REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 

Jungtinėse Valstijose šeštadienį vėlai vakare sunkvežimyje, stovinčiame aikštelėje prie prekybos centro „Walmart“ San Antonijaus mieste, Teksase, aptikti aštuoni negyvi žmonės, matyt įvežti į JAV kontrabandininkų, pranešė pareigūnai.

REKLAMA
REKLAMA

Be minėtų negyvėlių ten buvo 28 sužeisti asmenys, iš jų 20 – sunkiai; jiems teikiama medikų pagalba septyniose vietos ligoninėse, sakė žurnalistams San Antonijaus policijos viršininkas Williamas McManusas (Viljamas Makmanusas) ir ugniagesių vadovas Charles Hoodas (Čarlzas Hudas).

REKLAMA

Pasak policijos viršininko, ten buvo ir vaikų, ir suaugusiųjų; sunkvežimio vairuotojas areštuotas.

„Gavome skambutį iš vieno „Walmart“ darbuotojo apie įtartiną vilkiko priekabą, pastatytą aikštelėje“, – sakė W.McManusas.

„Kažkas iš to sunkvežimio paprašė jo vandens; davęs vandens, jis paskambino policijai, tada mes atvykome ir radome sunkvežimio gale aštuonis negyvus žmones; tai siaubinga tragedija“, – tęsė jis.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak jo, vaizdo kameros įraše matyti, kad buvo atvažiavę keli automobiliai ir paėmė iš sunkvežimio išlipusius gyvus kelis keliautojus.

„Aiškinamės šį vakarą, ar tai nebuvo žmonių gabenimas kontrabanda“, – pridūrė W.McManusas. Kol kas nežinoma, kiek žmonių anksčiau išlipo. Spėjama, kad kai kurie pabėgo į mišką.

Ch.Hoodas sakė, kad toje priekaboje neveikė oro kondicionierius.

„Ėmėme traukti pacientus iš priekabos užpakalinės dalies ..., dar 20 pacientų būklė itin kritiška arba labai rimta; juos nuvežėme į kelias ligonines“, – pažymėjo jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

San Antonijus yra kelios valandos kelio nuo Meksikos sienos. Orai šeštadienį ten buvo karšti ir sausi, o temperatūra siekė 38 laipsnius Celcijaus. Ch.Hoodo teigimu, daugelis nukentėjusiųjų buvo patyrę šiluminius smūgius ir dehidratavę. Visų jų pulsas buvo padažnėjęs.

„Palietus jie buvo labai karšti. Tie žmonės buvo priekaboje be jokio vandens“, – teigė ugniagesių vadovas.

Pareigūnų paskelbtame vaizdo įraše matoma, kaip Ch.Hoodas ankstų sekmadienio rytą stovėdamas priešais greitosios pagalbos automobilį mirksinčiomis sirenomis kalbėjosi su žurnalistais. Jo teigimu, policija ir ugniagesiai veikia „masinių aukų situacijos“ režimu, panašiai kaip po lėktuvo katastrofos.

„Mums labai pasisekė, kad nemirė visi 38 žmonės, kurie buvo užrakinti toje mašinoje“, – teigė Ch.Hoodas.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų