REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Įpusėjus vasarai ir atostogų pikui, vairuotojai vis dažniau atsipalaiduoja už automobilio vairo. Lietuvos kelių policijos tarnyba informuoja, jog praėjusią savaitę šalies keliuose įvyko 79 eismo įvykiai. Lyginant su praėjusių metu ta pačia savaite, įvyko 11 avarijų daugiau, kuriose žuvo 4 žmonėmis ir buvo sužeista 12 asmenų daugiau.

Įpusėjus vasarai ir atostogų pikui, vairuotojai vis dažniau atsipalaiduoja už automobilio vairo. Lietuvos kelių policijos tarnyba informuoja, jog praėjusią savaitę šalies keliuose įvyko 79 eismo įvykiai. Lyginant su praėjusių metu ta pačia savaite, įvyko 11 avarijų daugiau, kuriose žuvo 4 žmonėmis ir buvo sužeista 12 asmenų daugiau.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pirminiais duomenimis, per savaitę, liepos 14–20 dienomis, mūsų šalies keliuose eismo įvykiuose žuvo 9 žmonės. Sužeista 90 eismo dalyvių, tarp kurių 12 nepilnamečių. Neblaivūs vairuotojai, pirminiais duomenimis, dalyvavo 4 įvykiuose: juose sužeisti 5 žmonės.

REKLAMA

Keletas savaitės eismo įvykių, kuriuose nukentėjo žmonės:

Liepos 14-osios, penktadienio, popietę (apie 15.28 val.) Alytaus rajone, Genių kaimo teritorijoje, kelyje Kaunas–Prienai–Alytus, susidūrė priešpriešinio eismo juostomis važiavę automobilis „Audi A4“, vairuojamas 21 metų vaikino, ir „Audi A4 Avant“, kurį vairavo 22 metų mergina. Per eismo įvykį žuvo pirmojo automobilio du keleiviai, 53-ejų vyras ir 47-erių moteris. Nukentėjo ir abu vairuotojai, jiems paskirtas ambulatorinis gydymas.

REKLAMA
REKLAMA

Apie 15.25 val. Kretingos rajone, Kvecių kaime, magistraliniame kelyje Šiauliai–Palanga, į kairę sukęs automobilis „Renault Laguna“, vairuojamas 47 metų vyro, nepraleido ta pačia kryptimi važiavusio ir jo lenkusio motociklo „Yamaha XV 1900“. Susidūrimo metu sužeistas motociklą vairavęs 41 metų vyras paguldytas į ligoninę.

Liepos 15-osios, šeštadienio, ryte (apie 9.26 val.) Tauragės rajone, Mažonų kaime, kelyje Mažeikiai–Plungė–Tauragė, tiesiame ruože, esant sausai kelio dangai, motociklą „Honda VT 600“ staigiai stabdė jį vairavęs 65 metų vyras. Transporto priemonė pradėjo slysti ir, ją sumėčius, apvirto važiuojamojoje dalyje. Sužeistas motociklo vairuotojas, kartu važiavusi 56 moteris, laimė, nenukentėjo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tos pačios dienos popietę (apie 12.15 val.) Kėdainiuose, M. Daukšos gatvėje (kelyje Kėdainiai–Krekenava–Panevėžys), į priekyje važiavusį ir kairėn (namo kiemą) sukusį automobilį „Opel Meriva“, vairuojamą 64 metų moters, atsitrenkė motociklas „Suzuki GSX 600F“. Jį vairavęs 36 metų vyras žuvo. Motociklo keleivė, taip pat 36 metų, sužeista ir paguldyta į ligoninę. Nesunkiai nukentėjo ir automobilio vairuotoja.

Liepos 16-osios, sekmadienio, ryte (apie 9.30 val.) Telšiuose, Muziejaus gatvėje, automobilis „Mercedes-Benz S350“, vairuojamas blaivaus 27 metų vaikino, partrenkė į pėsčiųjų perėją įėjusią pėsčiąją. Sužeidimus patyrusi 81 metų moteris nuvežta į ligoninę, kur netrukus mirė.

REKLAMA

Apie 10.55 val. Vilniuje, Ateities ir Visorių gatvių sankryžoje, automobilis „Hyundai i30“, vairuojamas 66 metų moters, įvažiavo į priešingos krypties eismo juostą, kliudė kelio ženklą, toliau važiuodamas savo eismo juosta, nuvažiavo nuo kelio ir atsitrenkė į gatvės apšvietimo stulpą. Greitosios medicinos pagalbos darbuotojai konstatavo vairuotojos mirtį.

Pavakarę (apie 15.45 val.) Klaipėdos rajone, magistraliniame kelyje A1 Vilnius–Kaunas–Klaipėda, Vilniaus plente, 64 metų vyras, vairuodamas automobilį „VW Passat“ ir važiuodamas viaduku nuo Palangos, įvažiavo į automagistralę, suko į kairę draudžiamoje vietoje ir susidūrė su tiesiai važiavusiu automobiliu „Audi A3“, kurį vairavo 45 metų vyras. Šio įvykio metu sužeisti „VW Passat“ vairuotojas ir 36 metų keleivis paguldyti į Klaipėdos universitetinę ligoninę. Kitą dieną 64-erių vairuotojas mirė.

REKLAMA

Liepos 17-osios, pirmadienio, pavakarę (apie 17.47 val.) Pagėgių savivaldybėje, Lumpėnų kaime, Rambyno gatvėje (kelyje Kaunas–Jurbarkas–Šilutė–Klaipėda), dėl saugaus važiavimo greičio nesilaikymo automobilis „VW Passat“ atsitrenkė į priekyje važiavusį ir į dešinę sukusį kitą automobilį „VW Passat“, vairuojamą 22 metų moters. Po susidūrimo pirmasis „Volkswagen“-as įvažiavo į priešingos krypties eismo juostą, kur trenkėsi į motociklą „KTM 690 Enduro“. Žuvo motociklą vairavęs 35 metų vyras. Pirminiais duomenimis, „Volkswagen“-ą vairavo 36 metų vyras, jis iš įvykio vietos pasišalino.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Liepos 18-osios, antradienio, ryte (apie 10.26 val.) Panevėžyje, V. Kudirkos gatvėje, atbuline eiga automobiliu „VW Passat“ važiuodama 45 metų moteris nepastebėjo ėjusios pėsčiosios ir ją parbloškė. 75 metų moteris patyrėgalvos smegenų sukrėtimą, daugybinius šonkaulių lūžius, ji paguldyta į Reanimacijos skyrių.

Liepos 19-osios, trečiadienio, ryte (apie 10.25 val.) Klaipėdoje, Smiltelės ir Laukininkų gatvių sankryžoje, degant žaliam šviesoforo signalui, automobilis „Hyundai Tuscon“, vairuojamas 58 metų vyro, parbloškė iš kairės pusės netikėtai dviračiu išvažiavusį 43 metų vyrą. Dėl patirtų sužeidimų dviratį vairavęs vyras paguldytas į uostamiesčio universitetinės ligoninės Reanimacijos skyrių.

REKLAMA

Liepos 20-osios, ketvirtadienio, ryte prieš septintą (apie 6.50 val.) Klaipėdos rajone, Gargždų seniūnijoje, kelyje Gargždai–Kretinga, automobilis „Ford Fiesta“, vairuojamas 68 metų vyro, išvažiuodamas iš šalutinio kelio, nepraleido ir susidūrė su pagrindiniu keliu važiavusiu automobiliu „Audi A4“, kurį vairavo 28 metų vaikinas. Nuo smūgio pirmasis automobilis atsitrenkė į kelio atitvarus. Įvykio metu žuvo „Ford“-o 57 metų keleivis. Sužeisti to paties automobilio vairuotojas (daugybiniai sužeidimai) paguldytas į ligoninės Reanimacijos skyrių ir 60 metų keleivis.

REKLAMA

Popietę (apie 13.50 val.) Šilalės rajone, Palokysčio kaimo teritorijoje, magistraliniame kelyje A1 Vilnius–Kaunas–Klaipėda, automobilis „BMW 530“, vairuojamas 47 metų Latvijos Respublikos piliečio, dėl nepasirinkto saugaus važiavimo greičio ir reikiamo atstumo, lenkdamas, kliudė krovininio automobilio „Iveco Eurocargo“ kairįjį galinį kampą. Per eismo įvykį mirtinai sužalota lengvojo automobilio 41 metų keleivė, Latvijos Respublikos pilietė.

Taip pat popietę (apie 14.32 val.) Vilniuje, Šeškinėje, Ozo gatvėje, 24 metų moteris, vairuodama automobilį „Audi S6“ ir važiuodama automobilių stovėjimo aikštelėje, staigiai stabdė, dėl to vaikiškoje sėdynėje paguldytas 1 mėnesio kūdikis iš jos iškrito. Mažyliui nustatytas galvos sumušimas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Apie 15.40 val. Alytuje, Dzūkų ir Lelijų gatvių sankryžoje, 17-mečio vaikino vairuojamas motociklas „Yamaha“ lenkė į kairę sukusį mopedą „Baotian“, kurį vairavo 18 metų mergina, ir su juo susidūrė. Nukentėjo abu eismo dalyviai, mergina paguldyta į ligoninę.

Apie 15.50 val. Lazdijų rajone, Kuklių kaimo teritorijoje, kelyje Leipalingis–Lazdijai– Kalvarija, 60 metų vyras, vairuodamas automobilį ,,Land Rover Freelander“, bandydamas lenkti kitą automobilį, įvažiavo į priešingos krypties eismo juostą, nuvažiavo nuo kelio į griovį ir apsivertė. Įvykio metu nukentėjo keturi žmonės: vairuotojas ir trys keleiviai: 53-ejų ir 33-ejų moterys, 5 metų berniukas.

Vakare (apie 20.21 val.) Alytuje, S. Dariaus ir S. Girėno gatvėje, susidūrė ta pačia kryptimi važiavę 20 metų vaikino vairuojamas automobilis „BMW 530D“ ir mopedas „Yamaha“. Nukentėjo dviratę transporto priemonę vairavęs 16 metų paauglys.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų