REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Trys didžiausi šalies mobiliojo ryšio operatoriai „Bitė Lietuva“, „Tele2“ ir „Telia Lietuva“ laukia Europos Komisijos leidimo investuoti į bendrą momentinių mokėjimų sprendimą.

Trys didžiausi šalies mobiliojo ryšio operatoriai „Bitė Lietuva“, „Tele2“ ir „Telia Lietuva“ laukia Europos Komisijos leidimo investuoti į bendrą momentinių mokėjimų sprendimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Europos Komisija rytoj (ketvirtadienį - BNS) priims sprendimą dėl Lietuvos operatorių kreipimosi, dėl to, kad norime vystyti bendrą projektą. Pateiktas prašymas dėl koncentracijos, prašymas, ar galime, kaip konkuruojančios bendrovės, daryti bendrą projektą“, - trečiadienį spaudos konferencijoje sakė „Tele2“ generalinis direktorius Petras Masiulis.

REKLAMA

Praėjusių metų lapkritį „Bitė Lietuva“ įsteigė bendrovę „Mobilūs mokėjimai“, kuri šių metų gegužės viduryje gavo Lietuvos banko (LB) elektroninių pinigų ir mokėjimo paslaugų licenciją.

„Bendrai veiklai vykdyti, infrastruktūrinių dalykų, reikalingų toms paslaugoms teikti, vystymui mums reikia Europos Komisijos koncentracijos leidimo. Pačios paslaugos būtų teikiamos atskirai kiekvieno operatoriaus, bet tų paslaugų teikimui reikalinga infrastruktūra yra brangi ir mes prašėme Europos Komisijos leidimo“, - BNS sakė „Bitė Lietuvos“ vykdomasis direktorius Pranas Kuisys.

REKLAMA
REKLAMA

Anot jo, gavus reikalingus leidimus, tikėtina, kad dalis mokėjimų per naują platformą galėtų būti vykdomi jau šiemet.

P.Kuisio teigimu, gavus EK leidimą, visi trys mobiliojo ryšio operatoriai į bendrą įmonę investuotų lygiomis dalimis. Pasak „Bitė Lietuvos“ vadovo prie bendros sistemos galėtų prisijungti ir kiti rinkos dalyviai, tačiau kol kas susidomėjimo niekas dar nepareiškė.

„Tele2“ vadovas pabrėžė, kad EK sprendimas turi būti teigiamas, norint, kad momentiniai mokėjimai būtų patogūs vartotojams.

„Būtinai turi leisti, nes jei kiekvienas operatorius darytų atskirai, žmonėms būtų nepatogu, parduotuvėms būtų ypatingai nepatogu. Šioje vietoje mums nėra reikalo konkuruoti, nes tai bendras šalies reikalas. Jei vis dėlto sprendimas bus neigiamas, reikės aiškintis toliau, suteikti papildomų duomenų. Bet manau nėra perspektyvų kurti sprendimus atskirai“, - kalbėjo P.Masiulis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šių metų pradžioje „Tele2“, tuometinė „Omnitel“ (dabar „Telia Lietuva“) ir „Bitė Lietuva“ bei LB pasirašė ketinimų protokolą dėl bendradarbiavimo, plečiant momentinių mokėjimų paslaugas. Operatoriai ketina sukurti platformą, kuri leis jų klientams lengvai ir greitai atsiskaityti už prekes ir paslaugas.

Momentiniai mokėjimai leis vartotojams prekybos vietose bei tarpusavyje atsiskaityti mobiliuoju telefonu, o lėšos bus įskaitomos per kelias sekundes visą parą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų