REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
14
Helen Kinch su šeima (nuotr. Instagram)

Dviejų vaikų mama atskleidė, kaip atostogų nuotrauka ją privertė atsikratyti net 63 kg svorio.

14

Dviejų vaikų mama atskleidė, kaip atostogų nuotrauka ją privertė atsikratyti net 63 kg svorio.

REKLAMA

Kardife, Jungtinėje Karalystėje gyvenanti Helen Kinch (37 m.) vis dar pamena tą vaizdą, kaip fotografijoje, darytoje atostogų Egipte metu, ji atrodė gerokai didesnė nei pati piramidė.

REKLAMA
REKLAMA

Anksčiau pusryčiams ji nesunkiai suvalgydavo 2 šokoladinius batonėlius, tačiau atsisakiusi šios nesveikos mitybos ir pradėjusi lankyti „CrossFit“ treniruotes, ji, anksčiau svėrusi 137 kg, dabar džiaugiasi sverdama 73 kg.

REKLAMA

„Pamačius tą nuotrauką, man atvipo žandikaulis. Net neįsivaizdavau, kad atrodžiau tokia didelė. Pamenu, kaip nusprendžiau pozuoti šiek tiek kitaip ir sukurti iliuziją, jog pirštais liečiu piramidės viršų. Vyrui parodžius tą fotografiją, pasibaisėjau savimi. Nors jis ir sakė, kad atrodau gražiai, žinojau, jog esu labai didelė“, - sakė Helen.

Moteris žinojo, kad būtent meilė „Mars“ ir „Kit Kat“ batonėliams ją pavertė tokia.

„Mano darbas buvo sėdimas. Dažnai nepusryčiaudavau ir palepindavau save net 2 šokoladiniais batonėliais iškart. Suvalgydavau tris parduotuvėje paruoštus sumuštinius. Biure visuomet būdavo spurgų ar torto, tad neatsisakydavau paragauti ir šių saldėsių. Vengiau svarstyklių ir neigiau, jog turiu viršsvorio. Kiekvienam veiksmui atlikti prireikdavo daugybės jėgų, o namų ruoša mane kėlė didžiausią galvos skausmą, nes plaudama grindis ar valydama dulkes ne kartą sustodavau pailsėti. Spintoje vyravo juodos kelnės ir bet kas, kas nors kiek paslėpdavo mano išlinkimus“, - sakė ji.

REKLAMA
REKLAMA

Helen nuvyko pas gydytojus, kurie ją ne tik pasvėrė, bet ir pamatavo kraujo spaudimą.

„Pagal savo 1,70 m ūgį, buvau nutukusi ir visas tas papildomas svoris labai kenkė sveikatai“, - pasakojo moteris.

2013-ųjų sausį ji nusprendė tapti sporto klubo nare. Helen atsisakė rytinių saldumynų ir greito maisto, o sporto salėje lankėsi 5 vakarus per savaitę.

„Pirmųjų poros kilogramų atsikračiau lėtai vaikščiodama ant takelio, tačiau tai man nekėlė džiaugsmo“, - sakė ji.

Visai priešingai atrodė Helen vyras ir vaikystės draugas Rhysas Griffithsas (38 m.). Jis - labai atletiškas ir sportiškas, mėgdavo žaisti regbį ir mankštintis sporto salėje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Rhysas niekada nekomandavo mano svorio ir mylėjo mane tokią, kokia buvau, bet žinojau, kad pasikeisti noriu pati. Kartą jis pasiūlė pabandyti padaryti kelis „CrossFit“ pratimus. Jis paaiškino, kad šiais įvairiais aerobikos ir svorio kilnojimo pratimais mankštinamas visas kūnas, be to, tai be galo smagus užsiėmimas. Neturėjau nieko prarasti, tad užsirašiau pirmajai pamokai. Žinojau, kad salėje būsiu storiausias ir lėčiausias žmogus“, - prisiminė moteris.

Tačiau sporto treneris Peteris Rankinas vis drąsino ir palaikė ją, ir greitai Helen atsipalaidavo, šokinėjo su šokdyne, kilnojo svarmenis ir treniravo kūną atlikdama prisitraukimus.

REKLAMA

„Ten lankytis pradėjau 5 kartus per savaitę. Taip pat nustojau maitintis riebalų pripildytais sumuštiniais ir vietoj to rinkausi salotas“, - sakė ji. „Jei užsinorėdavau ko nors saldaus, paragaudavau becukrės žėlė ar vaisių ir stebėjau, ką dedu į burną.“

Per metus moters drabužių dydis iš 52 tapo 42.

„Vis dar nesinorėjo sustoti, tad susisiekiau su mitybos specialistu Emilu Goliathu Hodzovicu. Aš ne tik lieknėjau, bet taip pat kovojau su priklausomybe maistui. Nustojau į jį remtis ir pakeičiau požiūrį į maistą - tapo organizmui reikalingu kuru“, - paaiškino Helen.

REKLAMA

Šių metų balandžio mėnesį moteris pasiekė savo tikslą.

„Turiu daug energijos ir negaliu tuo atsidžiaugti. Visai neseniai Rhysas ir aš dalyvavome giminaičių vestuvėse Graikijoje. Į lagaminą susikroviau net 10 maudymosi kostiumėlių ir visus juos 7 dienų laikotarpyje dėvėjau su dideliu pasididžiavimu. Dabar sulaukiu tiek pat žvilgsnių, kai buvau stora, tačiau to priežastys skiriasi“, - pasakojo moteris. „Kad negrįžtų svoris, reikia labai stengtis. Myliu savo kūną, o mano vyras tapo didžiausiu mano gerbėju. Vėl iš naujo vienas kitą įsimylėjome, o mano padidėjęs energijos kiekis taip pat atnešė daug naudos.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų