REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
56
Vilija Pilibaitytė-Mia (nuotr. asm albumo)

Viena ryškiausių Lietuvos dainininkių Vilija Pilibaitytė-Mia liepos 19-ąją vykusį gimtadienį šiemet sutiko kiek neįprastai. Tai bene pirmoji gimtadienio šventė, kuomet į jos vaišių meniu nebuvo įtrauktas alkoholis. Moteris prisipažino jau kurį laiką visiškai nevartojanti jokių svaigiųjų gėrimų.

56

Viena ryškiausių Lietuvos dainininkių Vilija Pilibaitytė-Mia liepos 19-ąją vykusį gimtadienį šiemet sutiko kiek neįprastai. Tai bene pirmoji gimtadienio šventė, kuomet į jos vaišių meniu nebuvo įtrauktas alkoholis. Moteris prisipažino jau kurį laiką visiškai nevartojanti jokių svaigiųjų gėrimų.

REKLAMA

Trylika metų pramogų pasaulyje besisukanti moteris prisipažino, kad anksčiau labai mėgdavo linksmybes. Tačiau jau daugiau nei pusę metų alkoholio nevartojanti V. Pilibaitytė-Mia be naktinių klubų ir vakarėlių jaučiasi kur kas laimingesnė.

„Dabar mano prioritetai kiti. Man svarbiau poilsis, muzikinė veikla, balsas, sveikata, sveika gyvensena. Ir man patinka tai, kaip aš dabar gyvenu. Atradau vidinę ramybę. Matyt, kaip ir visi, bręstu“, – sakė 34-ąjį gimtadienį užvakar šventusi atlikėja.

Dainininkė prisipažįsta, kad ryžtis šiam žingsniui nebuvo labai lengva. Nors organizmas tokį sprendimą priėmė visomis keturiomis, aplinkos reakcija nedžiugino. „Iš pradžių buvo labai keista. Juk eidami į svečius mes pripratę šalia vaišių neštis butelį vyno. Arbatos gėrimo vakarėliai arba išvis neegzistuoja, arba į tokius man netenka pakliūti“, – susikuklina dainininkė.

REKLAMA
REKLAMA

Visgi V. Pilibaitytė-Mia neslepia, kad šiandien net ir arbata tapo kur kas gardesnė. Tuo tarpu alkoholio poveikis sukelia ypač nemalonias emocijas.

„Man nebepatinka tas apsvaigimo momentas. Atsigėrusi gėrimo su laipsniais jausdavausi tarsi nesava. Tam tiesiog atėjo laikas. Aš tikrai neskelbiu, kad užsikodavau ir daugiau niekada gyvenime neragausiu alkoholio. Dabar nebejaučiu poreikio ir tiek. Puikiai moku linksmintis ir be alkoholio. Jaučiuosi kur kas sveikesnė, labiau pailsėjusi. Tad ir mano koncertai tapo geresni“, – atvirauja moteris.

REKLAMA

Niekam ne paslaptis, kad scenos žmonės žūt būt stengiasi atrodyti tobulai. Konkurencija čia didžiulė, tad kartais tereikia pritrenkti išvaizda ir populiarumas garantuotas. Moteris džiūgauja, kad visiškai atsisakius gėrimų su laipsniais, ėmė sulaukti dar daugiau komplimentų.

„Daug kas sako, kad atjaunėjau. Visiems žinoma, kad alkoholis iš organizmo šalina skysčius – oda raukšlėjasi, senėja. Pakeitus tam tikrus įpročius galima šį procesą šiek tiek pristabdyti. Aišku, ir poilsis prisideda. O jis dabar kur kas kokybiškesnis. Galų gale, atradau savyje jėgų aktyviam laisvalaikiui, sportui. Vietoj taurelės kilnojimo šeštadienio vakarą randu daug įdomių užsiėmimų. Taip pat skiriu daugiau laiko savo artimiesiems ir draugams. Blaiviame stovyje – kur kas smagiau. Ir kalba rišliau einasi, ir idėjų daugiau. Nesakau, kad reikia tapti visišku blaivininku, kiekvienas renkasi, kaip jam gyventi. O man gera taip, kaip yra dabar“, – tvirtina dainininkė.

REKLAMA
REKLAMA

Pasikeitė šeimos santykiai

Naujame gyvenimo etape Mia pastebi ir pokyčius šeimoje. Anksčiau dainininkė dėl alkoholio yra patyrusi labai skaudžių momentų. Vienas jų – praėjusių metų vasarą jos koncerto Palangoje metu įvykusios sutuoktinio Nerijaus Antanavičiaus muštynės, po kurių dėl smegenų sutrenkimo jis buvo išgabentas į ligoninę. Tad dainininkė tvirtina puikiai suvokianti, kokią grėsmę žmogaus organizmui kelia svaigieji gėrimai.

„Alkoholis tiesiogiai veikia centrinę nervų sistemą. Kitaip tariant – minkštėja smegenys. Pavartojus kažko su laipsniais, kitą dieną jautiesi pavargęs, nelaimingas, piktas, suirzęs, net apima lengvos formos depresija. Tuomet tikrai lengva atvirai išsakyti negražias mintis, susipykti. Taip pat ir geriant, nesvarbu – daug ar mažai, vis tiek esi neblaivaus proto. Baisu ir pagalvoti, kiek žmogžudysčių įvyko ir kiek žmonių į nelaisvę pakliuvo dėl to, kad buvo pavartoję alkoholio. Padarę nusikaltimus jie to net neprisimena. Baisus dalykas. Aišku, tikrai nesmerkiu žmonių, kurie renkasi vienokį ar kitokį gyvenimo būdą. Kalbu apie save, man dabar kur kas maloniau gyventi. Mūsų šeima dabar daug laimingesnė, visi geriau sutariame“, – pastebi paauglį sūnų auginanti atlikėja.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų