, jo atstatymu. To trūksta Europoje.“

A. Jacksonas papasakojo apie savo savaitę, kuri taip atrodė įvedus naują Eurolygos tvarką, kai tenka žaisti daugiau.

„Pirmadienį turi laisvą dieną. Dukart treniruojiesi antradienį, tada trečiadienį, ketvirtadienį, žaidi Eurolygos rungtynes penktadienį. Kiekvienos rungtynės yra kaip finalas, nes kovoji dėl vietų reguliariajame sezone.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dėl to penktadienį žaidi visu pajėgumu. Šeštadienį reikia keliauti, o sekmadienį žaidi vietiniame čempionate. Dar sekmadienį ryte būna pamėtymas, tačiau tai yra kaip treniruotė.

Per savaitę turi tris laisvas dienas, o visas kitas reikia treniruotis arba rungtyniauti. Tai – košmaras“, – pasipiktinimą reiškė krepšininkas.

Treniruočių skaičius akivaizdžiai nervino A. Jacksoną ir jis tai įvardina kaip vieną priežasčių, kodėl NBA žaidėjai čia jaučiasi išvargę.

„Milošas Teodosičius gerai sutarė su treneriu, todėl daug nesitreniravo. Tačiau vyrukai kaip Nando De Colo, kuris žaidė po 30 minučių, dirbo kiekvieną dieną.

Matėsi, kad jo kūnas – nusilpęs. Neabejoju, kad, jei jo sutarties sąlygos būtų kitokios, jis būtų veržęsis į NBA. Jį sulaikė sutartis.

Treniruotės Europoje yra sunkios. Jugoslaviškos ar serbiškos kilmės treneriai liepa atlikinėti 1 prieš 1 užduotis. Kaip koledže“, – tęsė A. Jacksonas.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų